gosia.kontra1 15.06.05, 09:39 Sporo na forum wypowiedzi dotyczących Teneryfy o Gran Canarii niewiele. Czy wydmy rzeczywiście tak imponujące jak na zdjęciach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia29 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 09:49 wydmy w Maspalomas faktycznie sa piekne, choc nie umywaja sie do naszego w Parku Slowinskim. Trudno powiedziec ktora wyspe wybrac, ja tez mialam taki dylemat, rozne sa opinie, ze najpierw lepiej na GC, a potem Tene bo jak na odwrot to GC nie bedzie sie juz podobac. Ja bylam na GC, i mialam fakultatywna wycieczke na Tene (Teide+Loro Parque)i jestem zadowolona, niemal cala GC zjedzilam, wiec nastepnym razem Tene+rejs na La Gomere ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
corazonlatino Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 10:59 Czesc na Teneryfe latam od 13 lat zawsze zimie i na swieta jest super! Moj tata kupil tam dom! Zdecydowanie polecam Teneryfe! Jest 5 stref klimatycznych i jest poprostu ciekawiej! Lec tylko na pLaya de las Americas! Nie lec do Playa del Silencio i do Oasis Paraiso! nuda! Koniecznie jedz na wulkan Teide podczas podrozy tam przejedziesz 5 stref klimatycznych! chlodno moze byc w gorach! Ale sa grzyby hahahaha tak tak takie jak w Polsce kurki maslaki i prawdziwki! Ja bylem juz na wszystkich wyspach kanaryjskich i wiem jak jest gdzie bylem na La palmie tez! jest fajnie ale tak jak u nas po deszczu! La Gomera cudowna ale na jeden dzien! sa rejsy! Jedz na Teneryfe bedziesz zadowolona ! Wszedzie blisko a na Gran Canarii daleko do Plazy chyba ze masz hotele przy plazy ale reszta jest daleko! Wydmy piekne ale jakbys miala isc codziennie w 38st po tych wydmach to ci sie odechce ich a poza tym wieje wiatr i sypie tym piahcem! Ale wybor nalrezy do Ciebie! Ja latam tam jak juz do domu! hahahahaha nie kupilby moj Papa tam domu nie!? Pozdrawiam Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 11:14 wg mnie to sciema, nawet jak ktos kupuje dom na cieplej wyspie to sie tym nie chwali na prawo i lewo..... Odpowiedz Link Zgłoś
corazonlatino Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 11:45 Bez komentarza! Ale dziekuje za opnie! Poprostu przez to chcialem rowniez uzmyslowic ze warto tam nawet kupic dom! a ceny ni sa az takie duze! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 14:01 jasne, wogole wyjazdy na kanary sa baaardzo tanie, kazdy xksinski tam jezdzi 3 razy w roku, zatem faktycznie bardziej oplaca sie tam kupic dom...a prywatny samolot tez masz? Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 17:34 > uzmyslowic ze warto tam nawet kupic dom! a ceny ni sa az takie duze! Masz chyba informacje sprzed 20-30 lat ;-) Wtedy rzeczywiscie dalo sie kupic domek przy plazy na poludniu wyspy za niecale 20k euro, teraz niestety 10x wiecej... Wiem, bo znam sporo ludzi, ktorzy mieszkaja na Tene i kupowali domy, apartamenty... ceny zdecydowanie zachodnie niz poludniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
corazonlatino Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 11:48 Poza tym mamy tam juz znajomych polakow i nie tylko i latwo to sprawdzic ja moge pogadac z toba jesli nie wierzysz ale ty tam latasz tylko na wycieczki a ja poprostu jak do drygiego domu i to jets ta roznica! Mimo wszystko pozdrawiam i zycze udanych wakacji tam! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.kontra1 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 16.06.05, 12:20 dziękuję za wasze opinie, ale nadal mam mętlik w głowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
verdish Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 17.06.05, 14:38 Hej Gosia, jestem na GC na stypendium juz 5 miesięcy, więc wyspę znam już całą :) na Teneryfie byłam 5 dni. Wszytsko zależy od tego, czy jedziesz na zorganizowany pobyt, czy chcesz zwiedzać sama. Na GC kurorty w Maspalomas czy Playa del Ingles są po prostu kurortami turystycznymi - nic ciekawego. Wydmy same w sobie są imponujące, a piasek strasznie parzy w stopy :D Jeśli chciałabyś zabrać się za zwiedzanie wyspy na własną rękę, to mogę Ci polecić parę ciekawych miejsc. Jest blisko na Fuerteventurę i Lanzarotę - ta druga, to poprostu bajka!!! Na GC jest duzo do zobaczenia... ale jsli jestes na standarodwym 2 tygodniowym wypoczynku, to zastanow sie tez nad teneryfą: Teide po prostu piękne! i wydaj te 20e zeby wjechac na gore kolejka, bo przy dobrej pogodzie widok zapiera dech w piersiach. Koniecznie miasteczki La Orotava, 10 km od Puerto de la Cruz. Samo Santa Cruz, stolica Teneryfu, tracu bardzo wiele w porównaniu do Las Palmas - mieszkam tu, więc wiem :) Loro Parque... no jeśli lubisz zwierzątka... ja zoo nie lubie i nie akceptuje. Aha! z Kartą euro<26 spora znizka!!! No i plaze na Teneryfie tez ladne, choc piasek na jednej z nich przywieziony z GC :P generalnie jesli masz jakies pytania, to chetnie pomogę :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.kontra1 Re: Gran Canaria czy Teneryfa? 17.06.05, 15:03 Dziękuję za informację. Wyjazd planuję na samą końcówke sierpnia-początek września. Nie ukrywam, że poza tym, że chcę zwiedzić wyspę, to również poleniuchować na plaży i z tego co wyczytałam na Teneryfie w większości są ciemne plaże :( i to mnie trochę zniechęca, choć jednoczesnie zdaję sobię z tego sprawę, że na teneryfie więcej jest do zobaczenia. Zazdroszczę ci trochę stypendium stypendiem w taakim miejscu :). Cóż trzeba brać się do pracy :( Odpowiedz Link Zgłoś