Gość: Łukasz IP: *.crc-polska.com 25.01.07, 08:08 Witam. Czy ktoś jest może zorientowany czy w Marineland poza pokazami delfinów można z nimi również popływać, a jeśli tak to z jakimi kosztami trzeba się liczyć za taką przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jack_06 Re: Marineland IP: *.kalisz.mm.pl 25.01.07, 18:45 Byliśmy w Marineland w 2006r. - uczestniczyliśmy tylko w ogólniedostępnym pokazie. Trudno ocenić, ale wydaje mi się, że to jednak będzie trudne do zrealizowania. W czasie naszego pokazu ochroniarze dzielnie pilnowali, by nikt za bardzo się nie zbliżył do delfinów. Ale sam pokaz, zwłaszcza dla dzieci jest super przeżyciem (dorośli też nie powiinni się nudzić). Jeżeli są możliwości "prywatnego" obcowania z delfinami - frajda z pewnością jest niebotycznie większa. JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Marineland IP: *.crc-polska.com 26.01.07, 09:20 Wiem ze jest taka mozliwosc w Egipcie w delfinarium Dolphinella w Sharm el Sheikh koszt to ok 100$ za 30 min, wiec moze i tam bedzie to mozliwe.Pisalem do nich maila ze strony ale jak narazie nie dostalem zadnej odpowiedzi dlatego pytam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiorek Re: Marineland IP: *.Red-88-8-117.dynamicIP.rima-tde.net 26.01.07, 23:13 Ile kosztuje bilet wstepu ? Na stronie pisze ze 20 euro, ale wydaje mi sie to za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maprin Re: Marineland IP: 62.87.96.* 28.01.07, 13:58 Tyle to kosztuje. W odroznieniu od innych wycieczek fakultatywnych jedziesz sam specjalnym autobusem, ogladasz delfiny i ptaki, mozesz chwile pochlapac sie w wodzie i do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Marineland IP: *.crc-polska.com 29.01.07, 02:17 Wszystko fajnie ale czy ktos jest w stanie odpowiedziec na moje pytanie.Czy tam mozna poplywac z tymi delfinami a moze ewentualnie ktos zna inne delfinarium gdzie mozna poza tym kotre ja wymienialem w egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
s-y-l-l-a Re: Marineland 01.06.07, 13:11 Witam, Odnośnie pochlapania się w wodzie... Sądząc ze zdjęć i różnych opisów jest tam wiele zjeżdżalni i basenów (??). Jest też Waterworld - typowy aquapark, ale to niestety kolejne 20E x 3 :-( Jest ktoś kto może dokładniej opisać zarówno Marineland jak i Waterworld? :-) Bardzo będę wdzięczna, bo nie wiem gdzie warto się bardziej wybrać.... Odpowiedz Link Zgłoś
amellka1 Re: Marineland 03.06.07, 10:30 Waterworld to typowy park wodny z basenami i zjeżdżalniami różnego typu i wielkości. Mieści się w samym Lloret. Moim zdaniem warto wybrać się jednak do Marinelandu, bo to dwa parki w jednym: park wodny z typowymi atrakcjami, jakich od takiego parku oczekujemy oraz delfinarium z morskim ZOO. Wstęp do Marinelandu w tym sezonie (2007r.)kosztuje 21 euro-dorośli, 15 euro dzieci do 12 roku życia. Za tę cenę spędzicie tu cały dzień i na pewno nie będziecie się nudzić. Delfinarium organizuje np. trwający ponad godzinę pokaz, podczas którego lwy morskie i delfiny pod okiem trenerów popisują się przy dźwiękach muzyki sprawnością pływania. Przy okazji wysłuchamy ciekawostek o tych morskich ssakach i o rodzinie delfinów zamieszkującej delfinarium. W zoo poznamy różne gatunki egzotycznych ptaków (w amfiteatrze organizowane są pokazy lotów), mamy też okazję obserwować pływające w basenie pingwinki i lwy morskie, stojąc w specjalnym tunelu pod powierzchnią wody. - ------------------------------------------ Wspomnienia z wakacji w Agios Georgios na Korfu: agiosgeorgios.w.interia.pl Wspomnienia z wakacji w Lloret de Mar w Hiszpanii: www.lloretdemar.yoyo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xynka Re: Marineland 03.06.07, 12:36 Witam! Ja również byłam w zeszłym roku w Marinelandzie!! Była wtedy straszna ulewa i nie było za ciepło, a mimo wszystko bawiłam się cudownie! Moja poprzedniczka już dosyć szczegółowo opisała zarówno Marineland jak i Waterworld, dlatego też nie będę się powtarzała. Wiadomo- dobrze być i tu i tu, ale właśnie waterworld to dosyć ekstermalne zjeżdżalnie, na których adrenalina skacze w górę, w Marinelandzie też są niezłe zjeżdżalnie (głownie taka jedna, na której zjeżdża się samemu lub w parze na pontonach...). Poza tym, jak ktoś nie widział jeszcze delfinków- no to na pewno jest to atrakcja! Z tego, co mi wiadomo- nie można się z nimi kąpać, ewentualnie można sobie zrobić zdjęcie, za dodatkową opłatą! Ja mam szczególny sentyment do Marinelandu, tym bardziej, że poznałam tam mojego chłopaka- Maltańczyka... :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
amellka1 Re: Marineland 04.06.07, 18:22 Dodam jeszcze, że galerię fotek, które zrobiliśmy w Marinelandzie w ubiegłym roku można obejrzeć na stronce: www.odyssei.com/pl/travel-article/13137.html Są tam zdjęcia zarówno z części delfinarium/zoo jak i z parku wodnego. Mam nadzieję, że zachęcą do odwiedzenia Marinelandu. Odpowiedz Link Zgłoś