Dodaj do ulubionych

Wypozyczenie samochodu na Majorce

29.07.05, 21:51
Witam!
Mam jedno pytanie do szanownych forumowiczow: chcialbym na Majorce
wynajac sobie samochod ( tak na okolo 3 dni ), przegladnalem strony takich
firm jak: Hertz, Avis i Sungo, oferty sa rozne i tu zaczyna sie problem. Czy
ktos z panstwa wypozyczal na Majorce samochod? jakich oplat sie spodziewac? (
tych ukrytych o ktorych nie pisza na stronie www) niby jest napisane ze pelne
ubezpieczenie, jedynie zatankowac i jezdzic - a jak to jest w praktyce? Na co
zwrocic uwage i czy oplaca sie rezerwowac przez internet? Bardzo prosze o
informacje, z gory dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: freestyler Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: *.Red-83-44-250.pooles.rima-tde.net 30.07.05, 17:56
      Mozesz wypozyczyc u mnie a nawet z kierowca jak chcesz tzn ze mna pokaze te
      ciemne stronki majorki co ludzie ich nie widza !
    • dysia_j Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce 03.08.05, 14:51
      Ja wypozyczalam w Hertzu. Z ubezpieczeniem w cenie.
      Bralismy auto 9-osobowe, wiec drozsze. Za 2 dni z 3 fotelikami zaplacilismy
      okolo 190 euro. Auta najmniejsze (np. ford Ka) mozna wynajac za 25-30 euro za
      dobe. Na im dluzej sie wynajmuje, tym cena jest nizsza.
      Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku :)
      • Gość: antek Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.08.05, 21:40
        w maju rezewrwowalem na www.tuitam.pl/index.php?pg_id=25. Samochod
        nowka, czekal na lotnisku. Szybko i dobrze.
        • sadik5 Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce 08.08.05, 06:49
          A z jakiego biura leciales? bo ja lece nie z TUI i nie wiem czy mozna w tej
          firmie wypozyczyc, czy oni przypadkiem nie obsluguja tylko turystow z TUI?
          pozdrawiam
          • kajkamala Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce 08.08.05, 21:55
            Nie ma znaczenia. Wyjazd zorganizowalam sobie sama, a samochod odbieralam w
            stacji TUI Cars w Cala Millor. Rezerwacja w Polsce, voucher z przewodnikiem po
            Majorce i mapa samochodowa dostalam priorytem.
    • Gość: betingo Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: *.user.ono.com 07.08.05, 23:46
      Jesli chodzi o rezerwacje przez internet to oczywiscie ze sie oplaca bo czasem
      samochody sa tansze a po drugie sa!!! co jest wazne w sezonie
      pozdrawiam
    • Gość: Magda Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: *.intranet.chip / *.dip0.t-ipconnect.de 15.08.05, 13:03
      Radze wynajac samochod w firmie polecanej przez hotel. Auto dostarczaja pod
      hotel. Samochody w pierwszej grupie (Atos, Micra, Punto) kosztuja ok 30€ za
      dzien. Wypozyczaja auto na 3 dni z gury mozna liczyc na rabat.
      • Gość: magda Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 12:38
        wróciłam kilka dni temu z Majorki i powiem tyle że ceny wypożyczenia samochodów
        poszły w góre (lipiec-sierpień)
        najtańszy samochodzik w moim przybadku ford ka 47 euro na dzień, na dwa dni 47
        x 2 = 94euro
        • Gość: asia Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: *.echostar.pl 17.08.05, 18:18
          wlasnie wrocilam z majorki i wypozyczylam sobie fr\orda ka na 5 dni w hasso
          maja biuro na lotnisku i w can pastilli - do wybierajacych sie na majorke
          rezerwujcie samochody przez internet bo my z kolezanka dwa dni schodzilysmy
          kilkanascie wypozyczalni i nic!!!
          za 5 dni zaplacilam z pelnym bakiem(niemusisz zwracac pelnego) i z
          yubezpieczeniem 4,50 euro za dzien 170 zł
          wazne placic mozna tylko kartą nie mozna gotowki
          MAJORKA JEST WYPAS!!!!!!!!!!!!!!1
          POZDRAWIAM
          • Gość: ASIA Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: *.echostar.pl 17.08.05, 18:19
            SORKI Z BAKIEM I UBEZBIECZENIEM ZAPLACILAM 170 EURO
            www.hasso-rentacar.com/
            • sadik5 Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce 18.08.05, 21:06
              Dzis bylem w firmie Tuitam i chcialem zarezerwowac samochod na 3 dni na Majorce
              w miejscowosci Paguera z podstawieniem pod hotel, wybralem autko kategorii B i
              cena z ubezpieczeniem wyniosla 108 euro. Ucieszylem sie gdyz to nie za duzo - w
              katalogu pisze ze ubezpieczenie jest bez udzialu wlasnego.
              Jednak w trakcie rozmowy wyszlo ze dodatkowo potrzebna jest karta kredytowa, z
              ktorej to pobiera sie ( badz blokuje ) kaucje. Co do pelnego ubezpieczenia pani
              nic nie wiedziala - jednak dla mnie pelne to takie ze place z gory i nic wiecej
              nawet w razie jakiejkolwiek stluczki, pani stwierdzila ze byc moze mozna
              dokupic na miejscu.
              Mam wielka prosbe do wszystkich ktorzy juz to przerabiali na wlasnej skorze -
              nie wiem jak to jest z ta kaucja, jak to wyglada, gdzie sie placi dodatkowo gdy
              auto jest podstawiane pod hotel - trzeba czekac przed hotelem?? czy wypelnia
              sie jeszcze jakies dokumenty, co z tym ubezpieczeniem pelnym, ogromne dzieki za
              te informacje i czekam niecierpliwie na odpowiedz
              pozdrawiam Sadik
              • Gość: sadik5 Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 19.08.05, 06:56
                ponawiam jeszcze raz prosbe:
                Dzis bylem w firmie Tuitam i chcialem zarezerwowac samochod na 3 dni na Majorce
                >
                > w miejscowosci Paguera z podstawieniem pod hotel, wybralem autko kategorii B
                i
                > cena z ubezpieczeniem wyniosla 108 euro. Ucieszylem sie gdyz to nie za duzo -
                w
                >
                > katalogu pisze ze ubezpieczenie jest bez udzialu wlasnego.
                > Jednak w trakcie rozmowy wyszlo ze dodatkowo potrzebna jest karta kredytowa,
                z
                > ktorej to pobiera sie ( badz blokuje ) kaucje. Co do pelnego ubezpieczenia
                pani
                >
                > nic nie wiedziala - jednak dla mnie pelne to takie ze place z gory i nic
                wiecej
                >
                > nawet w razie jakiejkolwiek stluczki, pani stwierdzila ze byc moze mozna
                > dokupic na miejscu.
                > Mam wielka prosbe do wszystkich ktorzy juz to przerabiali na wlasnej skorze -
                > nie wiem jak to jest z ta kaucja, jak to wyglada, gdzie sie placi dodatkowo
                gdy
                >
                > auto jest podstawiane pod hotel - trzeba czekac przed hotelem?? czy wypelnia
                > sie jeszcze jakies dokumenty, co z tym ubezpieczeniem pelnym, ogromne dzieki
                za
                >
                > te informacje i czekam niecierpliwie na odpowiedz
                > pozdrawiam Sadik
                • Gość: Jola Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce IP: 213.25.149.* 19.08.05, 10:43
                  na mojej karcie została zablokowana kwota 150 euro, nie zabrano mi jej, był na
                  karcie komunikat blokada 150,00euro. Samochód zwrócilismy po 4 dniach a kwote
                  odblokowano po około 7 juz byliśmy w domu. Karta musi być kredytowa z płatniczą
                  nic sie nie załatwi. Podaliśmy godzinę o której chcemy samochód w hotelu i
                  czekaliśmy w holu, pan z samochodem był punktualnie.Co do ubezpieczenia nie
                  dociekaliśmy zbytnio, liczyliśmy, że nic sie nie stanie. W Hiszpani 2 razy
                  wynajmowaliśmy auto w ten sposób i zawsze było w porządku pozdrawiam JOla
              • casitas Re: Wypozyczenie samochodu na Majorce 21.08.05, 01:10
                Rezerwowałem tam też samochód. Chyba coś źle zrozumiałeś. Zobacz sobie na
                stronie tuitam:
                Cena samochodu zawiera: gwarancję pojazdu sprawnego technicznie, szybkie
                załatwienie formalności na miejscu, możliwość wynajęcia samochodu "w jedną
                stronę" (wynajęcie np. w stacji w mieście i pozostawienie go na lotnisku),
                przewodnik po Majorce "Dumont Extra" (przy rezerwacji minimum 14 dni przed
                terminem), nieograniczoną liczbę kilometrów, pełne ubezpieczenie auto casco
                (bez udziału własnego), ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej do kwoty 7
                669 500 €, ubezpieczenie od kradzieży bez udziału własnego, ubezpieczenie
                pasażerów do kwoty 30 000 €.
                Podstawienie samochodu bezpłatnie we wszystkich hotelach z katalogu TUI w
                godzinach 8.00-13.00 i 17.00-19.00.
                (www.tuitam.pl/index.php?pg_id=25)

Samochód podstawiają ci o godzinie, którą sam sobie przy rezerwacji wybierzesz.
                Pracownik TUI Cars pojawia się punktualnie przy recepcji. Kaucja jest pobierana
                przez stację wynajmu.
                Jak będziesz miał kraksę albo ukradną ci auto, to kaucja zostanie zatrzymana
                przez stację wynajmu jako udział własny, a na kartę zwróci ci to firma TUI Cars.
                Nie dostaniesz tej kasy jeśli: jechałeś po pijanemu lub przekroczyłeś przepisy
                ruchu drogowego, uszkodziłeś podwozie lub miske olejową (przeważnie oznacza to
                że jeździłeś po nieutwardzonych drogach, co jest zabronione). Jeśli auto
                zniknie, bo zgubiłeś kluczyki, to też kaucja przepada. Tak postępują wszystkie
                firmy ubezpieczeniowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka