Dodaj do ulubionych

teneryfa - apartamenty

28.06.05, 23:43
Witam,
Plan jest taki, że polecić na Tene we wrześniu - 5 osób (w tym jedno
dziecko), wszyscy do jednego apartmanetu bez wyzywienia 9lepiej sie karmic
samemu, tym bardziej ze znamy hiszpanski). Jak na razie znalazlem tylko
sensowna oferte TROPICAL PARK w Callao Salvaje, ktora oferuje bodajze Orbis
(TRavelTime). Czy ktos zna to miejsce? Moze cos o nim powiedziec wiecej?
Chodzi mi o same apartamenty (wypsoazenie, czystosc, polozenie), jak i
miejscowosc (plaza, zatloczenie turystyczne - oby jak najmniejsze, itp.)

Oczywoscie sa tez inne oferty, ale te niestety ponad nasza kieszen. Cena ma
duze znaczenie :)

Z innych pytan:
- ile na tydzien auto dla 5 osob (cos a'la Golf albo Punto nawet)
dzieki za infoski

a to echoooooooo.........
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: teneryfa - apartamenty IP: *.chello.pl 29.06.05, 00:33
      Właśnie wróciłam z Teneryfy, apartamenty sol sun beach, przez Neckermana, tylko
      u nich znalazłam te apart., 3*, bardzo porządny hotel położony przy samej
      plaży, trzeba przejść przez promenadę, miejscowość Costa Adeje, playa Fańabe,
      niedaleko playa Las Americas, byliśmy z małymi dziećmi, było bosko, hotel
      super, duży basen połączony z brodzikiem, głęboka część niewielka, porządnie
      wyposażony apartament, gotowaliśmy sami dla dzieciaków, kuchnia, piekarnik,
      naczynia, największy apartament z 2 sypialniami dla 5 osób, wszystko blisko
      markety, sklepy itd. Jeżeli chodzi o tłok to my wróciliśmy przed szczytem
      letnim myślę że we wrześniu też będzie ok, bo w lipcu i sierpniu może być
      tłoczno, serdecznie polecam tę ofertę, jeszcze nie mogę wrócić do
      rzeczywistości, rezydentka na miejscu super bardzo pomocna, neckerman ok, nie
      było wpadek, jeżeli chodzi o ceny to najlepiej zerknąć na ich stronę i
      sprawdzić dla konkretnego terminu, ja korzystałam ze zniżek za wczesną
      rezerwację, za 4 os. zapłaciłam 7500 zł, z lotem, bez wyżywienia, z tego co
      wiem to bardzo dobra cena dla Teneryfy, jeżeli jeszcze mgę w czymś pomóc to
      pytaj, hej!
      • echosonda Re: teneryfa - apartamenty 01.07.05, 01:39
        Wielkie dzięki za riplej. Zerknalem na Naeckermana i rzeczywiscie wyglada to
        obiecujaco - 2135 od osoby za dwa tygodnie, ale to chyba tylko czesc oplat -
        nie ma pewnie oplat lotniskowych i mzoe jakis innych? Jak wyglada ta playa
        fanabe? Czy te 7500 to było za tydzien/ czy dwa? jak rozumiem Wasz wylot był z
        Wa-wy (dlaczego nikt nie lata na Tene z Krakowa lub Katowic)? Czy ten hotel
        jest gdzies na uboczu, czy raczej w zgielku (nad autostrada ;)?

dzieki za uwagi i odpowiedzi - pozdrawiam,
        a to echoooo......
        • Gość: anka Re: teneryfa - apartamenty IP: *.chello.pl 01.07.05, 15:10
          Te 7500 zł to były całe koszty za 2 tygodnie, można skalkulować sobie koszt dla
          konkretnego terminu i ilości osób na stronie internetowej Neckermana, nie wiem
          jak jest obecnie z miejscami w samolocie czy są dla konkretnego terminu. Jeżeli
          chodzi o autostradę to jest daleko od hotelu, jeżeli chodzi o zgiełk to hotel
          jest położony przy promenadzie, żadne hałasy nam nie przeszkadzały. Playa
          Fańabe jest przedłużeniem Playa Las Americas i tam koncentruje się największe
          skupisko dyskotek i życia nocnego, więc u nas było o wiele spokojniej ale
          odludziem zdecydowanie nazwać tego nie można. Dużo na miejscu jest knajpek,
          sklepików jest to na pewno kurort. Ja wróciłam zachwycona, a dziś byłam w
          biurze Neckermana i rozmawiałam z zaprzyjaźnioną agentką, w tym roku Kanary są
          podobno tanie a koszmarnie droga Majorka. Sol Sun Beach to godny polecenia
          hotel. A ha nie zdziw się ale na całej Teneryfie są te duże karaluchy, w 5*
          hotelach też, wieczorami spascerują sobie po ulicach i promenadzie, niestety
          musiałam to zaakceptować, wzieliśmy pokój na 1 piętrze i w pokoju nie mieliśmy
          a znajomi na parterze trafili 2 szt. Niestety podobno Tene słynie z tego
          paskudztwa, pozdrawiam.
    • and8 Re: teneryfa - apartamenty 01.07.05, 13:44
      witam, byłem w tamtym roku na Teneryfie. Za Punto z klimatyzacją i pełnym
      bakiem na 2 dni płaciliśmy 90 euro
    • Gość: sundin Re: teneryfa - apartamenty IP: 212.87.11.* 09.09.05, 17:36
      Czesc,

Widziałem Tropical park w Tym tygodniu i jest super. To najladniejsze
      apartamenty na Teneryfie jakie widzialem, a widzialem ich sporo.
      pozdrawiam
    • Gość: pablo_k Re: teneryfa - apartamenty IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 17:45
      Naprawdę tani samochód polecam z www.orcarcanarias.com/, ale uwaga biuro
      na Reian sofia nazywa się (ma przedstawiciela)Auto Reisen. oj naszukałóem
      się !!! cena za 8 dni astra abs + ac + radio 134,00 eur. wymagane 2 dokumenty +
      karta. cena z vat i pełene ubezpieczenie, może prowadzić małżeństwo. Nie
      pobierają kaucji. Na lotnisku jest też taka piękna (no i miła)obsługa że nie
      chce się wychodzić (no nie cała...)samochód odbierasz zatankowany. Cena beny
      95 = 0,77/1 litr. Na plaże jechałbym jednak busem z hotelu za free lub za 1,00
      € w obie strony. naprawdę problem z parkowaniem. Nie ma problemu z promillami
      >0,5 czyli duże piowo OK.
      pozdrawiam
      Paweł
      • Gość: pablo_k Re: teneryfa - apartamenty - link nie działa IP: *.icpnet.pl 12.09.05, 17:49
        sorry, mój link nie działą, więc proponuję wpisać w wyszukiwarce hasło orcar
        canarias, szukam przez google.pl

powodzenia

PK
    • m0i Re: teneryfa - apartamenty 13.09.05, 08:28
      Jeśli chodzi o wypożyczalnię aut, to mogę polecić (często obecną na tym forum)
      www.teneryfarentacar.com/, którą prowadzą Polacy. Ceny myślę
      konkurencyjne, szczególnie gdy się u nich wykupi wycieczki. Do tego dobry
      komentarz co i gdzie warto zwiedzić.

Apartamenty: odradzam aparthotel Udalla Park *** z Neckermanna. Zasadniczo to
      wielkich wpadek nie było, ale to nie jest poziom 3* - szczególnie jeżeli chodzi
      o sprzątanie (3x w tygodniu, tylko all inclusive codziennie). W pokoju nie
      działała kuchenka, lodówkę to musieliśmy odmrażać bo był w niej LODOWIEC a przed
      nią wielka kałuża (jezioro). My mieliśmy wyżywienie HB to z aneksu kuchennego
      nie korzystaliśmy ale w Waszym wypadku to by nie było ciekawie.
      Do tego głośno w nocy (muzyka z baru przy basenie) głównie na skutek najazdu
      Włochów.

Aha, polecam wcześniejszy telefon do rezydentki z Neckermanna, myślę, że ona
      poleci lub doradzi Wam coś przed wykupem oferty. Jeśli biuro nie poda Wam numeru
      - napisz, to gdzieś go odkopię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka