Dodaj do ulubionych

Gdzie na costa brava...

17.03.06, 11:09
...sa piaszczyste plaze? Pytanie pewnie glupie ale jedziemy z dzieciakami a
to dla nich ma byc w koncu przyjemnosc.

No i zeby bylo to w miare blisko granicy francuskiej.

Macie namiary na jakies kwatery w tej okolicy?

z gory dzienks za pomoc, bardzo na Was licze!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiku_san Re: Gdzie na costa brava... IP: *.os1.kn.pl 17.03.06, 15:45
      Plaże na Costa Brava na ogół nie tyle są piaszczyste jak u nas nad Bałtykiem,
      co raczej grubo-ziarniste, takie bardziej żwirkowe, co znaczy, że są brzydkie :)
      Znajdziesz tam pełno małych, uroczych zatoczek, otoczonych skałami i laskami
      piniowymi. Tak jest np. w Platja d'Aro (inaczej Playa de Aro), Tossa de Mar,
      Palamos, Sant Feliu. Podobno bardziej piaszczyste plaże są w Rosas (blisko
      granicy), ale tam osobiście nie byłam. Pozdr.
      • Gość: Kiku_san Re: Gdzie na costa brava... IP: *.os1.kn.pl 17.03.06, 16:58
        Miało być: "co nie znaczy, że są brzydkie" :-)
    • joven25 Calella 18.03.06, 12:00
      Możesz wybrać Costa de Maresme czy jakos tak się nazywa to wybrzeże- tez blisko
      Barcelony, w każdym bądź razie Calella ma chyba najładniejsze plaże w tamtej
      okolicy-czyściutkie i jest bardzo ładny piasek. Ja bym tam b.chętnie wróciła
      • kamyk4 Re: Calella 29.03.06, 23:47
        Na pewno piaszczyste plaze sa w L'Estartit i w Loret de Mar.
      • Gość: tomek Re: Calella IP: *.compower.pl 02.05.06, 08:02
        jade właśnie do Calella hmm .
    • g_shark Re: Gdzie na costa brava... 30.03.06, 18:15
      Empuriabrava.
      40 km od granicy francusko-hiszpańskiej.
      Fotki plaży:
      skocz.pl/bdwy
      skocz.pl/bdwz
    • Gość: ral Re: Gdzie na costa brava... IP: *.aster.pl 21.04.06, 21:51
      Bardziej polecam Alicante, woda jest turkusowa.
    • kszyhoa Re: Gdzie na costa brava... 21.04.06, 23:36
      Witaj.Pojedz dalej ,autostradą to tylko 3 h.Costa de Alhazar okolice
      Castellon.Tam <wychowały się na plaży moje dzieci>.Torreblanka...to jest
      to!!.Piasek ,bezpieczna woda,plaza z niebieską flagą,pełna kultura.Poszukaj w
      inter.TORREBLANKA ,częsc plazowa nazywa się TORRENOSTRA.masz pytania -pytaj.
      • Gość: ral Re: Gdzie na costa brava... IP: *.aster.pl 24.04.06, 09:44
        A czy masz sprawdzoną jakąś niedrogą kwatere lub mieszkanie prywtne?
        • kszyhoa Re: Gdzie na costa brava... 25.04.06, 21:30
          Witaj.Niestety nie mogę dac namiaru na konkretną kwaterę .Osobiscie jezdze do
          prywatnego apartam.nalezącego do zaprzyjaznionej rodzyny
          hiszpańskiej.Miejscowosc ta nie zadeptana dlatego ze jest b.mało kwater do
          wynajęcia.Będąc w lipcu widzisłem raz czy dwa razy info.o chęci
          wynajmu.Poszukaj na stronie inter.Torreblanka(imobilarias)agencje zajmującej
          się m.in. wynajmem.Sąsiednia miejscowosc Alcosebre ma zdecydowanie bogadszą
          ofertę lecz jest w sezonie przeludniona.Rejon Castellon jest godny
          polecenia.Popatrz na wątek Valencja i okolice gdzie Kszyhoa odp. na pytanie
          Pozdrawiam.
          • Gość: xxx Re: Gdzie na costa brava... IP: *.aster.pl 26.04.06, 08:47
            ja, po prześledzeniu różnych opinii, zdecydowałam się na tossę i hotel golden
            bahia tossa. o tossie słyszałam i czytałam jedynie pozytywne opinie, stad wybór.
            • Gość: Kiku_san Re: Gdzie na costa brava... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.04.06, 18:23
              Bardzo dobry wybór! Pozdr.
          • Gość: Kiku_san Re: Gdzie na costa brava... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 26.04.06, 18:26
            Na Costa del Azahar polecam Peniscolę. Byłam tam parę lat temu - urokliwe
            miasteczko ze starówką i zamkiem. No i ładne, długie plaże. Alcossebre bym
            odradzała - wg mnie wyjątkowo nieciekawe miejsce, plaża brudna, nudno. To już
            lepiej jechać gdziekolwiek na Costa Brava!
            • amoniaaa Pytanie do Kiku_san !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 17:19
              Ja też byłam kilka lat temu a dokładnie 6. A w jakim hotelu byłaś??
              • Gość: Kiku_san Re: Pytanie do Kiku_san !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 30.06.06, 20:03
                W Acuasol (z Neckermanna) - hotel był bardzo przyjemny, pokoje o wiele
                ładniejsze niż w katalogu na fotografiach. Niestety jego minusem jest odległość
                od urokliwego centrum - jakieś 2500 m a w pobliżu poza plażą nie było nic
                kompletnie.
                • Gość: Kiku_san Re: Pytanie do Kiku_san !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 30.06.06, 20:06
                  To znaczy piszę o Peniscoli, bo do Alcossebre tylko zajrzeliśmy z ciekawości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka