Dodaj do ulubionych

Zachodnie wybrzeże

07.09.15, 22:40
Witam
Wybieram się na 3 tygodnie do Stanów. Wstępny plan to Nowy Jork, Pensylwania, Waszyngton. A następnie samolotem do Nowego Orleanu i stamtąd Floryda z Miami (chyba samochodem). Czy możecie polecić coś jeszcze (biorąc pod uwagę krótki czas pobytu) co warto odwiedzić w tych rejonach (tzn zachodnie wybrzeże lub w drodze z Nowego Orleanu do Miami) ?
Wszystkie podpowiedzi będą cenne
Obserwuj wątek
    • pablo_35 Re: Zachodnie wybrzeże 07.09.15, 22:51
      Oczywiście chodziło o wschodnie wybrzeże
    • samsung_pl Re: Zachodnie wybrzeże 07.09.15, 23:04
      Jesteś pewien Pablo, że masz na myśli zachodnie wybrzeże ... :)
      Jeżeli wylot masz z Miami to Everglades, wycieczka airbotem i aligatory. Bardzo miło je wspominam.
      Key West, jak będziesz miał auto, bo to kilka godzin drogi ale klimat niepowtarzalny, do tego jakiś jetski tour, albo snurkling z delfinami. Mnie bardzo się podobał(a) Dry Tortugas a leciałem tam hydroplanem. Wracając do Florydy. Jak lubisz parki rozrywki i totalna komercję - Orlando. Równie totalna komercja ale bardziej snobistycznie - Cape Canaveral. Do tego np St Augustin - też bardzo klimatyczne. Do Waszyngtonu z NY pojechałbym pociągiem - będzie szybciej i wygodniej, Na autostradach straszne korki (zwłaszcza na mostach) i do tego drożyzna . Po drodze polecam zwiedzić starą część Baltimore. Warto najpierw poczytać o smaczkach - prawie wszędzie wejdzie się tam za darmo a wnętrza są rewelacyjne. Biblioteka nie wiem czy nie bardziej klimatyczna niż Biblioteka Kongresu w Waszyngtonie.
      • pablo_35 Re: Zachodnie wybrzeże 08.09.15, 22:39
        Wielkie dzięki za podpowiedzi i informację. A miałeś możliwość być w Nowym Orleanie ? Czy warto stamtąd jechać na Florydę autem (zwiedzając coś po drodze) czy lepiej samolotem lub autobusem ?
        • jorn Re: Zachodnie wybrzeże 10.09.15, 10:13
          Zadałeś to samo pytanie w wątku "Atlanta – Nowy Orlean" i tam ci odpowiedziałem.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka