Dodaj do ulubionych

pregnyl-czy komuś pomógł?

IP: *.nwn.pl / 192.168.5.* 09.02.03, 12:26
chciałam zapytać czy któraś z was stosowała pregnyl z jakim skutkiem i jak
długo i czy nie nie wystarczy przyjmowanie Clostilbegytu?
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: pregnyl-czy komuś pomógł? 10.02.03, 13:36
      Ja brałam biogonadyl, ale to praktycznie to samo. Nawet należy przyjmowac razem
      ponieważ jesli stymulujesz wzrost pęcherzyków i nie dojdzie do ich pęknięcia to
      mozna nabawić się torbieli. Oczywiscie i z zastrzykiem może się to zdarzyć, ale
      prawdopodobienstwo jest zdecydowanie mniejsze. Dlaczego masz takie obiekcje? Z
      dwojga złego to clostilbegyt jest "gorszy"
      • Gość: kaska Re: pregnyl-czy komuś pomógł? IP: *.nwn.pl / 192.168.5.* 11.02.03, 10:45
        cześć.dlaczego uważasz że clistilbegyt jest gorszy dalatego że jest syntetyczny
        a pregnyl nie? czytałam że (może sie mylą) że własnie wieksze ryzyko
        wielotorbiekowatych jajników wystepuje podczas kuracji pregnylem ale tyle ile
        lekarstw ilekarzy tyle opinii. Nie mam obiekcji co do stosowania pregnylu pytam
        dlatego że przez 6 mc biorę clo,pęcherzyki pekaja ale nadal nie ma upragnionego
        efektu, dodam że jestem po wszystkich możliwych badaniach,które miały wykluczyć
        jakies inne schorzenia. Tobie pomógł ten lek?
        • dorek3 Re: pregnyl-czy komuś pomógł? 11.02.03, 15:33
          Oj to chyba jakieś nieporozumienie. Pregnyl, Profasi, Choragon, Biogonadyl
          zawierają tę samą substancję czynną czyli gonadropinę kosmówkową. Służą min do
          wywołania owulacji (pęknięcie pęcherzyków). Clstilbegyt zawiera jako substancję
          czynną klomifen i służy min. do stymulowania wzortu pęcherzyków. Czyli to
          zupełnie różne leki , do czego innego służące. A co do działań nieporządanych
          to w klomifenie są liczniejsze, poza tym bierze się go więcej. Generalnie
          zauważyłam, że lekarze rutynowo zajmujący się niepłodnością zawsze podają
          zastrzyk na pęknięcie, aby zwiększyć prawdopodobieństwo pęknięcia pęcherzyka i
          zmniejszyć ryzyko torbieli. Jeżeli masz owulację bez leków to nie wiem,
          dlaczego masz brać. clo. Ale jeśli jest on wskazany to pregnyl jest jak
          najbardziej na miejscu.
          Ja brałam clo przez cykle i w trzecim się udało! Niedawno rozpoczęłam 8 tydzień
          i widziałam już serduszko wink)
          Trzymam kciuki za Twój sukces
          • Gość: kaśka Re: pregnyl-czy komuś pomógł? IP: *.nwn.pl / 192.168.5.* 11.02.03, 16:05
            dzięki za odpowiedz będę musiała zapytać lekarz dlaczego ja nie biore pregnylu?
            strasznie mnie to denerwuje że musze pytac o takie rzeczy,no ale trudno.
            informacje dot. tego co pisałam w poprzednim poście mam z książki medycznej.
            może sie myle ale gdyby moje pęcherzyki nie pekały to są dwie mozliwości 1.
            atrezja pecherzyka lub 2. torbiel u mnie nie ma tego ani tego,więc tak jak juz
            pisałam ani lekarz ani ja niewiemy co jest grane w ciaże jak narazie nie
            jestem, tj. czekam aktualnie na okres i mam WIELKA NADZIEJĘ ŻE GO........ nie
            będę zapeszać.A tobie przesyłam serdeczne GRATULACJE!!!papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka