Dodaj do ulubionych

las vegas - grand canion

06.01.11, 22:56
jaka tam jest obecnie pogoda - bo nie mam pojecia co zabrac:(
lece za 3 dni na 1 tydzien
las vegas, grand canion - prosba o pomoc - nie linki do serwisów
wiem ze jest w dzien 8-14 a w nocy ok 2-0
a w canionie? snieg itd ?
Obserwuj wątek
    • Gość: robak Re: las vegas - grand canion IP: *.arc.nasa.gov 07.01.11, 00:16
      W Las Vegas okolo +10 w dzien ale w nocy moze spasc do 0.
      W Grand Canyon (na poziomie parkingu) zdecydowanie zimniej - okolo +5 w dzien i niezly mroz w nocy.

Okolice Canyonu napewno maja sporo sniegu, jak bedziesz wchodzil do srodka to temperatura lekko rosnie jak schodzisz w dol. Prognoza na nastepne 10 dni nie przewiduje opadow sniegu ale na to nigdy nie mozna na 100% liczyc.

(w Celsjuszu)
    • Gość: 8=090ihvjhxf Re: las vegas - grand canion IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 07.01.11, 02:11
      >Re: las vegas - grand canion

Grand co?
    • riviera_maya Re: las vegas - grand canion 07.01.11, 16:46
      A kamerka moze byc?
      www.nature.nps.gov/air/webcams/parks/grcacam/grcacam.cfm
      Jesli chodzi o aktualna pogode z pierwszej reki to musialbys uzyskac informacje od kogos kto tam mieszka. Nie sadze jednak aby jacys indianie Navajo czy Hualapai czytali to forum. Nawet jesli, to pogoda za trzy dni i tak moze sie zmienic. Z tego powodu uzywa sie serwisow meteo.
      Musisz byc przygotowany na mroz i snieg, chociaz prognoza nie przewiduje opadow w najblizszych dniach.

Pozdrawiam i trzymaj sie tam cieplo.

• gmx3 Re: las vegas - grand canion 07.01.11, 17:18
        dzięki za pomoc

ps. do Re: las vegas - grand canionIP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net
        Gość: 8=090ihvjhxf

GRAND KANION a co wielki amerykanin z Ciebie?
        • starypierdola Pogoda: las vegas 07.01.11, 17:39
          local.msn.com/ten-day.aspx?q=Las Vegas-NV&eid=18152&zip=89106

To w LV. Tak tu jak i w GC pogoda jest naogol bardzo stabilna. Poszukaj zam GC.
          Zamiana F na C: albo kliknij odpowiedni guzik, albo: odejmij 32, pomnoz wynik przez 5 i podziel rezultat przez 9.

Z zimna nie umrzesz bo alkohol tani, jakies 3 razy tanszy niz w PL. Sam sprawdz:
          findit.reviewjournal.com/total+wine.9.103858725q.home.htm
          PRzyjemnego pobytu
          Lokalny Metys (Navajo - Hualapai) SP
          • riviera_maya Re: Pogoda: las vegas 07.01.11, 19:06
            Ah, zapomnialem o Wielkim Wodzu Old P....

Howgh! :)
            • pariss1 Las Vegas - hotel i Kanion 16.01.11, 12:33
              Mozecie polecic fajny hotel w LV? Trochę sie napaliłam na Belaggio, ale czytalam opinie na tripadvisor i nie sa w pelni zachwycające. Patrzylam tez na Treasure Island i to samo. Czy cos w tej kategorii mozecie polecic?

I drugie pytanie: czy lot helikopterem jest wart swej ceny czy lepiej tylko skywalk?

• pariss1 Re: Las Vegas - hotel i Kanion 16.01.11, 13:56
                Poczytalam sobie troche i znowu pytam:
                W jakiej czesci miasta jest najwiecej atrakcji do zobaczenia (jakich i co warto) i jaki w poblizu znajduje sie hotel. Teraz przegladalam dalej i podoba mi sie tez hotel MGM (patrze na nocleg z przelotem), ale podobno on jest gdzies na uboczu.
                Glownie lece zobaczyc Wielki Kanion, ale wieczorem tez chcialabym gdzies wyjsc pochodzic.

Poradzcie cos :)
                Pozdrawiam
                • starypierdola Kazdy duzy hotel ... 16.01.11, 20:21
                  ... na / blisko The Srtip jest dobry (10 gwiazdek wg standartow PL), od Mandalay Bay do Stratosphere; i wszedzie blisko. Wzdloz The Strip jest kolejka za grosze; kasyna maja tez prywatny transport ...

Downtown tez wart rozwazenia.

Noclegi w weekendy (od piatku do niedzieli) sa duzo DROZSZE.

Przyjemnego zwiedzania
                  SP

PS. Przewodnika / towarzysza nie potrzebujesz (w razie gdybys byla ladna i czula sie samotna)?
                • riviera_maya Re: Las Vegas - hotel i Kanion 16.01.11, 20:30
                  Witam,

Kazdy hotel na tripadvisor bedzie mial jakies negatywne opinie wiec trzeba je brac przez pol. Najwazniejsze zeby nie przewijaly sie te same opinie negatywne przez wiekszosc opinii (np brudne lazienki czy odrapane sciany). Najczesciej ludzie narzekaja na obsluge - na takie nawet nie patrz bo jest masa sfrustrowanych turystow, ktorym nawet wielka wazelina nie pasuje - szczegolnie w hotelach wysokiej klasy takich jak Bellagio. Ja mieszkalem w Luxorze i bylem zadowolony a popatrz jakie ma opinie.
                  Bellagio jest doskonalym hotelem i na pewno bedziesz z niego zadowolona.
                  MGM tez jest dobrym hotelem.
                  Wszystkie znajduja sie w centrum przy Stripie i maja taki sam dostep do atrakcji, jednakze przejscie na piechote z MGM do Bellagio moze zmeczyc nogi. Juz nie pamietam jaka to jest dokladnie odleglosc ale zaraz wpadnie Wodz SP i pewnie podpowie.
                  Kazdy hotel, ktory wybierzesz przy Stripie bedzie dobry. Jesli Cie stac na Bellagio to go wybierz i nie zastanawiaj sie dluzej.

Pozdrawiam
              • Gość: Kris Re: Las Vegas - hotel i Kanion IP: *.altec.pl 16.01.11, 20:34
                Byłem w Vegas w 2009 i jesli dobrze pamietam to MGM znajduje się przy głównej ulicy tzw. Stripie. Chyba naprzeciwko hotelu New York New York. Bardzo podobał mi się Venetian i Wynn. Także Pałąc Cesarski wyglądał luksusowo.
                Skywalk jest na tzw. West Rim i nie rzucił mnie na kolana, ale jesli się tam jest to warto tam wejść. Widziałem ludzi którzy dostawali ataków paniki, kiedy mieli chodzić po szklanej podłodze. Niestety aparatu tam nie weźmiesz, nawet nie przemycisz, bo stoi bramka wykrywająca metal. Warto będąc na West Rim zlecieć helikopterem w dół kanionu.
                Najlepsze punkty widokowe są na South Rim. Polecam dotarcie tam helikopterem lub samolotem, bo podróż autokarem jest bardzo długa. Jeżeli starczy Ci pieniędzy to warto przelecieć nad kanionem helikopterem lub samolotem. Ja leciałem przy okazji podróżując do Doliny Monumentów. Widoki są wspaniałe.
                W samym Vegas warto odwiedzić wieżę Stratosphere. Dla samego punktu widokowego na dużej wysokości. Jeżeli lubisz mocniejsze przeżycia to szczycie wieży jest jeszcze jedna wieża na którą cię wynoszą a potem opuszczają swobodnie. Na szczęście przed zetknięciem z dachem wieży fotel wyhamowuje. Jest też karuzela, która na długim wysięgniku kręci się na wysokości szczytu wieży. Są jeszcze wagoniki na szynach, które pochylają się do przodu i zjeżdzją swobodnie poza obrys wieży. Na szczęście też wyhamowują.
                Jeżeli lubisz kolejki górskie to polecam te w Saharze i New York New York. Warto przejść się na Freemont Street, gdzie wieczorami graja muzykę z lat 60tych i jest ten słynny neonowy kowboj. Przy Bellagio zatrzymaj sie przy fontannach i posłuchaj muzyki w rytm której wystrzeliwują i tańczą strumienie wody. Pamietam też jakiś wybuch wulkanu ale nie pamiętam przy którym hotelu. Przy Treasure Island wieczorami odbywa się jakas bitwa piratów, ale niestety nie widziałem tego bo odwoływali te przedstawienia. Myslę, że warto wjechać na Wieżę Eiffla naprzeciwko Bellagio. Jeżeli lubisz zwierzęta to w którymś z hoteli mozna obejrzeć delfiny i białe tygrysy. W MGM są lwy. W Mandalay Bay jest akwarium.
                • pariss1 Re: Las Vegas - hotel i Kanion 16.01.11, 21:48
                  Dzięki za podpowiedzi :)

Widzę, że w samm Vegas nie ma nic powalającego. Muszę doczytać więcej w każdym razie.
                  Jesli chodzi o hotel to jednak MGM ma chyba ładniejsze pokoje :)
                  Kris, lot helikopterem rozważam. Tzn na chwilę obecną juz chyba rozwazyłam bo przypomnialo mi sie jak bylam na skydecku w Sears Tower i nie moglam spojrzec w dół. Wolę lecieć, przed tym nie mam lęku a helikopterem nie leciałam wiec bedzie dodatkowa atrakcja.

SP wiem wlasnie, ze weekendy są droższe. Szukałam dotychczas takiego terminu i ocknelam sie, ze to Labour Day na ktory musze byc z powrotem. Terminy w srodku tygodnia pozwolą mi zaoszczedzic ok. 200 dolarów :)
                  Mieszkasz w LV, ze proponujesz przewodnictwo ? :p

Powiedzcie jeszcze czy do hotelu Venetian mozna wejsc i polazic?

Pzdr
                  • riviera_maya Re: Las Vegas - hotel i Kanion 17.01.11, 01:41
                    Po wszystkich hotelach mozesz chodzic i zwiedzac. Venetian jest w srodku super.

Pozdrawiam
                    • Gość: gambler Re: Las Vegas - hotel i Kanion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 09:02
                      Las Vegas ma zdecydowanie swój urok. Wypij koniecznie espresso na placu San Marco
                      (replika) w hotelu Venetian i zwróć uwagę na kopułę zmieniająca kolor w zalezności od
                      pory dnia. Rejs gondolą i serenada jest opcją ($ 25.00)
                      www.youtube.com/watch?v=DxZCjwkgKRQ Warto wjechać o zmroku do VooDoo
                      Lounge na 51 piętrze w hotelu Rio. Widok oświetlonego miasta może powalić na kolana.
                      Trzeba uważać z koktajlami:)

Nie koncentruj się za bardzo na wystroju pokoi hotelowych. Mają być jasne, czyste
                      i wygodne. Będziesz w nich tylko spała. Zaoszczędzone na pokojach dolary wydasz
                      na inne atrakcje. Może na któryś ze spektakularnych pokazów/rewii. W kasynach
                      nie inwestuj więcej niz 50 US$ dziennie. Wygraną dziel na pół i polowę odkładaj
                      do kieszeni.

Baw się dobrze. Wiekszość odwiedzających LV bawi sie dobrze. Część nawet bardzo
                      dobrze:)
                      • pariss1 Re: Las Vegas - hotel i Kanion 21.01.11, 15:49
                        Mam jeszcze duzo czasu do urlopu i pewnie zmienie zdanie co do hotelu z 50 razy.
                        Jestem zdecydowana na lot helikopterem nad Kanionem i tego najbardziej nie moge sie doczekac.

p.s. Gambler pozdrawiam, mam wrażenie, że Cię już gdzieś "czytałam" :)

Pariss
                  • gmx3 Re: Las Vegas - hotel i Kanion 27.01.11, 22:35
                    własnie wróciłem...
                    do wszystkich hoteli mozna wejsc - po venetian tez
                    wszystko na strip jest ok - ale MGM, NewYork i Montecarlo /tam spałem/ jest na samym pocz Stripu...wiec na nogach daleko.
                    helikoptery ok, ale lekko trzesie, samolotem ok:)
                    centrum handlowe na zakupy - najlepsze tuz za reasure island /w strone stratosfery/
                    a i nie ma juz piratów - jest show SYRENY
                    :)
                    • pariss1 Re: Las Vegas - hotel i Kanion 30.01.11, 09:34
                      gmx3 możesz powiedzieć jak wyglada dokladnie wycieczka z lotem helikopterem nad Kanionem? Jaką opcję wybrałeś i z którego biura? Jakieś spostrzeżenia, rady?

Pzdr
                      Pariss
                      • jorn Re: Las Vegas - hotel i Kanion 30.01.11, 10:40
                        Bylismy tam w 2008 r. i lecieliśmy helikopterem z lotniska przy parku narodowym (nie z LV). Nie pamiętam, jaka firma, mieli czerwony śmigłowiec (to tak dla identyfikacji, jeśli mnie pamięć nie myli, inni mieli helikoptery w innych kolorach) z panoramicznymi szybami zapewniającymi doskonały widok z każdego miejsca (wiem, o czym mówię, bo siedziałem na wewnętrznym miejscu). Śmigłowiec był sześciomiejscowy, cztery osoby siedziały z tyłu, dwie (pilot i jeden turysta) z przodu. Ci z tyłu byli trochę wyżej, więc ci z przodu nie zasłaniali. Każdy był przed lotem ważony i miejsca były przydzielane tak, żeby zapewnić najlepsze wyważenie maszyny, dlatego ja byłem w środku. Komentarz był z taśmy, dostępny w kilku językach (na pewno angielski i francuski, chyba też hiszpański, niemiecki i japoński), ale odpalali tylko te wersje językowe, na które było zapotrzebowanie.

Nie pamiętam dokładnie, ile płaciliśmy, ale było to albo 200, albo 220$ od osoby za godzinny lot (z kuponem z jakiejś gazetki). Oboje stwierdziliśmy, że to drogo, ale mimo wszystko warto. Mam wrażenie, że nie warto brać opcji półgodzinnej, bo z naszego godzinnego lotu nad kanionem spędziliśmy ok. 40 minut, pozostałe 20 poszło na dolot z lotniska do kanionu i z powrotem oraz na oczekiwanie na zgodę na wlot nad kanion (ok. 3 minuty).

Pozdrawiam
                        • pariss1 Re: Las Vegas - hotel i Kanion 01.02.11, 20:26
                          Jorn dzieki za odpowiedz. Znowu wiem wiecej, wazenie, siedzenia itp. Ja mam wybrane biuro Sundance :www.sundancehelicopters.com/Default.aspx - jeszcze nie wiem ktorą opcję.

Lece dopiero we wrzesniu, ale juz nie moge sie doczekac :D

Pzdr
    • Gość: chawi... Re: las vegas - grand canion IP: *.146.197.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.11, 12:26
      mozecie sprobowac tutaj
      www.lasvegasvoyage.com

obluga w jez. polskim
      szczerze polecam - sam korzystałem
      Adam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka