Dodaj do ulubionych

Hiszpania samochodem

IP: *.sggw.waw.pl 06.06.05, 11:26
Wybieramy się ze znajomymi samochodem do Hiszpani na 2 tyg.Czy ktoś przeżył
już taką podróż?Bo perspektywa ponad 2000 km trochę mnie przeraża.A z drugiej
strony mając samochod na miejscu można się łatwo przemieszczać i dużo
zwiedzać.
Drugim wyjściem jest samolot i wynajęcie samochodu na miejscu,ale to już
wyższe koszty...
Obserwuj wątek
    • Gość: loko Re: Hiszpania samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:19
      chyba koszty odwrotnie
      ...no chyba ze masz diesla ktory pali 4-5lna 100,i nie jedzisz autostradami...a
      aukiem oczywiscie fajniej,bo jedzisz jak i gdzie chcesz..
    • toreador Re: Hiszpania samochodem 06.06.05, 22:20
      Piszesz "Wybieramy sie ze znajomymi",wiec wnioskuje ze mowa o przynajmniej 4-
      ech osobach.W takim przypadku rzeczywiscie wyniesie Was taniej,tyle ze podroz
      jest meczaca i trwa dluzej.Jak macie malo czasu to tylko autostrady,bo po
      drogach publicznych to sie bedziecie 3 dni telepac.Zmieniajac sie przy
      kierownicy spokojnie dojedziecie w 24 godziny(chyba ze jestescie ze wschodniej
      Polski).Osobiscie zrobilem kiedys trase Walencja-Wroclaw w 32 godziny jadac sam
      i drzemiac co kilka godzin.Normalnie jednak z zona zatrzymujemy sie na noc w
      Mulhouse na granicy francusko-niemieckiej.
      pozdrawiam
    • lamciad Re: Hiszpania samochodem 06.06.05, 23:21
      Jedziemy w 4 osoby,wszyscy dysponuja prawem jazdy.Też zastanawialiśmy się nad
      noclegiem po drodze.Masz może adres internetowy jakiegos hotelu na granicy
      niemiecko-francuskiej?
      Pozdrawiam
      • toreador Re: Hiszpania samochodem 06.06.05, 23:48
        Formula1 albo Ibis.Ten pierwszy to po prostu samoobslugowy plastikowy
        kontener,ten drugi moznaby juz nazwac hotelem,maja nawet garaz.Ja bym jednak
        nie tracil cennegoo czasu na noclegi.
        pozdrawiam
      • Gość: Jackowski Re: Hiszpania samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:53
        Bylismy trzykrotnie w Hiszpanii samochodem. Koszt - beznyna + autostrady
        (Francja i Hiszpania na trasie Poznan-Costa Brava) to ok. 350 euro. Dodatkowe
        koszty: jedzenie/picie + spanko (moim zdaniem konieczne na tak dlugiej trasie).

Jesli planujecie nocleg przy granicy D/FR polecam strone francuska (taniej).

Zamiast Formuly 1 polecam mniej znana wsrod polskich turystow siec:
        www.envergure.fr/pclassefr.html
        Plusy ?

- lazienka w pokoju (w Formule1 'wspolna' na korytarzu)
        - z reguly zamkniety parking (wjazd i wyjazd po wprowadzeniu kodu do pokoju).

• aseretka Re: Hiszpania samochodem 07.06.05, 09:10
      Taką podróż przeżyłam trzykrotnie, a raz jechałam trochę dalej, bo do
      Portugalii ( ok. 3500 km w jedną stronę ). Uwielbiam takią jazdę samochodem.
      Zazwyczaj jednak nie ograniczamy się do jak najszybszego przybycia na miejsce
      docelowe lecz nocujemy po drodze zwiedzając Niemcy i Francję.
      Noclegi możesz zamówić w taniej sieci hoteli Formuła 1. Zajrzyj na stronę:
      www.hotelformule1.com/formule1/index.html
      • klaudekk1 Hiszpania samochodem 07.06.05, 11:55
        Między 7 a 24 lipca wybieram się do Hiszpani. Planuje zrobić "małą" objazdówke,
        Niemcy - Monachium, Francja - Lazurowe W. no i Hiszpania. Mam więc pytanie, czy
        na trasie mojej podróży bez problemu znajdę noclegi za max. 60 euro, czy może
        jednak lepiej zarezerwować już teraz w Polsce?
        Pozdrawiam, Klaudek
        • Gość: Jackowski Re: Hiszpania samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:03
          Szczególnie w weekendy w okolicach Monachium moga byc problemy z tanimi
          noclegami (np. motele Etap), dlatego radzilbym rezerwowac juz teraz.

Na Lazurowym Wybrzezu, choc to jeszcze nie bedzie szczyt sezonu, w bardziej
          popularnych miejscowosciach moze juz byc tlok.

Mysle, ze generalnie, jesli ktos ma dostep do internetu, to zaplanowanie
          podrozy (wraz z noclegami) laczy sie ze znalezieniem lepszych cenowo ofert, niz
          szukanie juz na miejscu, kiedy to w pewnym momencie jestes juz tak zmeczony, ze
          bierzesz 'jak leci' ...
          • Gość: Jackowski Re: Hiszpania samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:05
            Zapomnialem dodac, ze motele Etap w okolicach Monachium to wydatek (bez
            sniadania) ok 45-50 euro za dobe (pokoj na dwie osoby dorosle + jedno dziecko
            max. 12 lat).
            • klaudekk1 Re: Hiszpania samochodem 07.06.05, 12:18
              Najbardziej komfortowo byłoby zarezerwować juz teraz, jednak nie chciałbym
              przywiązywać się do konkretnego hotelu. Plan podróży jest, natomiast nie wiemy
              gdzie wyladujemy danego dnia, stąd moje pytanie: czy po drodze można znaleźć
              jakieś pensjonaty, hotele. Dzieki za odpowiedz:)
              • aseretka Re: Hiszpania samochodem 08.06.05, 07:22
                Teoretycznie znaleźć można. W praktyce różnie bywa. Zdarzyło nam sie po
                bezowocnych poszukiwaniach nocować w samochodzie. Teraz zawsze rezerwuję
                wcześniej.
                • Gość: Marek Re: Hiszpania samochodem IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.06.05, 11:29
                  a podrozowal ktos z was moze w tamtym kierunku z przyczepa camoingowa? Mysle ze
                  byloby to dobre rozwiazanie (a na pewno juz tansze niz wynajmowanie pokoju w
                  hotelach). znacie moze ceny pol campingowych w hiszpanii na costa brava, costa
                  del sol?
              • Gość: Jackowski Re: Hiszpania samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 14:39
                Zdarzylo mi sie dwu-, albo trzykrotnie nocowac w Bawarii albo Badenii-
                Wirtembergii, jadac na wakacje na poludnie Europy. NOCLEG ZAWSZE GDZIES
                ZNAJDZIESZ, zwlaszcza w mniejszych miejscowosciach (przy drogach krajowych,
                oznaczonych w Niemczech literka B) sa pensjonaty i rozne gaststatte (nawet w
                malych dziurach). Tyle, ze ceny nie beda tak korzystne, jak w motelach ETAP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka