Gość: el_ferano IP: *.havo.pl 14.07.06, 10:21 Witam szukam dobrego, połozonego blisko plaży , i centrum hotelu, w Playa de las Americas.Chcę jechać dzieckiem . Co proponujecie ? I czy Playa de las Americas to dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maria Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.07.06, 11:44 Polecam hotel Iberostar Torviscas Playa. Byłam w maju z biura Fischer Polska. Wszystko było ok. Hotel leży przy samej plaży. Dużym plusem są schody z tyłu hotelu, którymi schodzi się bezpośrednio na plażę. Jedzenie wyśmienite. Trzy ładne baseny, w tym jeden dla dzieci.Dużo zieleni. Codziennie super animacje dla dzieci, a wieczorem dyskoteka dla nich. W pobliżu hotelu dwa razy w tygodniu wielkie targowisko (można kupić ciuchy, pamiątki, różne użyteczne rzeczy itp. )Blisko też do innych centrów handlowych, a perfumerie i sklepy z elektroniką są na każdym kroku. Sklepów spożywczych też wiele, ale najpopularniejsze i najtańsze to sklepy sieci Felippe i Mercadona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socorro Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 14:55 witam! szczerze mowiac nie polecam tej miejscowosci na wyjazd z dzieckiem. to jest zapchany przez anglikow kurort, pelny dyskotek, klubow, pubow, salonow tatuazy. w nocy nie da sie spac- jest tak glosno i jasno od neonow. po ulicach snuja sie i chwileja nacpani i pijani ludzie, zdarzaja sie bojki i kradzieze. nie przesadzam, po prostu jezdze tam od trzech lat i wiem, jak to wyglada. to naprawde ponure miejsce, szczegolnie na wyjazd z dziekiem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_ferano Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:14 Proszę napisz co więć polecasz. Jaką miejscowość. Zależy mi na ładnych piaszczystych plażach, urokliwym miejscu. Czy masz może ulubiony hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack30 Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:46 Jęsli zależy Ci na ładnych piaszczystych plażach i urokliwych miejscach to jedź na Fuerteventurę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_ferano Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:13 Tak szczerze to nawet nie pomyślałam o Fuerteventurze. Moze powinnam przede wszystkim zrobić rekonesans i wtedy zdecydowac się na którąś z wysp. Teneryfę doradziła mi koleżanka, która była tam 3 razy i jest tą wyspą zachwycona, była też na Majorce i Costa Brava. Moze rzeczywiście napiszę czego oczekuję na czym mi bardzo zależy a wy podpowiecie mi którą z wysp wybrać. Przede wszystkim, piękne piaszczyste plaże, urokliwe miejsca, dobra kuchnia typowa dla danych wysp, rozrywka owszem, ale będąc z 5 letmim dzieckem z wielu raczej korzystać nie będę. Planuję wyjazd na 2 tygodnie. Chciałabym też pozwiedzać, i zapewnić dziecku troszkę atrakcji. ( np. park wodny ). Z góry serdeczne dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack30 Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:12 Tutaj trochę opisałem pobyt na Fuerte: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=38185278&a=38355707 jak masz jeszcze jakieś pytania to proszę bardzo !!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
miki2303 Re: Teneryfa-playa de las americas 16.07.06, 22:38 Witam Polecam ci Hotel Gala z pełna odpowiedzialnością, byłam w nim 2 lata temu z mężem i jestem do dziś zachwycona, przepyszne jedzenie, atrakcje dla dzieci, super warunki , blisko do plaży i sklepików, po prostu rewelacja, do tego LORO PARK z którego dziecko nie będzie chciało wyjść. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socorro Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:33 hotelu Ci niestety nie doradze, bo ja tam mieszkam u przyjaciol. jesli zalezy Ci na urokliwym miejscu to polecalbym polnoc wyspy- tam jest duzo bardziej zielono, jest mniej prostackich, pijanych angoli, plaze sa ladne. poludnie [las americas, los christianos] jest jak pustynia- szaro, sucho,same hotele. nie ma nic do zwiedzania, trudno trafic na fajna kanaryjska knajpke- same angielskie, drogie puby. moge Ci przeslac troche zdjec na maila, jesli chcesz. i doradzic co zwiedzic, gdzie pojechac. ale niestety konkretnego hotelu Ci wskaze. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.07.06, 19:22 Byłam w maju i był spokój. Może nawet zbyt duży( sklepy i kawiarnie wcześnie zamykano). Cisza, żadnych dyskotek w pobliżu, pełna kultura. Jestem zdziwiona tak złymi opiniami o tej miejscowości, bo ja byłam nią zauroczona ( a nie jestem już młodą osobą i swoje grymasy, czy wymagania też już mam). Może było to związane z tym , że nie była to jeszcze pełnia sezonu, a także nie ścisłe centrum Las Americas. Małe miejscowości owszem bardzo urokliwe, ale do zwiedzania. I jeśli ktoś nie nastawia się tylko na opalanie, to po kilku dniach zna już każdy kamyczek w takiej miejscowości i co tu robić dwa tygodnie, zwłaszcza z małym dzieckiem? Ale to już każdy musi sam zdecydować co mu bardziej odpowiada. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamowa Re: Teneryfa-playa de las americas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:34 Byliśmy w czerwcu w hotelu H10 Gran Tinerfe w Playa de las Americas. Z hotelu schodzi się na piaszczystą plażę, można też dzięki temu zejściu dostać się na deptak, w hotelu są 3 baseny, tarasy do opalania. Poza tym nieopodal hotelu jest wypożyczalnia samochodów (najtańsza jaką wyczailiśmy) OROCAR, poza tym pod nosem jest apteka, poczta, market. Wydaje mi się, że ten hotel jest świetnym rozwiązaniem - w przyszłości na pewno do niego wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś