Dodaj do ulubionych

Hotel Boccaccio - Puerto Alcudia - ktoś tam był?

IP: 83.238.210.* 06.02.06, 20:20
Szukam informacji na temat tego hotelu i jego okolic. Chodzi mi głównie o
standard pokoi, jakość jedzonka, okolice hotelu i plażę.
Jeśli ktoś tam kiedyś trafił, byłbym wdzięczny za małe info :-).

Arek
Obserwuj wątek
    • narewka2 Re: Hotel Boccaccio - Puerto Alcudia - ktoś tam b 07.02.06, 12:58
      Puerto de Alcudia to rozumiem Majorka. Byliśmy tam z mężem półtora roku temu.
      Co do hotelu niewiele ci pomoge, my szukaliśmy apartamentu na własną reke.
      Natomiast jeżeli chodzi o samą miejscowość to dla mnie koszmar. Blokowiska
      hoteli, knajp więcej angielskich ze stekami i frytkami niż hiszpańskich, a
      plaża otoczona zatoczką z niewielkim przesmykiem na otwarte może, odpowiednia
      raczej dla rodzin z dziecmi ze względu na głebokosc. Po prostu typowa
      miejscowosc turystyczna nie majaca nic wspolnego z prawdziwa Majorka.
      Oczywiscie to zalezy kto czego szuka. Nieco lepsze wrazenie zrobila na nas
      Pollenca (nie jestem pewna jak to sie dokladnie pisze).
      A sama polnocna Majorka naprawde piekna, zwlaszcza gory.
    • Gość: ardiss Re: Hotel Boccaccio - Puerto Alcudia - ktoś tam b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:41
      Witaj,
      w październiku w zeszłym roku byłam w Alcudii. Bardzo bardzoooo spokojne
      miejsce. Zycie toczy się tam powoli. Jeśli liczysz na rozrywki, to bym nie
      polecała. raczej na wypoczynek leżąco-chodzący, na specery + granie w golfa,.
      W Alcudii jest duże pole golfowe. a plaża... coż W samej Alcudii małe zatoczki
      i plaży własciwie brak, natomoast przy przystani jachtowej( wygląda trochę jak
      Monaco- ale to moja sybiektywna opinia) plaża jest już fajna.
      • Gość: kodz Re: Hotel Boccaccio - Puerto Alcudia - ktoś tam b IP: 83.238.210.* 07.02.06, 21:45
        Okolice Alcudii w zasadzie znam, byłem we wrześniu'2004 w Can Picafort, to w
        sumie niedaleko. Rozrywek w Alcudii nie szukam, te w nadmiarze są w Arenalu, ale
        to już zostawiam młodszym :-). O ten hotel pytam się na prośbę kolegi, który
        próbuje znaleźć miejsce na rodzinne wakacje.
        Majorkańskich klimatów w okolicach Puerto Alcudia nie znajdzie się za wiele,
        choć to bez porównania sympatyczniejsze miejsce od turystycznych kombinatów na
        południu wyspy. "Swoją" Majorkę znalazłem na zachodnim wybrzeżu i w głębi wyspy,
        które nie poddały się wszechobecnej na wybrzeżu turystycznej komercji.
        O hotelu "Boccaccio" brak jakoś informacji w necie, chyba niewielu naszych
        turystów go odwiedziło. Mam jednak ciągle nadzieję, że znajdzie się ktoś dobrze
        poinformowany :-).

Pozdrówka - Arek
        • Gość: goga Re: Hotel Boccaccio - Puerto Alcudia - ktoś tam b IP: *.eranet.pl 07.02.06, 23:22
          bylam w tym hotelu ,blisko do plazy i do wszelkich rozrywek ,za polozenie
          napewno 4*,sam hotel 3* i wiecej ja bym mu nie dala ,,jedzenie -troche
          monotematyczne ale jak na 3 gwiazdki to jest ok. ,,jesli z dziecmi to fajnie bo
          plaza blisko i to naprawde piekna ,szeroka i daleko plytka ,sam hotel przy
          ulicy ,jesli dostaniecie pokoje od tej strony to macie zapewniony halas o
          wiele wiekszy niz w calym Arenalu ,,bo na przeciw sa bary z przebojowym
          przedstawieniem ,,mozna ogladac z balkonu ale te imprezy dosc dlugo trwaja wiec
          wedlug uznania ,,
    • Gość: ala Re: Hotel Boccaccio - Puerto Alcudia - ktoś tam b IP: *.icpnet.pl 08.02.06, 09:48
      ?
      • Gość: kodz Re: Hotel Boccaccio - Puerto Alcudia - ktoś tam b IP: 83.238.210.* 12.02.06, 21:34
        Wybór kolegi padł ostatecznie na Cala Ratjadę i hotel Na Taconera. W katalogu
        Neckermanna wygląda dość sympatycznie, opinie na niemieckich forach dyskusyjnych
        też ma raczej pozytywne.
        Dzięki za informacje :-) -

Arek
        • Gość: ada_zie do kodz IP: *.incenti.pl 23.02.06, 12:21
          Z tego zo zrozumiałam Twój kolega jedzie z dziećmi...
          Ja też szukam miejsca na wakacje z 3-latkiem-mozesz mi przybliżyc te oferte, na
          którą się zdecydował.
          Dzięki!
          • Gość: kodz Re: do kodz IP: 83.238.210.* 25.02.06, 14:09
            Masz pewno te same, o ile nie większe problemy z wyborem hotelu, co ten kolega
            :-). On ma starsze dziecko (ośmioletnie) niż twoje, i też dobiera oferty pod
            kątem swojej córki... Mniejsza z tym.
            Hotel znajduje się w Cala Ratjada, ma go w swojej ofercie HIT BP Neckermann. O
            ile o samej miejscowości Cala Ratjada jest trochę informacji w necie i w
            przewodnikach, to o oddalonym od niej o 3 kilometry Font De Sa Cala - gdyż to
            dokładnie tam położony jest hotel "Na Taconera" - nie ma zbyt wielu informacji
            czy zdjęć... To nieduża, spokojna miejscowość, w okolicy masz sporo zieleni (wg
            opisu w katalogu hotel jest na wzgórzu, w lesie piniowym) i zatoczkę kąpielową -
            na oko jakieś 700 metrów długości, dość szeroka, piaszczysta i z łagodnym
            zejściem do morza. W okolicach Cala Ratjada takich plaż jest zresztą więcej. O
            hotelu na niemieckich forach dyskusyjnych wypowiadano się raczej pozytywnie,
            także w kontekście przyjazdu tam z dzieckiem. Ma wg kategorii hiszpańskiej 3*,
            oferta obejmuje wyżywienie All Inc. Do tego ogród z basenem i placem zabaw dla
            dzieci, pokoje mają klimatyzację. Niewiele więcej mogę ci napisać, ale sam już
            tego tematu nie drążyłem - nie miałem takiej potrzeby.
            Ja sam nie muszę - póki co - dobierać hotelu pod kątem udogonień dla dzieci, mój
            wybór padł więc na Korfu i hotel "Corfu Palm Beach". Ale to już temat na inne
            forum :-).

Pozdrówka -
            Arek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka