Dodaj do ulubionych

jak jest z praca w NY

27.12.04, 16:29
obecnie mieszkam i pracuje w Massachuestts, ale moj chlopak mieszka w NY,
zastanawiam sie nad przeniesieniem, ciekawa jestem jak jest tam z mozliwoscia
znalezienia pracy, jak to wyglada w NY, dzieki za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: jak jest z praca w NY 27.12.04, 16:33
      malkontentka napisała:

> obecnie mieszkam i pracuje w Massachuestts, ale moj chlopak mieszka w NY,
      > zastanawiam sie nad przeniesieniem, ciekawa jestem jak jest tam z mozliwoscia
      > znalezienia pracy, jak to wyglada w NY, dzieki za wszelkie informacje

pytajac sie o "prace" rozumiem, ze chodzi ci o cokolwiek nie wymagajacego
      zadnych kwalifikacji?
      • Gość: malkontentka Re: jak jest z praca w NY IP: *.wma.east.verizon.net 28.12.04, 22:11
        skonczylam w Polsce studia humanistyczne i znam bardzo dobrze jezyk angielski,
        ale nie wiem czy to mozna nazwac wystarczajacymi kwalifkacjami do znalezienia
        lepszej pracy niz sprzatanie czy praca w knajpie, choc o taka tez zapytuje,
        • jot-23 Re: jak jest z praca w NY 28.12.04, 22:41
          Gość portalu: malkontentka napisał(a):

> skonczylam w Polsce studia humanistyczne i znam bardzo dobrze jezyk
          angielski,
          > ale nie wiem czy to mozna nazwac wystarczajacymi kwalifkacjami do znalezienia
          > lepszej pracy niz sprzatanie czy praca w knajpie, choc o taka tez zapytuje,

nie powinnas miec problemu (zakladam ze jestes legalnie), na resume piszesz ze
          masz degree, angielski znasz, powinnas albo isc na studia (i wtedy
          ewentualnie "kelnerowac" --> takiej pracy jest w brod), albo szukac jakiejs
          pozycji "entry level" w zawodzie ktory cie naprawde interesuje.... nie ma
          zadnego sensu marnowac czasu na prace dla samego faktu posiadania
          jakieljkolwiek pracy
          • Gość: malkontentka Re: jak jest z praca w NY IP: *.wma.east.verizon.net 29.12.04, 22:38
            oo, to dla mnie dobra wiadomosc, tak, jestem legalnie, czy wiesz moze w jaki
            sposob moglabym znalezc prace, ktora mogla by mnie zainteresowac, Internet,
            prasa, nie znam zbyt wielu osob w NY wiec poprzez znajomych na razie odpada,
            dzieki za wszelkie informacje
            • monikaj-w Re: jak jest z praca w NY 30.12.04, 02:45
              www.bazarynka.com
              gazety,np. ny times
              ale tak naprawde to wcale nie ma tak duzo pracy w n.y.
              ja wyjechalam do n.j.
              • Gość: malkontentka Re: jak jest z praca w NY IP: *.wma.east.verizon.net 31.12.04, 21:47
                serdeczne dzieki, bede wdzieczna za wszelkie informacje
                • jot-23 Re: jak jest z praca w NY 31.12.04, 22:20
                  powinnas szukac przez ny times, wysylaj duzo sama + koniecznie kozystaj z head
                  hunters, po pierwsze, wezma cie na swoje wewnetrzne interview, wiec zdobedziesz
                  troche doswiadczenia + pomoga ci ukierunkowac sie na jakas konkretna pozycje na
                  ktora masz szanse startowac... proboj tez w temp agencies...pracy jest mnostwo.
                • Gość: Maciek Re: jak jest z praca w NY IP: *.dialup.mindspring.com 06.01.05, 07:16
                  Nie przejmuj sie, w NY jest duzo pracy jak za czasow Clintona. Na poczatek
                  polecilbym ciopieke nad dziecmi. To jest super sprawa, musisz byc tylko bardzo
                  ostrozna z dziecmi. Wiele moich znajomych kobiet to robi i sa zadowolone. Inna
                  to towarzystwo dla osob starszych, aczkolwiek moze trafic sie upiardliwa osoba.
                  Pozdrawiam i zycze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka