Gość: Thorgal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 23:59 W jakiej firmie najlepiej wynająć samochód na około 35 dni? Początek wyprawy w NYC, a koniec najprawdopodobniej w Las Vegas. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nielegalna5 Wynajecie samochodu w Stanach. 02.01.05, 01:37 Nalezy sprawdzic ceny w tych glownych/znanych wypozyczalniach: Avis, Hertz, National, Budget, Enterpise, Alamo, Dollar. Roznia sie one cenowo i miewaja promocje. Avis ma czasami przy tak dlugim wynajmie program "mini lease" i ceny moga byc lepsze niz suma poszczegolnych dni. W twoim przypadku prawdopodobnie bedziesz musial zaplacic tzw. drop off oplate (jezeli nie zwracasz samochodu w miejscu wypozyczenia). Oplata z reguly od 50 do 100 bucks. Kazda wymieniona wyzej wypozyczalnia ma swoja strone i od nich zacznij poszukiwania najlepszych cen. Pozdrowionka, n_legalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorgal Re: Wynajecie samochodu w Stanach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:18 Dzięki za informacje. Myślałem, że cena za odstawienie samochodu w innym miejscu wzrasta o około 1000 $. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwany70 Re: Wynajem auta... IP: *.zreo.compaq.com 03.01.05, 16:08 Generalnie od Hertza, Avisa, czy Budgeta tańsze taryfy są w Alamo i Enterprise (chyba zresztą się połączyły ostatnio). Problemem jest u nich za to oddawanie samochodu w innym miejscu (mieście). Nie ma takiej możliwosći, albo duże opłaty, sorry ale nie pamiętam już szczegółów. Fajne oferty mają na www.holidayautos.co.uk/ W Stanach dają auta z Enterprise. W cenie podanej na stronie masz pełne ubezpieczenie, assistance itp, itd., które przy normalnym wypożyczeniu kosztują bajońsko drogo. Na miejscu czasem może się trafić oferta na przeprowadzenie auta, albo upgrade do wyższej klasy (co nie jest bez znaczenia jeśli masz zamiar przejechać kilkanaście tysięcy mil) Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wynajem auta... 03.01.05, 17:48 Gość portalu: Thorgal napisał(a): > W jakiej firmie najlepiej wynająć samochód na około 35 dni? Początek wyprawy > w NYC, a koniec najprawdopodobniej w Las Vegas. > > Pozdrawiam, najtaniej wynajac samochod zaczynajac na florydzie, miesiac, pewnie $1000 taniej, niezaleznie od opcji, moze po prostu zacznij od orlando a nie NYC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: squoo Re: Wynajem auta... IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 03.01.05, 23:59 wynajalem samochod na 28 dni. najtanszy i w enterprajsie.. BEZ UBEZPIECZENIA !!! zaplacilem 11oo usd, oddajac w tym samym miejscu. Ubezpieczenie okolo 12-20 usd/dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwany70 Re: Wynajem auta... IP: *.zreo.compaq.com 04.01.05, 09:36 To moja opcja z Holidays Autosjest tańsza. Wynajmowałem w kwietniu 2003 na ponad 3 tygodnie w Houston, TX. I kosztowało mnie to 1000$ z ubezpieczeniami. Na miejscu za dodatkowe 200 zrobiłem upgrade do klasy Full Size - Premium (i zamiast samochodu klasy Chevroleta Cavalier dostałem Mitsubishi Diamante(3,5l silnik V6, w środku skóra, podgrzewane siedzenia, szyberdach i sporo innych bajerów). Z tego co widzę to ceny w tej chwili mają podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wynajem auta... 04.01.05, 16:45 Gość portalu: cwany70 napisał(a): > Wynajmowałem w kwietniu 2003 na ponad 3 tygodnie w Houston, TX. I kosztowało > mnie to 1000$ z ubezpieczeniami. podgrzewane > siedzenia, cwany, te podgrzewane siedzenia w texasie sie na pewno przydaly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorgal Re: Wynajem auta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:47 Dziękuje za info. Cały czas przeglądam Internet i ceny kalkulują się za 36 dni (Ford Focus) na poziomie 2400 $. W tym odbiór w NYC, a oddanie w LA. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (OO=[][]=OO) Re: Wynajem auta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:14 Cały czas przeglądam Internet i ceny kalkulują się za 36 dni (Ford Focus) na poziomie 2400 $. W tym odbiór w NYC, a oddanie w LA Eeeee dorzuc troche i wez sobie np. CrownVic. W Focusie AC na tej trasie nie wydoli, a o innych "udogodnieniach" juz nawet nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwany70 Re: Wynajem auta... IP: *.zreo.compaq.com 05.01.05, 09:39 To chyba będzie taniej jeśli do LA (i z powrotem) polecisz sobie jakimś tamtejszym low-costem. A samochód wynajmiesz w Kalafiorni. Wynajem tam, albo w Las Vegas jest tańszy niż w innych miejscach. Nie będziesz się do tego musiał tłuc przez mało ciekawe Wielkie Równiny. A jest to czysta strata czasu. Ja w czasie swojej wycieczki przemierzałem je w kierunku północ-południe (od Południowej Dakoty do Texasu) i były to zdecydowanie najnudniejsze 3 dni drogi. A można je było spędzić w ciekawszym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwany Re: Wynajem auta... IP: *.zreo.compaq.com 05.01.05, 09:27 W Texasie faktycznie średnio, ale już w Utah-u (w okolicach Grand Canyon i Bryce), czy innym Wyomingu (Yellowstone) były jak znalazł:) Zwłaszcza, jak się rano znalazło samochód po długich poszukiwaniach pod warstwą śniegu Odpowiedz Link Zgłoś