ewa155 06.01.12, 16:39 Witam Jestem logopedą, czy ktoś z Was orientuje się jakie wymagania muszę spełnić, aby w Stanach pracować w swoim zawodzie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frequentflyer Re: Logopeda w Stanach IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 17:49 logopeda który nie umie czytać to ewenement. to jest forum TURYSTYKA a nie pośrednictwo pracy. spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Nie badz taki(a) pazerny:( 06.01.12, 21:29 Turystyke mozna uprawiac latajac samolotem, jezdzac pociagiem, jezdzac autem czy autobusem, jezdzac na rowerze, chodzac pieszo i jak tam jeszcze. Jak kobieta chce chodzic pieszo to co w tym zlego? Sw. Ignacy Loyola z towarzyszami cala Europe pokryl piechota, a Sw. Xavier nawet duza czesc Indii i troche Chin. To przeciez ostateczny 'stamp od approval'. Sluchaj Radia Maryja!!! Juz nie wspomne ze Kopernik logopedalowal z Krakowa do Padwy, a obecnie tysiace turystow (religijnych) pedaluje na roznch pielgrzymkach ze az milo. No chyba ze Ty jestes niewierzacy(a)? Przyznaj sie :) Przyjaciel zenskich logopedow SP Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola No ale nie wiem czy mam racje. 06.01.12, 21:33 Moze od tego sluchania Radia Maryja cos mi sie pokrecilo. Bo sprawdzilem tu: www.polishenglishservice.com/logopeda.html i widze ze logopdka calkiem ladna (choc dolu nie widac) ale na piechurke mi nie wyglada. Skonfundowany SP Odpowiedz Link Zgłoś
marripossa Re: Logopeda w Stanach 06.01.12, 21:20 Trudno Ci będzie jako non-native English speaker. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa155 Re: Logopeda w Stanach 06.01.12, 23:22 Niektórym dziękuję za info, a frustratom polecam terapię u psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Logopeda w Stanach 07.01.12, 05:02 ewa155 napisała: > Niektórym dziękuję za info, a frustratom polecam terapię u psychologa. aaa ja ja ja byyyy byyym ssie sie poolozyl naaa kozzzeettkeee naaa teerapieee uuu llloogopppettki, booo ssieee ttrochhhhee jo jo jonkam Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola A czy nozyce ... 07.01.12, 15:50 ... tez sie czasem jakaja? A czy ten link ktory wyzej zamiescilem pokazuje Twoje zdjecie? Ciekawy i otwarty na sugestie SP Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Logopeda w Stanach 08.01.12, 20:34 ewa155 napisała: uderz w stół. a nożyce się odezwą Rzadko się zgadzam z ratpole, ale tym razem przyznam mu rację. Potraktował cię jak idiotkę, bo nią jesteś. Wchodzisz na forum TURYSTYCZNE i nie dość, że pytasz jakie warunki trzeba spełnic by otrzymać pracę w USA to jeszcze pytasz o dość specyficzny zawód jakim jest logopedia. W jakim języky chciałabyś uprawiać ten zawód? W polskim? To gwarantuję ci, że zapotrzebowania na twoje usługi nie będzie. W angielskim? Z całym szacunkiem, ale wątpię by twój angielski (wyuczony w końcu) był na tyle dobry byś mogła uprawiać swój zawód. Ogólnie twoje pytanie jest mało inteligentne samo w sobie, a na tym konkretnym forum ociera się o kretynizm. Pieniądze na twoją naukę zostały wywalone w błoto. Szkoda, że były to również moje podatki... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa155 Re: Logopeda w Stanach 08.01.12, 22:11 Już się sama dowiedziałam u źródła jakie egzaminy muszę zdać, żeby móc uprawiać swój zawód. Po raz kolejny dowiedziałam się również, jak zakompleksieni moga być moi rodacy, którzy duzo mówią, chociaż wiedzy w danym temacie raczej nie posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa155 Re: Logopeda w Stanach 09.01.12, 00:58 Jedyne co jest wam znane to netykieta i buractwo osobiste, bo pojęcia kultury osobistej już nie znacie. W sumie żyjcie sobie w swoim burackim świecie i piszcie prostackie posty, ja już ich czytać i tak nie zamierzam bo ich lektura sprowadza mnie do waszego poziomu, a tego wolałabym uniknąć. Bez pozdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola No to dobranoc. 09.01.12, 05:24 Przyjemnych snow Ci zycze: samych bialych aniolkow ze zlotymi skrzydelkami, kazdy rodzaju meskiego i kazdy jakajacy sie. Zyczliwy SP Odpowiedz Link Zgłoś