Dodaj do ulubionych

Hotel Sol Don Pedro

31.03.09, 21:09
Wybieram się we wrześniu na Costa del Sol, bardzo proszę o opinie o
hotelu Sol Don Pedro i wycieczkach, na które warto się wybrać
Obserwuj wątek
    • pablito2002 Re: Hotel Sol Don Pedro 07.04.09, 22:01
      Hej,

Ja wybieram się na początku sierpnia. Jak wrócę to napiszę co i jak :-)

Pozdrawiam,
      Pablito
      • ruta0759 Re: Hotel Sol Don Pedro 08.04.09, 23:07
        Czekam na Twoje relacje z hotelu,
        pozdrawiam
        Piotr
        • pablito2002 Re: Hotel Sol Don Pedro 20.08.09, 08:20
          Hej,
          Wczoraj wróciłem z Sol Don Pedro i kilka moich refleksji (bardzo subiektywnych).
          Hotel bardzo dobrze położony, kilka minut od centrum i głównej ulicy
          sklepowo-pamiątkowej i bardzo blisko plaży (wystarczy przejść przez ulice o
          minimalnym natężeniu ruchu).
          Hotel należy do kompleksu hotelowego i dzięki temu posiada 7 basenów, kilka
          barów i restauracji oraz mnóstwo zakątków, gdzie można zaszyć się samemu (a
          byłem w szczycie sezonu!). Wieczorem rozrywka i różne show (ale preferowałem
          zabawy poza hotelem), czasem na niezłym poziomie (Flamenco w barze La Bodegon).
          Dzienne animacje są, ale kompletnie nie uczestniczyłem.
          Hotel bardzo czysty (pokój, ręczniki, baseny itp.), obsługa sprawna i zdolna
          językowo (angielski i niemiecki), dopieszczony ogród i całe "zielone" otoczenie
          hotelu.
          Jedzenie, to bardzo subiektywna sprawa... Duży wybór i potrawy lokalne (paella)
          to na plus. Jednak zarówno moja żona i ja, stwierdzamy że na mieście dużo
          smaczniej! Na stołówce jakoś niespecjalnie doprawione dania, najlepsza była dla
          nas pizza i gorące bułeczki na śniadanie. Na kolacji obowiązują panów długie
          spodnie, ale nie jest to przestrzegane. Czasami, zwykle koło 9.30 zdarzały się
          kolejki do śniadania...
          Generalnie hotel ok, ale raczej nie zasługuje na pełne 4* (bodajże Neckermann
          sprzedaje go jako 3*, a najuczciwiej byłoby 3,5*). W Don Pablo i Don Marco
          większe pokoje i oba sprawiają wrażenie bardziej eleganckich. Na obniżenie oceny
          wpływa mały pokój i jego podstawowe wyposażenie. Nie jestem wybredny, ale
          poprostu byłem w hotelach 3* i 4*, które bardziej by pasowały do 4* niż ten.
          Jeśli coś ważnego pominąłem, to pytajcie.

Pozdrawiam,
          Pablito
    • Gość: Kicha Re: Hotel Sol Don Pedro IP: *.chello.pl 18.07.09, 07:24
      może jednak ktoś coś...... no piszcie
    • Gość: evensis do pablito2002 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 14:01
      A czy mógłbyś podać jakieś dokładniejsze informacje o jedzeniu? Tzn. chodzi mi o
      to, czy śnaidanie jest kontynentalne czy raczej obfite, czy jest duży wybór dań
      na obiadokolację i czy są one różnorodne czy też raczej się powtarzają, czy do
      posiłków są owoce i warzywa? Najprawdopodobniej będę wybierać się na Costa del
      Sol z osobą, która musi uważać na to, co je i takie informacje są dla mnie ważne :).
      I jeszcze parę pytań: czy w Torremolinos można w ogóle coś ciekawego zobaczyć?
      Czy daleko jest do Benalmadeny i jak się tam dostać najłatwiej (chciałabym
      zobaczyć tamtejszy port jachtowy)? Czy w pobliżu hotelu jeździ autobus, którym
      można dostać się do Rondy?
      No i wreszcie: czy masz może zdjęcia pokoju, wnętrza hotelu i w ogóle otoczenia
      hotelu?
      Jeżeli będziesz chciał odpowiedzieć na te wszystkie pytania,to możesz też
      napisać do mnie na maila: evensis@gazeta.pl
      • pablito2002 Re: do pablito2002 23.08.09, 10:46
        Hej,
        Śniadanie bardzo obfite, praktycznie jest wszystko, co może być na śniadanie,
        ogromnym plusem jest ciepłe pieczywo (zwykłe i słodkie). Owoce są do śniadania i
        do obiadokolacji (winogrona, śliwki, jabłka, brzoskwinie, banany itp. itd.). Na
        obiadokolacje wybór też jest duży. Zwykle są 2 lub 3 rodzaje ryb, drób i
        wołowina/wieprzowina na 2 lub 3 sposoby. Dodatkowo 2 zupy, a w Italian Corner
        gorąca pizza i różne makarony. Codziennie jest też paella. Desery są słabe, tzn.
        niby jest wszystko, ale trudno coś wybrać (ciasta z paskudnym kremem, jakieś
        puddingi i inne pipry....) - na deser najlepsze owoce. W restauracji do picia z
        karty wybiera się wodę od 2E, piwa 2,5 - 3,5E lub wina 7,5E do 20E.
        W samym Torremolinos wiele się ciekawego nie zobaczy, ale można spacerować
        promenadą koło 8 km, aż do zamku "Bil Bila" (jeszcze 20 min, za portem w
        Benalmadenie). Fajny spacer, a port naprawdę ładny.
        W Rondzie byłem na fakultecie, ale z centrum Torremolinos na pewno tam jedzie
        jakiś autobus (obok hotelu jest przystanek, ale nie wiem co tam jeździ). Kolejką
        z centrum można w 30 min. dojechać do Malagi (warto).
        Zdjęcia się "robią" i jak będą gotowe, to gdzieś je powiesze w necie (ale raczej
        pokoju nie fotografowałem).

Pozdrawiam,
        Pablito
        • Gość: evensis Re: do pablito2002 IP: *.chello.pl 23.08.09, 12:41
          Super :). Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
          A czy byłeś z Itaką? Jak opieka rezydenta, wszytko było jak trzeba czy były
          jakieś zgrzyty?
          • pablito2002 Re: do pablito2002 24.08.09, 23:25
            Hej,
            Tak, byłem z Itaką (już 4 raz i tak jak zawsze bez żadnych problemów). Jeśli
            chodzi o rezydentkę, to nam potrzebna jest tylko, żeby pokazać na lotnisku
            właściwy autokar ;-) No i jeszcze może jakiś fakultet sprzedać. W naszym hotelu
            rezydentka pojawiała się regularnie 3 razy w tygodniu i była kompetentną i miłą
            osobą. Jeśli chodzi o pilotów wycieczek, to już tylko 50% sukcesu. Pan Paweł to
            rewelacja! Wycieczki do Rondy i na Gibraltar w jego towarzystwie to naprawdę
            udane imprezy. Niestety w Alhambrze (podobno też w Sewilli) jest inny pilot,
            żeby się nie pastwić powiem, że słabszy...

Pozdrawiam,
            Pablito
        • Gość: Agata Re: do pablito2002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:35
          W jakich godzinach podawane są posiłki?
          • pablito2002 Re: do pablito2002 24.08.09, 23:28
            Hej,
            Śniadania 7.30-10.30 (ale można zamówić wcześniejsze, nawet o 6.00, ale wtedy
            nie ma co liczyć na ciepłe dania, ani na świeże pieczywo)
            Obiadokolacje 18.30-21.30
            Jest możliwość, aby w danym dniu wykorzystać lunch zamiast obiadokolacji. Lunch
            w restauracji Sol Don Pablo w godzinach 13.00-15.00

Pozdrawiam,
            Pablito
            • Gość: Agata Re: do pablito2002 IP: *.centertel.pl 25.08.09, 10:31
              Dzięki za info:)
              A powiedz mi jeszcze czy możliwe jest zamówienie prowiantu zamiast
              śniadania? Pożyczamy samochód i planujemy wyjechać skoro świt
              • ruta0759 Re: do pablito2002 25.08.09, 15:37
                Dzięki pablito za dość szczegółowe informacje, jutro wybieramy się
                na objazd do Maroka a od 2.09 będziemy w Hotelu Don Pedro.
                Pozdrawiam Piotr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka