Dodaj do ulubionych

Majorka w czerwcu - napiszcie bo to forum pada :-(

IP: 217.96.9.* 20.05.03, 09:29
Wybieramy sie rodzinnie na Majorkę w czerwcu. Byłem tam już ze 3 lata temu,
jeszcze za panowania peset'ów. Potrzebuję w miarę świeżych Info:
1. Cena wypożyczenia autka małego na 1 lub 2 dni.
2. Cokolwiek o miejscowości Paguera.
3. Ceny płynów do picia (hehehe) oraz jakie prezenty w rozsądnych cenach
kupiliście i co w tym zakresie polecacie?
4. Wycieczka autkiem po zachodnich górach, atrakcje i widoki, jak w
klasztorze Lluc oraz na Formentorze?
5. jeśli cos innego chcecie napisać to też będzie fajnie...

Aha czytałem juz poprzednie wątki i proszę nie wysyłać mnie do nich ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: Majorka w czerwcu - napiszcie bo to forum pad IP: *.nsm.pl 20.05.03, 10:56
      nie bylam na majorce ale powiem tylko jedno! strasznie ci zazdroszcze! moim
      marzeniem jest wyjazd na majorke:) niestety dopoki nie bede pelnoletnia raczej
      tam nie pojade bo moi starzzy nie lubia niemcow:(( pozdroo!!
      • Gość: Blask Nie taki Niemiec straszny.... IP: 217.96.9.* 20.05.03, 13:44
        > tam nie pojade bo moi starzzy nie lubia niemcow:(( pozdroo!!

Ej...jeżeli tylko to jest przeszkodą w wyjeździe, to muszę Ci powiedzieć, że
        kiedyś również tak myślałem o Niemcach. Nie znając ich już byłem do nich
        uprzedzony.
        Ale miłym zaskoczeniem było, gdy w hotelu mieszkaliśmy przez tydzień jako
        jedyna polska rodzina. Niemcy okazali sie miłymi ludźmi, spokojnymi i
        kulturalnymi. Nie raz mnie nawet to śmieszyło - ciągle "GutenMorgen".
        Moglibyśmy sie od nich nauczyć kultury...to smutny fakt. Traktują cię trochę z
        rezerwą, ale my robimy podobnie. Są grzeczni i nie miałem z nimi żadnych
        problemów. Może to kwestia obiektów w jakich byłem - spokojne dla rodzin.
        Osobny temat to jak Polacy zachowują sie na wyjeździe - ale było o tym juz nie
        raz na forum. Po prostu nieraz wstyd bierze człowieka..jacy jestesmy hamscy i
        prymitywni. (sorki...sad but true)
    • Gość: Ania Re: Majorka w czerwcu - napiszcie bo to forum pad IP: *.k.mcnet.pl 21.05.03, 13:54
      A kiedy jedziesz? Ja wylatuję 1 czerwca, niestety do El Arenal, ale tam była
      najtańsza (kurcze za 3.200 PLN od osoby) wersja all inclusive (hotel Bahamas -
      przy okazji może ktoś coś wie o tym hotelu). Planujemy objazd wyspy samochodem,
      więc po powrocie (czyli 16 czerwca) będę mogła coś napisać.

Pozdrawiam
      Ania
      • Gość: madzia niemcy czasem swiruja IP: *.nsm.pl 21.05.03, 15:40
        hehe niemcy kilka razy dali juz do wiwatu moim staraym np na krecie rodzice
        swietowali urodziny kolegi niemcy zaczeli sie drzec ze 22 to bardzo pozno oni
        chca spac i takie tam... pluli sie niesamowicie. a jak czasem jedziemy na narty
        prtzez niemcy stajemy na stacji niemcy sie gapia tak chamsko jakby polacy
        zlodziejami byli i niemogli by miec dobrego samochodu. przy okazji jeszcze
        dorzuce fakt ze moja przyjaciolka byla na mojorce z ojcem. mieszkali w hotelu
        gdzie bylo pelno niemcow. slychac bylo tylko niemieckie przeklenstwa a ich
        balkon stal sie skladowiskiem puszek po piwie, buteleek, papierosow i krzesel..
        a wszystko tylko dlatego ze niemcy sie swietnie bawili na majorce...
      • Gość: chris26 Re: Majorka w czerwcu - napiszcie bo to forum pad IP: *.spray.net.pl 02.06.03, 00:03
        > Ja wylatuję 1 czerwca, niestety do El Arenal, ale tam była
        > najtańsza (kurcze za 3.200 PLN od osoby) wersja all inclusive (hotel
        Bahamas -

A z jakiego biura, jeśli mogę zapytać ??
        Na przełomie lipca i sierpnia wybieram się na Majorkę lub Gran Cannaria (jedna
        z Wysp Kanaryskich). Planuję jechać przez Niemcy. Polecam stronę
        www.biuropodrozy.pl. Sprawdzona wielokrotnie. Przede wszystkim ceny ... o
        wiele, wiele mniejsze niż w polskich biurach. Jeszcze raz polecam.
    • Gość: Bogusia Re: Majorka w czerwcu - napiszcie bo to forum pad IP: *.acn.pl 21.05.03, 20:15
      Ja mieszkałam w czerwcu na majorce. jest wtedy super pogoda i mniej turystów.
      Trzeba zabrac jakis sweterek na wieczór.
      I tak. Mieszkalismy w Zatoce Alkudyjskiej. rewelacyjna plaza. Musicie tam
      pojechac.
      Wydalismy przez 2 tygodnie na 2 osoby (2 lata temu) 2300 marek (około).
      Niczego sobie nie załowalismy. Bylismy wszedzie.I sami (wschód, w tym jaskinie-
      polecam, safari-takie sobie, wszystkie małe miejscowosci, Palma 3 razy,
      dyskoteka-2 razy, aqa park koło Palmy) i z Neckermannem (kanion+ zachód,
      delfiny, Chopin). Kupiłam sobie troche ciuchow, bo nie mogłam sie oprzec
      sklepom w Palmie i w Zatoce, w tym piekne buty i torebke w dobrych sklepach,
      jakies sukienki, bluzki. Wynajmowalismy samochód na 2 dni. Balowalismy
      wieczorami w karaoke i w takim fajnym barze dla dzieci-bo było tam smiesznie.
      Było cudownie. Jak ktos chce wypocząc to polecam zatoke z całego serca.
      www.iberostar.com/home_i.htm
      Nasz hotel nazywał sie Iberostar Alkudia Park. Mozna go zobaczyc wirtualnie.
      Plaże tez widac.
      • Gość: Blask Re: Majorka w czerwcu - napiszcie bo to forum pad IP: 217.96.9.* 23.05.03, 09:59
        wylot 15.06.2003..
        Ale napiszcie więcej...co z Wami...Ludzie !!!!
        (czy ktoś minie słyszy?)
        • Gość: Bogusia Re: Majorka w czerwcu - napiszcie bo to forum pad IP: *.acn.pl 23.05.03, 10:01
          A co chcesz jeszcze wiedziec? Napisz, ja zwiedziłam cała wyspe, powiem ci.
          Przez 2 lata chyba nic sie tam nie zmieniło, moze ceny z marek na euro.
          Musisz przeliczac tak: 1marka=1 euro.
          Z tego co widze na swiecie, to niestety tak sie ta zamiana skonczyła.
          Jak cola w hotelu do kolacji kosztowała 2 marki, to teraz zapłacisz 2 euro
          (niestety, przykre to jest).
        • Gość: Erta Re: Majorka w czerwcu - napiszcie bo to forum pad IP: 195.94.219.* 23.05.03, 13:04
          Gość portalu: Blask napisał(a):

> wylot 15.06.2003..
          > Ale napiszcie więcej...co z Wami...Ludzie !!!!
          > (czy ktoś minie słyszy?)

No a co chcesz wiedziec? Na pytania ktore zadales odpowiedzialam juz w innym
          watku. Przeczytaj tez moja relacje:
          www.tripstop.com/index.php3?page=art&artID=407
          Jak masz jakies jeszcze pytania to pisz. Odpowiem o ile bede wiedziala :)

Pozdrawiam,

Erta
          • Gość: Blask Erto ! IP: 217.96.9.* 23.05.03, 14:36
            Dzieki za info, czytałem tez twój wątek po powrocie z M.
            Ale obecnie najbardziej chciałbym relacji z pobytu kogoś w Paguerze.
            Bo jak widzę nasi rzadko tam zaglądali i nie wiem jak tam jest. W
            przewodnikach i katalogach za wiele sie nie dowiedziałem. Chwalą za plażę i
            promenadę...i tyle. Koniecznie tez chcę być w Lluc - klasztor, sanktuarium.
            Pozdrawiam
            • Gość: Beata Re: Erto ! IP: *.acn.pl 23.05.03, 15:05
              plaża to najlepsza jest w Zatoce Alkudyjskiej, lepszej tam nie widziałam, a
              zjeździłam całą majorke i zatrzymywalismy sie po drodze we wszystkich znanych
              turystycznych miejscowosciach.
              Gdzie ta paguera? Koło palmy? Jesli tak, to plaze sa niezłe, ale najlepsza tam
              gdzie pisze. ma kilka kilometrów.
              Wejdx w www.iberostar.com, potem w familijne, potem w hotel Alkudia Park. Tam
              jest plaza pokazana wirtualnie. Tak jak na tych obrazkach, tak jest w
              rzeczywistosci, albo i lepeij.
              Może znajdziesz tam i Paguere, bo Iberostar ma kilka hoteli na Majorce. Myśle,
              że większość ma własnie tak zrobione strony, że zobaczysz plaże.
            • Gość: dorota Re: Erto ! IP: *.icnet / 192.168.196.* 04.06.03, 15:09
              Erto!
              Czy możesz mi powiedzieć, czy na Majorkę można lecieć w ciemno z małym
              dzieckiem.Chciałam wykupić za 57 Euro bilet lotniczy , z wylotem z Berlina i
              potem na miejscu poszukać jakiegoś hotelu.Jak długo się leci z Berlina na
              Majorkę?
              • Gość: Erta Re: Erto ! IP: 195.94.219.* 04.06.03, 23:41
                Gość portalu: dorota napisał(a):

> Erto!
                > Czy możesz mi powiedzieć, czy na Majorkę można lecieć w ciemno z małym
                > dzieckiem.Chciałam wykupić za 57 Euro bilet lotniczy , z wylotem z Berlina i
                > potem na miejscu poszukać jakiegoś hotelu.Jak długo się leci z Berlina na
                > Majorkę?

Nie potrafie Ci odpowiedzic na to pytanie bo nie interesowalo mnie szukanie
                pokoju na pobyt. Z Warszawy na majorke leci sie 2:50. Podejrzewam, ze z Berlina
                nie ma duzej roznicy.

Pozdrawiam,

Erta
    • Gość: Blask Dzięki dla tych którzy się pofatygowali...ale... IP: 217.96.9.* 28.05.03, 12:31
      ...to forum pada. Co z Wami miłośnicy Hiszpani (+Balearów+W.Kanaryjskich)?
      Piszcie do cholery więcej. Spójrzcie tylko na CHORWACJE i GRECJĘ. Tam dopiero
      postów jest a tu .....Uff ...wkurzyłem się. No dobra..albo piszecie albo w
      mor...
      • Gość: Beata Re: Dzięki dla tych którzy się pofatygowali...ale IP: *.acn.pl 28.05.03, 13:20
        Bo chyba Ci co byli juz na Canarach i balearach teraz jada do Grecji. Po co w
        takim razie jeszcze raz tu wchodzic? Myle sie?
    • Gość: Blask Peguera/Paguera - zdjęcia z netu IP: 217.96.9.* 03.06.03, 12:33
      Ponieważ odzew był średni, sam wziąłem sie do roboty i pobuszowałem w sieci.
      znalazłem na razie tylko 1 ciekawy link o w/w miejscowosci... ale ponieważ
      pytają o to i inni oto on:
      www.calvia.com/Pages/Idiomas/Ingles/Pages/visit/areas/ipeguera.htm
      • liverr Re: Peguera/Paguera - zdjęcia z netu 03.06.03, 15:46
        Gość portalu: Blask napisał(a):

>bylem tam ponad rok w 1999, spoko miejscowossc, swietne polaczeniez palma
        itd,piekne lasy piniowe , trasy wycieczkowe ,swoeetna plaza POLECAM
        • liverr Re: Peguera/Paguera - zdjęcia z netu 03.06.03, 15:48
          hmm troche sie spieszylem, jestem w pracy;) sory za literowke na moim poscie
      • Gość: Beata Re: Peguera/Paguera - zdjęcia z netu IP: *.acn.pl 04.06.03, 09:39
        No widzisz, porzynajmniej wiesz gdzie jedziesz. ja zawsze tak robie. Sama
        szukam miejsca wyjazdu, hotelu itd. Liczyc na kogos, to mozna się przeliczyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka