crossing5 13.07.06, 13:04 Wybieramy sie do Hiszpanii samochodem na poczatku sierpnia (5 osob) w okolice Valencji . Bedzie to nasz pierwszy wyjazd i prosimy o rady: trasa, tanie noclegi, miejsca które warto zobaczyc. Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pedro Re: Do Hiszapnii samochodem - rady, trasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:37 poczytaj forum wstecz..byly juz podobne tematy:)jak cos konkretnie to pytaj,robilem taka trase,wiec odpowiem..co do trasy,to najlepije przez niemcy ,francje ...ale mozna sie pokusic o bardziej widokowa austrie/szwajcarie,wlochy[lazurowe..]..ale jest wolniejsza i drozsza..hotele we francje znajdziesz bez problemu przy trasach...o reszte pytaj jak cos.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henk Re: Do Hiszapnii samochodem - rady, trasa IP: *.dwtele.pl 16.07.06, 18:45 Poczytaj forum Francja i wypowiedziami(moją również) na temat kłopotów w przypadku awarii samochodu za granicą. Opracowanie trasy, noclegi, koszty autostrad, ceny benzyny to pryszcz.W internecie wszystko znajdziesz. Co zrobisz w przypadku pecha awarii lub wypadku. Zacznij od polisy Moto Assistance w wersji Lux z PZU. Jak poczytasz to będziesz wiedzieć dlaczego. Doradzę jeszcze dokupienie( w polisie kosztów leczenia i pobytu w szpitalu)opcji zwrotu kosztów odwołania wykupionych wczasów. Ale uwaga; nie dotyczy to w przypadku gdy powodem odwołania rezerwacji jest awaria samochodu i gdy wczasy nie są kupione w biurze podróży na terenie RP. Do awarii służy właśnie Moto Assistance! Jak masz pytania to pytaj śmiało. Zjeździłem prawie całą Europę samochodem prywatnym na wczasy. Wszystko trzeba przewidzieć. Pecha tym bardziej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Do Hiszapnii samochodem - rady, trasa IP: 192.11.185.* 24.07.06, 02:02 Hej, Wybieramy sie poraz pierwszy samochodem do Barcelony. Zamierzamy jechac przez Niemcy i Francje. Bylbym wdzieczny za info gdzie warto przenocowac (najlepiej pole namiotowe) i jaki jest koszt przejadu przez Francje. Moze masz sprawdzona trase ? dziekuje z gory (e-mail majes5@gazeta.pl). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Do Hiszapnii samochodem - rady, trasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:02 Polecam bardzo dobrą mapę na następującej stronie: www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm Masz możliwość wyboru trasy autostradą, bez autostrad, wyliczy kosz piszczególnych odcinków, również koszt paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Do Hiszapnii samochodem - rady, trasa 17.07.06, 06:39 Wszystko oczywiscie zależy od tego z jakiego miejsca wyjeżdżasz i ile czasu przeznaczasz na podróż. Czy chcesz coś po drodze zobaczyć. Ile noclegów przewidujesz. Jednak nawet jadąc przez Szwajcarję i Włochy trzeba przejeżdżać po Hiszpanii przez Francję, a tam jest dobrze rozwinięta sieć tanich hoteli. Jadąc jednak w sierpniu lepiej rezerwować noclegi wcześniej np. tu: www.hotelformule1.com/formule1/index.html lub trochę droższe tu: www.etaphotel.com/etaphotel/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Do Hiszapnii samochodem - rady, trasa IP: *.met.pl / 217.153.166.* 24.07.06, 11:33 Ja tą trase robiłam w grudniu, dokładnie 20, a jechałam dalej bo aż poza Granadę. Wpierw kombinowałam sama z trasą, a później opracował mi ją program auto road. Wyjażdżałam z Warszawy przez Wrocław, potem Niemcy , nocowałam w Norymeberdze. Moim dzieciom zachciało się targu bożonarodzeniowego. Nocowałam w schronisku młodziezowym na starym mieście. Tam przyjmują albo osoby do lat 26 albo rodziny z dzićmi. Za mnie 16 E, za nie 14 to opcja z ogromnym śniadaniem. Potem do Mulhaus, tam na Lyon, z Lyonu na Orange, a tam juz prosto na Barcelonę i Walencję. Do hotelu w Narbonne się spóźniłam, bo oni przyjmują do 22, a ja byłam o 23 (stałam 1,5 godz w korku na autostradzie w Lyonie). Przespałam się 2 godz. pod Tarragoną (ale tam jest też Motel) i o 13 byłam w Priego. Jeżeli jesteś czymś zainteresowany to szczegóły trasy mogę podać Ci na maila. Polisę wyjazdową mam zawsze w Allianz (maja biura w całej Europie), nie musisz mieć osobnej polisy na samochód i nie ma wkładu własnego w koszty leczenia. W połowie sierpnia też będę jechała. We Francji najlepszą opcją spania jest siec Village. Mało w polsce popularna, ale standard wyzszy niz formula i etap, a ceny nizsze. Nocleg w pokoju 4 osobowy kosztule od 41-44E. Ceny autostrad musze odszukać kartki to tez Ci podam. Benzyna najtańsza w Hiszpanii ok. 0,90 E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Do Hiszapnii samochodem - rady, trasa IP: *.magma-net.pl 27.07.06, 21:00 witam ,czy mozesz napisać ile liczy trasa z wrocławia do walencji,podać ceny autostrad i czy mapa opracowana przez auto road jest dobra,gdzie można znależć nocleg w sieci vilage-przez internet?liczę na wiadomość ,dzięki jola email pieklosia@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś