Dodaj do ulubionych

wycieczka do barcelony

14.01.07, 21:31
witam! w najblizszym czasie wybieramy sie ze najomymi samochodem do BCN i
chcialbym prosic ludzi,ktorzy juz takie cos robili o jakies rady :) tzn,
- ktoredy jechac ? autostradami czy normalnymi drogami ( jak sie to cenowo
przedstawia )
- jak z parkowaniem w BCN
- ile czasu mnie wiecej srednio powinnismy jechac.
-co warto w barcelonie zwiedzic
- czy sa jakies na miejscu do kupienia "wejsciowki" na zwiedzanie miasta ktore
by zawieraly w sobie kilka miejsc i by byly tanie
- ogolnie interesuje nas najtansza opcja :) - wersja studencka wypadu .. ale
zeby tez cos mozna bylo zoabczyc

z gory dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • agades Re: wycieczka do barcelony 16.01.07, 01:59
      hej!zycze powodzenia i swietnej zabawy.barcelona jest piekna przede wszystkim
      parki i palace i muzea, i stara dzielnica barri gotic i uwaga niebezpiecznie
      tam i lepiej sprzetu foto itp nie wystawiac, uliczki tam waskie i niopodal na
      paloma street duzo alfonsow i prostututek. ale tam w okolicy znajuduje sie
      macba i warto choc z zew. obejrzec to muzeum sztuki wspolczesnej,oczywiscie
      jesli malarstwo to picasso muzeum,trzeba stac w kolejce ok 1h zanim sie
      dostaniesz warto. no i przejsc la ramble de catalunya czy jakos tak znajduja
      sie tam domy wzniesioane wg gaudiego projektow, warto tez do parku gaudiego za
      free i usiasc na ceramicnej lawce,grzeje w pupe wieczorkiem. i oczywiscie
      markety sa supwr ale uwaga zamykane o 14 jak wiekszosc sklepow wiec szybko z
      zakupami na obiadek. generalnie milo zrobic sobie sieste w parku i np zwiedzic
      ogrod z muzeum joana milo czy cus, taki obok palacu katalonskiego. no to tyl
      aco pamietam.ach ai tibidao-wesole miasteczko gdzie entrance za 22e.pozdrawiam
      jak mi sie jeszcze przypomni to napisze. a ja tam lece 1 lutego.
      • Gość: katek Re: wycieczka do barcelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 18:55
        Oj teraz mnie wystraszylaś agades! Piszesz, że barri gotic jest niebezpieczne i
        teraz nie wiem co mam zrobić. Mamy rezerwację w pensjonacie na ulicy comtessa
        de sobradiel właśnie w barri gotic a co gorsze przyjeżdżamy tam w środku nocy!
        Metro jeszcze będzie czynne (sprawdziłam) ale czy bezpiecznie będzie przejść
        ten kawałek? Może lepiej wziąć taxi z estacio d'autobuses nord? Poradź coś
        proszę....Zaczynam sie bać...
        • Gość: gość Re: wycieczka do barcelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 19:39
          coś o ogladaniu w Barcelonie - polecam bus turistic - 23 euro ważny 2 dni,
          długie trasy - chyba 3, podjeżdzasz we wszystkie miejsca godne zobaczenia, a
          czesto odległe od siebie,wysiadasz, zwiedzasz, a potem na przystanek i jedziesz
          dalej. Poza tym z tym biletem masz znizki do muzeów i nnych płatnych
          atrakcji /nawet na MacdDnalda - taką mialam 2 lata temu). Polecam stronkę
          www.barcelonaturisme.pl Jak wrócisz daj znac jaki jest ten wasz hostel - myslę
          o Barcelonie na wrzesień.
          • Gość: AF-bcn bezpieczenstwo IP: 89.129.37.* 16.01.07, 21:18
            ogólnie to kieszonkowcy sA plagA,
            "grubsze" rabunki raczej sie nie zdarzajA,
            moZe wyrwanie torebki, jesli nie jest przewieszona 'na krzyZ' (i ucieczka w
            boczne uliczki)
            moZna nie umierac ze strachu majAc oczy otwarte i torebki/plecaki zapiEte (i
            waZniejsze rzeczy za pazuchA a nie w tylnej kieszeni)
            szczegolnie na Rambli, w metrze, na dworcach (Nord), ogolnie tam gdzie sa
            turysci(w restauracjach teZ)

co do samochodowiczow -
            moze sie zdarzyc ze 'RZyczliwy' gestem wskaze Ze masz problem z koLem itp,
            a jego koleZka otworzy drugie/tylne drzwi i zLapie cos
            (w miescie samochód jest bezuZyteczny - zostawcie go albo w legendarnym P w
            Glories, lub jakims podmiejskim parkingu, np przy przystankach kolejki renfe -
            i piechotA, metrem z T-10 , lub Bus Turistic...)

*aga des
            2 naj-naj domy Gaudiego sa na Passeig de Gracia, a nie Rmbla Catal.
            z Pass.d Gr patrzac w ul.Casp widac Torre AgBar , wieczorem poodswietlona
            kolorowo

+ na forum jest juZ duZo wpisow z doswiadczeniami z lat ubieglych
    • www.kataloniablog.pl Re: wycieczka do barcelony 07.05.13, 23:24
      Na moim blogu znajdziesz przydatne porady i plany zwiedzania Barcelony i kilku innych miejsc w Katalonii
      • Gość: pH Re: wycieczka do barcelony IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.05.13, 12:25
        Jeśli chcesz się pochwalić blogiem nt Katalonii, lepiej napisać post bezpośrednio tym, niż odpowiadać na wątki sprzed wielu, wielu lat, którymi prawdpodobnie nikt już nie jest zainteresowany (ten jest z 2007 roku, a poprzedni, na który odpowiadasz był z 2004 roku).
        • www.kataloniablog.pl Re: wycieczka do barcelony 13.05.13, 20:47
          Blogiem pochwalę się jak skończę opisywać wszystko, co chcę zobaczyć. A posty stare, ale nadal ktoś może tu trafić :)
    • maarcin1982 Re: wycieczka do barcelony 09.05.13, 13:25
      Polecam ściągnąć aplikację n telefon TcTrips. Od niedawna jest polska wersja Wersją z Barcelony kosztuje chyba 3,50 zł
    • Gość: Zenek Re: wycieczka do barcelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 00:42
      Czy naprawdę tylko takie bzdurne teksty ludzie potrafią pisać o Barcelonie? Ja kilka razy jeżdziłem tam samochodem, parkowałem na ulicach, bo akurat było miejsce,nikt mnie nie okradł. nikt nie wyrywał torebki ani nawet saszetki z ręki. A było to na Ramblach i w osławionej Mercadonie. Jedyni turyści co paradują z plecakami na brzuchu to Polacy. Inni raczej tego nie robią. Barcelonę zwiedziliśmy dość dokładnie, ale trwalo to jakiś czas , nie jeden raz. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka