Dodaj do ulubionych

Gran Canaria czy Teneryfa?

15.06.05, 09:39
Sporo na forum wypowiedzi dotyczących Teneryfy o Gran Canarii niewiele. Czy
wydmy rzeczywiście tak imponujące jak na zdjęciach?
Obserwuj wątek
    • iberia29 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 09:49
      wydmy w Maspalomas faktycznie sa piekne, choc nie umywaja sie do naszego w
      Parku Slowinskim.
      Trudno powiedziec ktora wyspe wybrac, ja tez mialam taki dylemat, rozne sa
      opinie, ze najpierw lepiej na GC, a potem Tene bo jak na odwrot to GC nie
      bedzie sie juz podobac.
      Ja bylam na GC, i mialam fakultatywna wycieczke na Tene (Teide+Loro Parque)i
      jestem zadowolona, niemal cala GC zjedzilam, wiec nastepnym razem Tene+rejs na
      La Gomere ;-)
      • corazonlatino Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 10:59
        Czesc na Teneryfe latam od 13 lat zawsze zimie i na swieta jest super! Moj
        tata kupil tam dom! Zdecydowanie polecam Teneryfe! Jest 5 stref klimatycznych i
        jest poprostu ciekawiej! Lec tylko na pLaya de las Americas! Nie lec do Playa
        del Silencio i do Oasis Paraiso! nuda! Koniecznie jedz na wulkan Teide podczas
        podrozy tam przejedziesz 5 stref klimatycznych! chlodno moze byc w gorach! Ale
        sa grzyby hahahaha tak tak takie jak w Polsce kurki maslaki i prawdziwki! Ja
        bylem juz na wszystkich wyspach kanaryjskich i wiem jak jest gdzie bylem na La
        palmie tez! jest fajnie ale tak jak u nas po deszczu! La Gomera cudowna ale na
        jeden dzien! sa rejsy! Jedz na Teneryfe bedziesz zadowolona ! Wszedzie blisko a
        na Gran Canarii daleko do Plazy chyba ze masz hotele przy plazy ale reszta jest
        daleko! Wydmy piekne ale jakbys miala isc codziennie w 38st po tych wydmach to
        ci sie odechce ich a poza tym wieje wiatr i sypie tym piahcem! Ale wybor
        nalrezy do Ciebie! Ja latam tam jak juz do domu! hahahahaha nie kupilby moj
        Papa tam domu nie!? Pozdrawiam Buziaki!
        • iberia29 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 11:14
          wg mnie to sciema, nawet jak ktos kupuje dom na cieplej wyspie to sie tym nie
          chwali na prawo i lewo.....
          • corazonlatino Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 11:45
            Bez komentarza! Ale dziekuje za opnie! Poprostu przez to chcialem rowniez
            uzmyslowic ze warto tam nawet kupic dom! a ceny ni sa az takie duze!
            Pozdrawiam!
            • iberia29 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 14:01
              jasne, wogole wyjazdy na kanary sa baaardzo tanie, kazdy xksinski tam jezdzi 3
              razy w roku, zatem faktycznie bardziej oplaca sie tam kupic dom...a prywatny
              samolot tez masz?
            • dunia77 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 17:34
              > uzmyslowic ze warto tam nawet kupic dom! a ceny ni sa az takie duze!

Masz chyba informacje sprzed 20-30 lat ;-)
              Wtedy rzeczywiscie dalo sie kupic domek przy plazy na poludniu wyspy za niecale
              20k euro, teraz niestety 10x wiecej... Wiem, bo znam sporo ludzi, ktorzy
              mieszkaja na Tene i kupowali domy, apartamenty... ceny zdecydowanie zachodnie
              niz poludniowe.
      • corazonlatino Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 11:48
        Poza tym mamy tam juz znajomych polakow i nie tylko i latwo to sprawdzic ja
        moge pogadac z toba jesli nie wierzysz ale ty tam latasz tylko na wycieczki a
        ja poprostu jak do drygiego domu i to jets ta roznica! Mimo wszystko pozdrawiam
        i zycze udanych wakacji tam!
        • gosia.kontra1 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 12:20
          dziękuję za wasze opinie, ale nadal mam mętlik w głowie :)
          • verdish Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 17.06.05, 14:38
            Hej Gosia, jestem na GC na stypendium juz 5 miesięcy, więc wyspę znam już
            całą :) na Teneryfie byłam 5 dni. Wszytsko zależy od tego, czy jedziesz na
            zorganizowany pobyt, czy chcesz zwiedzać sama. Na GC kurorty w Maspalomas czy
            Playa del Ingles są po prostu kurortami turystycznymi - nic ciekawego. Wydmy
            same w sobie są imponujące, a piasek strasznie parzy w stopy :D Jeśli
            chciałabyś zabrać się za zwiedzanie wyspy na własną rękę, to mogę Ci polecić
            parę ciekawych miejsc. Jest blisko na Fuerteventurę i Lanzarotę - ta druga, to
            poprostu bajka!!! Na GC jest duzo do zobaczenia... ale jsli jestes na
            standarodwym 2 tygodniowym wypoczynku, to zastanow sie tez nad teneryfą: Teide
            po prostu piękne! i wydaj te 20e zeby wjechac na gore kolejka, bo przy dobrej
            pogodzie widok zapiera dech w piersiach. Koniecznie miasteczki La Orotava, 10
            km od Puerto de la Cruz. Samo Santa Cruz, stolica Teneryfu, tracu bardzo wiele
            w porównaniu do Las Palmas - mieszkam tu, więc wiem :) Loro Parque... no jeśli
            lubisz zwierzątka... ja zoo nie lubie i nie akceptuje. Aha! z Kartą euro<26
            spora znizka!!! No i plaze na Teneryfie tez ladne, choc piasek na jednej z nich
            przywieziony z GC :P generalnie jesli masz jakies pytania, to chetnie pomogę :)
            pozdrawiam
            • gosia.kontra1 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 17.06.05, 15:03
              Dziękuję za informację. Wyjazd planuję na samą końcówke sierpnia-początek
              września. Nie ukrywam, że poza tym, że chcę zwiedzić wyspę, to również
              poleniuchować na plaży i z tego co wyczytałam na Teneryfie w większości są
              ciemne plaże :( i to mnie trochę zniechęca, choć jednoczesnie zdaję sobię z
              tego sprawę, że na teneryfie więcej jest do zobaczenia.
              Zazdroszczę ci trochę stypendium stypendiem w taakim miejscu :). Cóż trzeba
              brać się do pracy :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka