Dodaj do ulubionych

Social Security...

IP: *.proxy.astra-net.com 07.08.04, 16:14
Witam i mam pytanie -Czy jest mozliwe legalne uzyskanie numeru SS? Jesli tak
to w jaki sposob?
Obserwuj wątek
    • Gość: djtms Re: Social Security... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.04, 16:25
      jezeli masz pozwolenie na prace, to zalatwisz to nawet przez internet
      • Gość: AM Re: Social Security... IP: *.proxy.astra-net.com 07.08.04, 16:33
        Niestety nie mam pozwolenia na prace. Ubiegam sie o wize turystyczna i
        chcialbym zostac w USA do 6 miesiecy, zalezy mi na SS.
        • Gość: Kubek Re: Social Security... IP: 62.233.232.* 07.08.04, 16:44
          ech...szkoda gadac....i to tacy ludzie pozniej krycza, ze jak traktuje sie Polakow w ambasadzie - po co Ci SSN z wiza turystyczna potrzebny? Do zwiedziania nie jest niezbedny przeciez...

pozdrawiam
        • Gość: djtms Re: Social Security... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.04, 16:45
          to ci sie nie spodoba, ale zapomnij o SS. przykro mi, ze jedziesz jako turysta,
          a chcesz tam pracowac. Wlasnie szkodzisz Polsce i polakom, ktorzy jada tam
          tylko jako turysci, i musza sie ponizac przed ambasada USA a Polsce. prez
          takich jak ty..przynosisz Polsce hanbe i wstyd.

ja bylem 2 razy w usa, i mialem 2 razy pozwoleniem na prace, i mam SS, placilem
          podatki.. dlaczego jeden moze uczciwie a drugi bedzie kombinowac... rob co
          chcesz, ale bedziesz zalowal, pracy na nielegalu.
          • Gość: AM Re: Social Security... IP: *.proxy.astra-net.com 07.08.04, 17:14
            Wszystko co chce to wyjechac do Stanow i pracowac "legalnie". Wiec jesli jest
            taka mozliwosc to prosze o pomoc.
            • Gość: Kubek Re: Social Security... IP: 62.233.232.* 07.08.04, 17:21
              to teraz mnie rozwaliles...chcesz wiechac z wiza turystyczna i legalnie tam pracowac? Sprzedaj pomysl urzednikowi w ambasadzie - na pewno Ci pomoze:)
              Ty sie chyba bajek nasluchales - nie ma mozliwosci zalatwienia SSN z turystyczna wiza, chyba ze falszywa. Legalne to jednak nie bedzie i nic Ci raczej nie da
              • Gość: AM Re: Social Security... IP: *.proxy.astra-net.com 07.08.04, 17:30
                ...no to chyba faktycznie sie bajek nasluchalem. Moj znajomy trzy razy byl w
                USA na wize turystyczna i ma SS. Nie wiem jak on tego dokonal (zalatwil), ale
                moze to byla wlasnie jedna z "tych bajek". Powiedz jak mozesz jeszcze o jaka
                wize mam sie ubiegac (emigracyjna?) i jakie kryteria selniac aby moc pracowac
                legalnie?
                • pomyslowa Re: Social Security... 09.08.04, 22:53
                  Gość portalu: AM napisał(a):

> ...no to chyba faktycznie sie bajek nasluchalem. Moj znajomy trzy razy byl w
                  > USA na wize turystyczna i ma SS. Nie wiem jak on tego dokonal (zalatwil), ale
                  > moze to byla wlasnie jedna z "tych bajek". Powiedz jak mozesz jeszcze o jaka
                  > wize mam sie ubiegac (emigracyjna?) i jakie kryteria selniac aby moc pracowac
                  > legalnie?

Przed 11 wrzesnia mozna bylo w odpowiednim miejscu zalatwic sobie SS. Ale nie
                  takie do pracy ale z nim mozna sobie bylo zalozyc konto w banku czy zrobic
                  prawo jazdy... Wiec moze ten znajomy zalatwil to wlasnie kilka lat temu.
                  Teraz juz nie ma szans..
    • Gość: U.S.A. Re: Social Security... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 07.08.04, 17:30
      Majac vize turystyczna nie mozesz otrzymac SS , musisz miec legalne zezwolenie
      do pracy. Najprostrza metoda to zalatwic sobie vize studencka
      www.internationalstudent.com/jobsearch/usa_article.shtml
      www.interexchange.org/worktravel/index.html
      • Gość: AM Re: Social Security... IP: *.proxy.astra-net.com 07.08.04, 17:36
        No tak... ale jesli ktos juz nie studiuje?? dzieki za checi:)
    • Gość: sylwek Re: Social Security... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 17:46
      czesc,ten twoj kolega to pewnie ma lewy numer (tak jak lewe prawko itp)to jest
      kwestia kasy.a co do wizy emigracyjnej to mozesz wziasc udzial w loterii, lub
      tez poznac jakas dziewczyne co ma papiery .pozdrawiam
      • Gość: AM Re: Social Security... IP: *.proxy.astra-net.com 07.08.04, 17:52
        No to chyba wszystko na ten temat. Pozdrawiam i dziekuje...
    • carolspencer Re: Social Security... 23.09.19, 09:15
      I'm not sure about the answer to this question. I suppose you may check this info on some forums about US documents of something like this. By the way, if you're a student and need help with writing tasks you can check original-essays.org/marketing-essay. It's a helpful service.
    • helgamarselos Re: Social Security... 23.09.19, 10:05
      Great article. It can be really useful to many students who studying social sciences. Case brief writing services come in handy for many students, especially those who study law or who work in the field of law topwritingservice.com/buy-a-case-brief/
      • kendrajones Re: Social Security... 17.11.22, 15:16
        Have you ever seen a perfect discussion board introduction example? Have you read any posts that appealed to all your interests? If you send us a request write my discussion post for me you will see it is quite possible so do not hesitate.
    • kim456 Re: Social Security... 07.04.22, 13:25
      I think there is always a solution if you want to find it. There are many services on the web offering their help online. So I think it is possible to find any information you need on the internet. This is the way I found reliable writing support on creative-essay-writers.com/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka