Dodaj do ulubionych

Tablet dla małych dzieci?

20.10.12, 20:27
Moje dzieci cały czas zabierają mi telefon, albo męzowi Nooka, żeby pograć w "Birds" albo "Where's my water":)

Chciałabym, żeby miały coś własnego i odpowiedniego do swojego wieku (syn 4 lata i córka 7 lat). Córka miała Leapster Explorer, który bardzo lubiła, ale kilka miesięcy temu zepsuł się i pewnie dlatego przerzuciła się na gry w moim telefonie. Ma sporo gier z Leapstera, więc zastanawiam się, że może dobrze byłoby, żeby z tych gier dalej korzystac i kupić LeapFrog LeapPad2 Explorer? Bo iPad to chyba za poważny sprzęt dla 7-latki?

Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Tablet dla małych dzieci? 20.10.12, 21:13
      Ten duzy iPad dla dzieci raczej za drogi jest, ale w przyszlym m-cu wychodzi mniejsza i tansza wersja (ale ogolnie wszystko zwiazane z Apple jest drozsze niz na Android). Osobiscie polecam Kindle Fire, moja corka gdyby mogla nie rozstawalaby sie z nim a i ja czasem korzystam.
    • zahara0 Re: Tablet dla małych dzieci? 21.10.12, 16:01
      Dzieki, to fajny pomysl z tym Kindle Fire. Poczytalam sobie o nim i w przyszlym miesiacu wychodzi nowa wersja z ustawieniami dla dzieci, wiec chyba to kupie, dobrze sie sklada, bo zbliza sie Boze Narodzenie.
      • edytkus Re: Tablet dla małych dzieci? 24.10.12, 16:55
        zahara0 napisał(a):

> Dzieki, to fajny pomysl z tym Kindle Fire. Poczytalam sobie o nim i w przyszlym
        > miesiacu wychodzi nowa wersja z ustawieniami dla dzieci, wiec chyba to kupie,
        > dobrze sie sklada, bo zbliza sie Boze Narodzenie.

A tak, parental controls sa bardzo wazne, inaczej zamiast czytania jest granie lub ogladanie filmow na Netflix ;)

Napisz, prosze, cos wiecej o tabletach LeapFrog. Czy polecasz dla trzyletniego dziecka? Moja siostrzenica zazyczyla sobie od Mikolaja "tablit" - tez nie mozna oderwac jej od iPhone czy podrecznego Nintendo.
        • zahara0 Re: Tablet dla małych dzieci? 28.10.12, 16:14
          My mamy Leapster Explorer. Jest świetny ale moim zdaniem dopiero od 4 roku życia, ale skoro już 3-latka prosi o to, to czemu nie.
          • jasti Re: Tablet dla małych dzieci? 12.11.12, 15:44
            Tez szukam czegos dla dzieciakow, 5 i 8 lat, znalazlam cos takiego: Kurio Kids tablet, Tabeo, zastanawiam sie rowniez nad I pod touch, znacie? mozecie polecic?
            Co do Leapster, moje dzieci mialy bardzo lubily, ale wydaje mi sie ze juz z tego powyrastaly
            • jasti Re: Tablet dla małych dzieci? 13.11.12, 15:30
              A dla mlodszych dzieci, VTech InnoTab 2S czy moze LeapFrog LeapPad2 Explorer Learning Tablet ma ktos?
              • 4.marzena Re: Tablet dla małych dzieci? 14.11.12, 20:11
                Hejka dziewczyny.Ja wlasnie dla swoich dzieciakow 4 i 6 kupilam pod choinke Lexibook tablet w Toysrus.Jest to nowosc na amerykanskim rynku ale powiem wam ze rewelacja.my z mezem mamy asus tablet i ten dla dzieciakow niewielo odbiega od tych dla doroslych z tym ze jest wiecej aplikacji edukacyjnych dla dzieci i blokady .wysylam link wiec popatrzcie sobie

www.lexibook.us/product/lexibook-junior-tablet
                • jasti Re: Tablet dla małych dzieci? 14.11.12, 23:03
                  4.marzena dzieki, tyle tego wszystkiego jest ze naprawde nie wiem juz co wybrac, dla starszej wybralam kindle fire, a dla 4 latka dalej jestem nie zdecydowana.
              • skirlexx Re: Tablet dla małych dzieci? 02.06.13, 19:02
                ja polecam Google Nexus 7 (www.pcgeek.com.pl/google-nexus-7/) świetny!
                • mka16 Re: Tablet dla małych dzieci? 24.02.14, 19:45
                  moj osmioletni syn ma tablet Samsung galaxy. zdecydowanie polecam. gdy bedzie starszy mozna zmienic ustawienia i wyglada jak zwykly tablet
                  • beat78 Re: Tablet dla małych dzieci? 26.05.14, 13:05
                    mka16 napisała:

> moj osmioletni syn ma tablet Samsung galaxy. zdecydowanie polecam. gdy bedzie s
                    > tarszy mozna zmienic ustawienia i wyglada jak zwykly tablet

Podpisuję się, Samsung galaxy super jakosc. Bd na nim gra dzieci w wieku 8 i 3 lata. Oczywiście zabezpieczę urządzenie odpowiednim programem, typu parenting control. Do tego wykupiliśmy ubezpieczenie na wypadek przypadkowego zniszczenia.
                    Przy wyborze tableta zwróć uwagę by raz: był funkcjonalny i starczył na dłużej, dwa miał 7 lub 8 inczy, na mniejszych trudno oglądać filmy, większych nie utrzymają. Trzy i najważniejsze chyba: żywotność baterii, zapomnij o urządzeniach na zwykłe bateria, czy takie które starczają na np 3 godz, koniecznie poszukaj takich z co najmniej 8 godz czasem pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka