Dodaj do ulubionych

Green card a konsul.

IP: 195.205.183.* 21.11.04, 07:58
Czy zna ktoś przypadek odmowy wydania wizy imigracyjnej (DV2005)? Jeżeli nie,
to będę pierwszy! Pytam bo jadę na rozmowę a nie mam w zasadzie nic. Ani
kasy, którą mógłbym się wykazać, ani sponsora,pracy, adresu zamieszkania w
USA. Na dodatek z żoną i 2 dzieci.:) Jeszce mam zapłacić przed wizytą 4X435$ :
( Oglądajcie wiadomości, jak powiedzą, że ktoś próbował wyciągnąć za krawat
konsula przez okienko....to ja.:) Oczywście z tym krawatem to żartuje.
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Green card a konsul. 21.11.04, 10:42
      to napisz jak bylo i czy Ci dali,ok?zycze powodzenia
    • ptasiek76 Re: Green card a konsul. 21.11.04, 13:21
      Nie bój nie bój, znam podobny przypadek rozpatrzony pozytywnie, a juto z żoną podchodzimy i mamy niewiele więcej...
      • Gość: mika Re: Green card a konsul. IP: *.aster.pl 21.11.04, 15:23
        wszystko zależy od tego , do jakego konsula traficie, ale wiem ze nie dosają zazwyczaj ci co opowiadają konsulowi glupoty , ubierzcie się ładnie i dużo uśmiechu, koniecznie usiądźcie na srodku w drugim rzędzie, żeby konsl widział ze nie jesteście spięci i niczego sie nie boicie, przy okazji posłuchacie co mówią inni,a sami sie uśmiejecie,,jak macie jakieś papiery to weźcie ,ale nie są one konieczne, i najlepiej iść cała rodziną, bo wiadomo że rodzina zawsze wraca bo wszystko zostawia w polsce,, glowa do góry i powodzenia - powinno się udać, bo do odważnych świat należy
        • Gość: watashi Re: Green card a konsul. IP: *.comarch.pl 21.11.04, 17:53
          > (...) bo wiadomo że rodzina zawsze wraca bo wszystko zostawia w polsce (...)
          Hmmm... A ja myslalem ze w DV chodzi o to zeby nie wracac do Polski...
          • Gość: Jedyny Trzezwy Przyjezdzajcie koniecznie !! IP: *.ny325.east.verizon.net 21.11.04, 18:24
            Potrzeba tu takich co nic nie maja, ani kasy ani pracy , tylko 2 dzieci.
            Jakbyscie szukali miejsca do zamieszkania, to dajcie znac, podam wam kilka nazw
            dworcow autobusowych i kolejowych, wrzucicie sobie na Mapquest i znajdziecie
            droge do nich.
            Poczatki zawsze najtrudniejsze !Glowa do gory !
    • sylwek07 Mika 21.11.04, 22:33
      Mika tobie chyba chodzi o wize turystyczna ?no chyba ze sie myle ,,bo kolega
      napisal ze chodzi o Zielona karte tzn gdzie indziej (inne pomieszczenie i inna
      linia)...nie dostaja ludzie ktorzy podali cos blednie w aplikacji(lub tez nie
      spelniaja wymogow podanych w loterii)a i uwazaj jak sie podpisujesz bo to jak w
      Banku ....
      • ptasiek76 Re: Mika 23.11.04, 16:36
        sylwek07, mimo wszystko to o czym napisała mika ma również zastosowanie w przypadku ubiegania się o Green Card. Uśmiech, pewność siebie, konkretne odpowiedzi na pytania i sukces gwarantowany. American attitude i masz połowę sukcesu. Dla wszystkich zainteresowanych: rozmowa po angielsku naprawdę pomaga!!!
    • Gość: sylwek ptasiek76,masz racje z tym sie zgadzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 19:53
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka