Dodaj do ulubionych

AIR EUROPA

IP: *.poczta.katowice.pl 12.08.03, 09:56
Jaka jest Wasza opinia o hiszpańskich liniach AIR EUROPA.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: AIR EUROPA IP: 213.77.48.* 12.08.03, 11:02
      W zeszłym roku leciałam z nimi na Teneryfe. Samolot był wygodny - jak na
      czarter, obsługa hiszpańsko-angielsko języczna. Posiłki podobne jak w polskich
      samolotach. Niestety nie było polskiej prasy.
      • Gość: Yan Re: AIR EUROPA IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.08.03, 19:54
        2 sierpnia wróciłem z Gran Canarii - czarter Air Europa
        samolot OK, obsługa anglojęzyczna, ale jedna Pani mówiła łamaną polszczyzną z
        akcentem rosyjskim i czeskim

ważna informacja - w czarterach jest zwykle ciasno, ale rzędy 14 i 15 mają
        większe odległości, gdyż są przy wyjściach awaryjnych przy skrzydłach,
        jak ktoś chce mieć podczas lotu więcej miejsca na nogi polecam te rzędy

na GRan Canarię jest w dwie strony międzylądowanie na Fuerteventurze
        w drodze do Warszawy, osoby lecące z gran canarii muszą opuścić samolot razem z
        bagażami, i jest ok. 45min. pobytu na terminalu Fuerteventura, polecam tam
        zakupy (dużo fajnych sklepów duty free)
        • Gość: Podróżnik Re: AIR EUROPA IP: *.acn.pl 13.08.03, 17:56
          Gość portalu: Yan napisał(a):

> 2 sierpnia wróciłem z Gran Canarii - czarter Air Europa
          > samolot OK, obsługa anglojęzyczna, ale jedna Pani mówiła łamaną polszczyzną z
          > akcentem rosyjskim i czeskim
          >
          > ważna informacja - w czarterach jest zwykle ciasno, ale rzędy 14 i 15 mają
          > większe odległości, gdyż są przy wyjściach awaryjnych przy skrzydłach,
          > jak ktoś chce mieć podczas lotu więcej miejsca na nogi polecam te rzędy
          >
          > na GRan Canarię jest w dwie strony międzylądowanie na Fuerteventurze
          > w drodze do Warszawy, osoby lecące z gran canarii muszą opuścić samolot razem
          > bagażami, i jest ok. 45min. pobytu na terminalu Fuerteventura, polecam tam
          > zakupy (dużo fajnych sklepów duty free)

Nie lubiłem White Eagle, ale teraz doceniam co straciłem. Pani z ruskim
          akcentem jest niewątpliwą atrakcją każdego lotu. Reszta załogi najlepiej
          rozumie po hiszpańsku ;)

Na szczęście byłem teraz na Fuercie, więc dało się przeżyć te 5 godzin w obie
          strony. Niestety, odległości między rzędami są bardzo "czarterowe", a jak trafi
          się rodak, który MUSI mieć rozłożone siedzenie (sporo takich!), to robi się
          gorzej. Osobom lecącym na Gran Canarię szczerze współczuję, mają ponad 7h lotu,
          a z powrotem wylot bladym świtem.

Air Europa sępi poza tym na napojach. Cola, Sprite itp. są serwowane w
          puszeczkach po 0,15ml. Za słuchawki do odbioru kanałów muzycznych i video
          trzeba zapłacić 3 euro. Uwaga - wbrew wstępnym zapowiedziom o filmach, na video
          lecą głównie reklamy.

Ocena ogólna - dostateczny.
          • Gość: Yan Re: AIR EUROPA IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.08.03, 23:23
            w lutym 2002 byłem też na Gran Canarii - czarter realizowany był też przez
            hiszpańskie linie - LTE lub LTU nie pamiętam dokładnie - załoga hiszpańska bez
            rosyjskiego akcentu :-))))
            Air Europa jest od tamtych linii lepsza
            byłem na Gran Canarii w 2001 czarter LOT - bezpośrednio bez międzylądowań,
            dobre godziny lotu itp, - to był najlepszy czarter na Gran Canarię
            II miejsce Air Europa

ale jeśli dodam jeszcze czarter z WEA na Rodos - 2001 - to WEA II miejsce a Air
            Europa III

ogólnie mi się podobało
            • Gość: STYRO Re: AIR EUROPA IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 19.08.03, 06:14
              Lot z Polski na Gran Canaria 7 godzin??? Dziwne - samolot z warszawy do madrytu
              leci niewiele ponad 3 godziny zas z madrytu na kanary z madrytu niecale 3...

Nie znam linii ale 5 wrzesnia lece rejsowym lotem Air Europa z Sevilli na
              tenerife- po p`rzylocie do dannta cruz opowiem jak si lecialo...

Pozdrawiam jeszcvze z madrytu
    • Gość: Johny Re: AIR EUROPA IP: *.master.pl 21.08.03, 11:31
      Genetralnie jest OK, w stylu tanich linii lotniczych (z tym ze tak naprawde nie
      jest to typowa tania linia). Nie mozesz wziac wiekszego bagazu podrecznego
      (nawet takiego ktory spelnia wymogi IATA). Ale ogolnie jest OK, stosunek
      jakosc/cena jest zachowany.
      • Gość: Marcin Re: AIR EUROPA IP: *.univ.gda.pl / 192.168.1.* 29.08.03, 12:46
        Air Europa jest ok, ale jezeli ktoś korzysta z lotow rejsowych po hiszpani to
        polecam Spanair, serwis o niebo lepszy a ceny nie raz tansze
    • Gość: adam Re: AIR EUROPA IP: 5.5.* / 80.58.40.* 10.05.04, 14:27
      tak sie skalada, ze przez ponad rok bylem pracownikiem air europa, nie wiem czy
      jestem wiec obiektywny, ale to naprawde dobra linia lotnicza, jedna z trzech
      najwiekszych linii hiszpaniskich, posiada nowa flote b737 800 i b736 300, dobra
      siatka polaczen regularnych, oprocz hiszpanii takze paryz, londyn, rzym,
      mediolan, ateny i z dalszych: hawana, santo domingo, caracas...
      oczywiscie wynajmuje sie tez turoperatorom na loty czartoerowe, gdzie serwis
      zalezy od tego za co biuro podrozy zaplaci.
      na linia regularnych od ubieglego roku posilki sa platne, podobnie jak w innych
      hiszpaniskich rejsowkach (iberia wprowadza oplaty od tego roku).
      ciekawostka, w ubieglym roku air europa podpisala glosno komentowany konrakt na
      uniformy dla personleu pokladowego z firma pepe jeans... stewardesy i stewardzi
      prezentuja wiec jenasowe mundrki!
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka