Gość: kasia IP: *.static.cosmoweb.net 20.07.10, 00:28 czy jest warte zobaczenia, czy raczej rozczarowuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: "Nowojorskie" Chinatown? 20.07.10, 06:28 jezeli chcesz zobaczyc: 1) chinczykow, 2) sklepy z tania elektronika (tania w sensie zazwyczaj goownianej jakosci podroby) 3) sklepy rybne 4) sklepy z "chinskimi" pamiatkami typu wodospady na baterejke. to zdecydowanie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kramarz ze wschodu Re: "Nowojorskie" Chinatown? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 10:16 Będziesz się czuła swojsko. Towary spotykane na większości polskich targowisk. Badziewie, badziewie, badziewie... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: "Nowojorskie" Chinatown? 24.07.10, 22:01 Restauracje, knajpki, sklepy spożywczo-różnosciowe - te ostatnie konieczne do obejrzenia co to oni tam sprzedają. Ogólnie biorąc Chiniowo to wielkie targowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Re: "Nowojorskie" Chinatown? IP: 69.86.215.* 23.07.10, 16:17 Proponuje Mott Street od Canal Street w dol. Tez zwroc uwage na kazdy wykozystany centymetr. wiekszosc po chinsku - nawet nazwy ulic. Moim zdaniem warto. minimum na Canal street kupisz tanie transformatory do zmiany pradu 110v / 220v i vice versa. Jesli znasz jakiegos artyste to na Canal Street jest wielki pietrowy sklep Pearl www.pearlpaint.com/ gdzie maja poprostu wszystko dla grafikow malarzy, zezbiarzy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: "Nowojorskie" Chinatown? 23.07.10, 18:31 Jak chcesz zjeść coś ciekawego, to naprawdę warto tam zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: "Nowojorskie" Chinatown? 23.07.10, 21:55 Ja mysle, ze nie warto! Strasznie cie ci chinscy sklepikarze zachecaja do kupna tego calego badziewia, po jakims czasie robi sie to juz naprawde irytujace. Bylam tam raz i wiecej nie pojde. No chyba, ze do Little Italy a to zaraz obok i chcac nie chcac trzeba przejsc przez Canal st. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski.chińczyk Re: "Nowojorskie" Chinatown? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 10:08 Możesz sobie spokojnie darowac. Tłumy, kramy. Dzielnica niewyjściowa. Chyba, że będziesz szła na piechotę z Wall St/Dziura po WT/Brooklyn Bridge do centrum Manhattanu i wówczas otrzesz sie o peryferie Chinatown. Otarcie się zupełnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: "Nowojorskie" Chinatown? IP: *.nyc.res.rr.com 06.08.10, 04:23 Polecam zdecydowanie jako spacer kulinarny. Warto wybrac sie na lunch, ja jako ze prcuje w okolicy wiem, ze mozna tam naprawde wysmienicie i tanio zjesc. Moje ulubione miejsce to wietnamskie kanapki w Paris Sanwich Co. w bloku pomiedzy Canal i Hester, Delux Food Market - niesamowite miejsce!!!!( mott st. pomiedzy hester i grand), polecam tez Columbus Park i na Mulbery St. obok parku przepyszne dumplings za $3 w Tasty Dumpling. Oj mozne jeszcze wiele miejsc no moze jeszcze jedno na deser proponuje "w Kong Bakery" na Cannal pomiedzy Centre i Lafayettte gdzie koniecznie trzeba sprobowac klasyki czyli sesame balls. Nowojorkie Chinatown w odroznieniu od innymi Chinatownami w Stanach czy Kanadzie jest w 100% autentyczne i przepyszne!!! Dobrej Zabawy Odpowiedz Link Zgłoś