Dodaj do ulubionych

costa del sol

IP: WAWPLC* / 217.153.29.* 30.09.02, 16:31
Proszę o pomoc ponieważ chciałbym zafundować mojej przyszłej żonie podróż
poślubną:(nie chciałbym dać plamy)
chcielibyśmy polecieć na cds w maju samolotem na 2 tygodnie i tam wynająć
samochód aby zwiedzić południową Hiszpanię (może Casablankę); czy ma to sens?
ile to może kosztować? jak zarezerwować noclegi w różnych miejscowościach?

krzys
Obserwuj wątek
    • Gość: a to ja Re: costa del sol IP: 2.4.STABLE* / 192.168.22.* 30.09.02, 22:37
      Ale masz fajne pomysły! Pewnie że warto!
      Niecałe trzy godziny lotu z W-wy do Malagi i jesteście we wspaniałej i
      malowniczej części Europy( a właściwie na jej jednym końcu).Możecie wpaść na
      zakupy do "Ostatniego sklepu w Europie" na Gibraltarze(taka wisi na nim
      tabliczka).Za chwilkę jest koniec skał i woda.
      Ach..przypomniało mi się tyle ciekawych miejsc że nie wiem o czym najpierw
      napisać.
      Rezerwowaliśmy miejsca w ORBISIE-i drugiego takiego ekstra apartamentu nie
      dostaliśmy jak narazie nigdzie(a trochę podróżujemy).To była miejscowość MIJAS
      COSTA (mdz. Malagą a Marbellą).Dobry punkt wypadowy w różne ciekawe miejsca na
      południu.Można też zrobić wypad promem ..do Afryki,do Ceuty,ale to tylko dla
      picu-bo zwiedzać tam szczególnie nie ma czego(brak informacji o tym mieście-
      enklawie hiszpańskiej-w przewodnikach).Za to można spotkać delfiny w cieśninie.
      Achh..
      Pozdrawiam !
      • Gość: ada Re: costa del sol IP: 195.117.159.* 01.10.02, 14:39
        Wynajecie samoch ok, 250 euro/tydz.
        Okolica piekna, Sierra Nevada, Granada,
        Noclegi rezerwowalismy przez Interhome ( internet) , koniecznie spróbujcie
        regionalnego jedzonka, koszt - zalezy od oczekiwań -
        • Gość: an Re: costa del sol IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.02, 21:15
          Gość portalu: ada napisał(a):

> Wynajecie samoch ok, 250 euro/tydz.
          > Okolica piekna, Sierra Nevada, Granada,
          > Noclegi rezerwowalismy przez Interhome ( internet) , koniecznie spróbujcie
          > regionalnego jedzonka, koszt - zalezy od oczekiwań -

samochod mozna wynając bez problemu juz za 90 eu/tydzien tylko ze nmały
          wiekszy za 150 eu/tydz. maks
    • Gość: malazka a propos Malagi IP: *.devs.futuro.pl 13.12.02, 18:38
      lece do malagi w lutym ,nie wieciec gdzie moge znalezc jakis tani przelot????
      gdzie szukac bo w necie wszytsko po 1200 zl.???
      • Gość: Lola Re: a propos Malagi IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.12.02, 00:44
        widzialam tanie przeloty do malagi na stronce www.ltur.de zajrzyj moze cos sie
        uda znalezc :-)
        pozdrawiam
    • Gość: piotr Re: costa del sol IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.12.02, 01:07
      byłem przełom maja/czerwca.nocowałem w bemalmadenie.bardzo dużo hoteli jest
      jeszcze pustych,więc nie powinno byc problemu.wynajmowałem samochód (ford K) po
      30 euro/day+paliwo.w biurach podróży jest kupa fajnych i niezbytdrogich
      wycieczek -cordoba,Sewilla i inne.Polecam Rondę.Ale morze jeszcze
      zimne.restauracje-da się wytrzymać-żyw się u chińczyka,w pizerniach.w duzych
      hotelach są restauracje dla emerytów z francji.żarełko byle jakie,ale
      tanio.trzeba niestety wykupić kartę na parę dni.
      • Gość: krotki Re: costa del sol IP: proxy / 217.96.43.* 15.12.02, 23:00
        Gość portalu: piotr napisał(a):

> byłem przełom maja/czerwca.nocowałem w bemalmadenie.bardzo dużo hoteli jest
        > jeszcze pustych,więc nie powinno byc problemu.wynajmowałem samochód (ford K)
        po
        >
        > 30 euro/day+paliwo.w biurach podróży jest kupa fajnych i niezbytdrogich
        > wycieczek -cordoba,Sewilla i inne.Polecam Rondę.Ale morze jeszcze
        > zimne.restauracje-da się wytrzymać-żyw się u chińczyka,w pizerniach.w duzych
        > hotelach są restauracje dla emerytów z francji.żarełko byle jakie,ale
        > tanio.trzeba niestety wykupić kartę na parę dni.

Mógłbys rzucic nieco szczegółów na temart wykupienia jedzienia w tych hotelach
        czy to bufet czy z menu i po ile - i jakies konkretne nazwy hoteli?
        Pozdrawiam
        • Gość: piotr Re: costa del sol IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.12.02, 19:57
          nie wiem ile ty zapłacisz.zapytałem biuro podróży które organizowało moją
          podróż.powiedziano mi,ze nocleg (w dwójkach)+2 posiłki dziennie to około 18
          euro/osobę(hotel 3 gwiazdki).w sezonie około 20.pewnie będziesz musiał zapłacić
          więcej,bo bylismy sporą grupą.nazwy hoteli- to nieistotne.w sezonie o którym
          rozmawiamy połowa lub więcej hoteli ma pustostany.jak będzie w przyszłym roku,
          nie wiem.ale pewnie tak samo.najlepiej staraj się przylecieć rano,weż taksówkę
          do hotelu.powiedz o jaki hotel w sensie standartu ci chodzi.i dojedziesz.jak
          będzie drogo,następnego dnia poszukasz czegoś tańszego.jadaliśmy w hotelu,ale
          też w restauracjach.naprawdę nie jest drogo.porównywalnie z polską.no może
          +10%.mały samochód można wynająć i po 20 euro/day + paliwo (jak w
          polsce).ogólnie hotele przy morzu są droższe.od malagi wzdłuż wybrzeża jeździ
          takie ekd,jak w warszawie.ceny do akceptacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka