Dodaj do ulubionych

Hotel_Miami Beach

21.01.15, 22:51
Witam, od tygodni szukam hotelu w Miami beach dla rodziny 2 +1 (dziecko 5,5 lat). Najlepiej położonego przy plaży i daleko od głośnych imprez. Z fajnym basenem dla dziecka i w cenie mieszącej się w granicach rozsądku...
To co dotychczas znalazłam i wydaje mi się w miarę ok, ma na tripadvisorze ocenę 6,0-7,0 -czyli raczej słabo, natomiast hotele z lepszymi ocenami wychodzą w graniach 3500 zł za 2 noce + 30 usd fee za noc...
Dlatego wielka prośba, jeśli ktoś z Was był w hotelu lub apartamencie, godnym polecenia, czystym, przy plaży i nie w kosmicznej cenie, bardzo proszę o polecenie.
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc i odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mr.knox Re: Hotel_Miami Beach 22.01.15, 00:41
      W Miami Beach nie ma tanich hotelow tuz przy plazy, byc moze w Turcji czy Chorwacji... Poza tym Miami Beach slynie z nocnych klubow, zreszta bardzo dobrych no i oczywiscie glosno jest w otoczeniu do bialego rana. Nie rozumiem jakim cudem wpadliscie na pomysl, zeby spedzic wakacje z dzieciakoem w Miami Beach (sic), kiedy w okolicy ( kierunek polnocny w strone Ft. Lauderdale ), jest wiele spokojnych hoteli niedaleko plazy. Obecnie na Florydzie jest hig season i ceny do niskich raczej nie naleza, ale w czesci Poludniowej Florydy, mozecie cos znalezc w hotelu w okolicach $200 za noc. Musicie zaczac dzwonic i zrobic rezerwacje. Czasami mozna dostac dobry deal wchodzac z ulicy, ale lepiej miec w rezerwie gdzies hotel w poblizu oplacany z dnia na dzien.
      Powodzenia.
      • prefisso Re: Hotel_Miami Beach 22.01.15, 08:50
        www.clayhotel.com/
        • mr.knox Re: Hotel_Miami Beach 22.01.15, 16:26
          Litosci! Espanola Way, przy ktorej usytuowany jest Clay Hotel, to jedna z najglosniejszych uliczek w Miami Beach, gdzie muzyka gra od rana do nocy. Wieczorami nie da sie ta uliczka spokojnie przejsc, z uwagi na zlokalizowane tam restauracje z ogrodkami przy ulicy jest niemilosiernie glosna i zatloczona. Ma to swoj klimat ale nie polecalbym na pobyt rodziny z malym dzieckiem. Poza tym jest ok. 10 min. pieszo od zatloczonych plazy. Nie zycze nikomu targac z tego hotelu plazowego ekwipunku. W tej odleglosci pd plazy jest wiele przyjemniejszych hotelikow w podobnej cenie.
          • maksiu2106 Re: Hotel_Miami Beach 24.01.15, 15:31
            W Miami będziemy 2 noce, pozostały czas (11 dni) planujemy zjechać Florydę, w tym 4-5 dni w okolicach Orlando i parki rozrywki dla dziecka.
            Fajne rodzinne hotele/resorty na trasie i w Orlando znalazłam, natomiast w Miami tragedia...
            Ostatecznie znalazłam apartament Monte Carlo, chyba na to się zdecydujemy.
    • maksiu2106 Re: Hotel_Miami Beach 01.02.15, 23:02
      podbijam temat ponieważ nadal poszukuję hotelu... Poszłam za poradą i zaczęłam szukać w okolicy Fort Lauderdale. Tu mam dwóch faworytów: Aqua Hotel i Snooze. Czy ktoś z forumowiczów zna te hotele i może polecić? lub może znacie inne godne polecenia.
      Mam wrażenie że mija kolejny tydzień moich poszukiwań hotelu i nadal stoję praktycznie w miejscu. Wdzięczna będę za porady i polecenia noclegów.
    • misstraveler Re: Hotel_Miami Beach 24.02.15, 13:52
      Ja polecam ten hotel w south beach. wakacje życia! rezerwujwakacje.com.pl/pl/wycieczka/szczegoly/2293305/3937/S
      • anique86 Re: Hotel_Miami Beach 12.03.15, 23:29
        Polecam - 15 FTL Guesthouse w Fort Lauderdale, bylam w listopadzie 2014, kameralna villa z kilkoma pokojami, basen, przemily wlasciciel, ktory pomoze gdzie warto sie wybrac i co zobaczyc w okolicy, przystepne ceny, goraca polecam :)
        • anique86 Re: Hotel_Miami Beach 12.03.15, 23:39
          zapomnialam dodac, jesli bedziecie miec wypozyczony samochod w Miami, to liczcie sie z wysoka oplata za parking, jesli hotel nie gwarantuje miejsca postojowego. Bylam w hotelu Breakwater Soutch Beach w samym centrum South Beach i w okolicy ceny parkingu wolaly o zawrot glowy / pierwsza doba ok. 50 $ bo juz nie mielismy sil szukac po podrozy, a nastepnego dnia znalezlismy parking strzeozny 24 h / za 25 $ za dobe. W okolicy Disney World jest mnostwo noclegow w dobrej cenie. Jesli szukacie czegos taniego o dobrych warunkach polecam Floridian Express, blisko do Universal Studio :)
          • maksiu2106 Re: Hotel_Miami Beach 13.03.15, 20:58
            Witam, bardzo dziękuję. Ostatecznie wybraliśmy Aqua Hotel. Mam nadzieję że będzie ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka