Dodaj do ulubionych

Wynajem auta...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 23:59
W jakiej firmie najlepiej wynająć samochód na około 35 dni? Początek wyprawy
w NYC, a koniec najprawdopodobniej w Las Vegas.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • nielegalna5 Wynajecie samochodu w Stanach. 02.01.05, 01:37
      Nalezy sprawdzic ceny w tych glownych/znanych wypozyczalniach:
      Avis, Hertz, National, Budget, Enterpise, Alamo, Dollar.
      Roznia sie one cenowo i miewaja promocje. Avis ma czasami przy tak dlugim
      wynajmie program "mini lease" i ceny moga byc lepsze niz suma poszczegolnych
      dni. W twoim przypadku prawdopodobnie bedziesz musial zaplacic tzw. drop off
      oplate (jezeli nie zwracasz samochodu w miejscu wypozyczenia).
      Oplata z reguly od 50 do 100 bucks. Kazda wymieniona wyzej wypozyczalnia
      ma swoja strone i od nich zacznij poszukiwania najlepszych cen.
      Pozdrowionka,
      n_legalna.
      • Gość: Thorgal Re: Wynajecie samochodu w Stanach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:18
        Dzięki za informacje. Myślałem, że cena za odstawienie samochodu w innym
        miejscu wzrasta o około 1000 $.

Pozdrawiam,
    • Gość: cwany70 Re: Wynajem auta... IP: *.zreo.compaq.com 03.01.05, 16:08
      Generalnie od Hertza, Avisa, czy Budgeta tańsze taryfy są w Alamo i Enterprise
      (chyba zresztą się połączyły ostatnio). Problemem jest u nich za to oddawanie
      samochodu w innym miejscu (mieście). Nie ma takiej możliwosći, albo duże
      opłaty, sorry ale nie pamiętam już szczegółów.

Fajne oferty mają na www.holidayautos.co.uk/
      W Stanach dają auta z Enterprise. W cenie podanej na stronie masz pełne
      ubezpieczenie, assistance itp, itd., które przy normalnym wypożyczeniu kosztują
      bajońsko drogo.
      Na miejscu czasem może się trafić oferta na przeprowadzenie auta, albo upgrade
      do wyższej klasy (co nie jest bez znaczenia jeśli masz zamiar przejechać
      kilkanaście tysięcy mil)
    • jot-23 Re: Wynajem auta... 03.01.05, 17:48
      Gość portalu: Thorgal napisał(a):

> W jakiej firmie najlepiej wynająć samochód na około 35 dni? Początek wyprawy
      > w NYC, a koniec najprawdopodobniej w Las Vegas.
      >
      > Pozdrawiam,

najtaniej wynajac samochod zaczynajac na florydzie, miesiac, pewnie $1000
      taniej, niezaleznie od opcji, moze po prostu zacznij od orlando a nie NYC?
      • Gość: squoo Re: Wynajem auta... IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 03.01.05, 23:59
        wynajalem samochod na 28 dni. najtanszy i w enterprajsie.. BEZ
        UBEZPIECZENIA !!! zaplacilem 11oo usd, oddajac w tym samym miejscu.
        Ubezpieczenie okolo 12-20 usd/dzien.
        • Gość: cwany70 Re: Wynajem auta... IP: *.zreo.compaq.com 04.01.05, 09:36
          To moja opcja z Holidays Autosjest tańsza.
          Wynajmowałem w kwietniu 2003 na ponad 3 tygodnie w Houston, TX. I kosztowało
          mnie to 1000$ z ubezpieczeniami. Na miejscu za dodatkowe 200 zrobiłem upgrade
          do klasy Full Size - Premium (i zamiast samochodu klasy Chevroleta Cavalier
          dostałem Mitsubishi Diamante(3,5l silnik V6, w środku skóra, podgrzewane
          siedzenia, szyberdach i sporo innych bajerów).
          Z tego co widzę to ceny w tej chwili mają podobne.
          • jot-23 Re: Wynajem auta... 04.01.05, 16:45
            Gość portalu: cwany70 napisał(a):

> Wynajmowałem w kwietniu 2003 na ponad 3 tygodnie w Houston, TX. I kosztowało
            > mnie to 1000$ z ubezpieczeniami.
            podgrzewane
            > siedzenia,

cwany, te podgrzewane siedzenia w texasie sie na pewno przydaly!
            • Gość: Thorgal Re: Wynajem auta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:47
              Dziękuje za info. Cały czas przeglądam Internet i ceny kalkulują się za 36 dni
              (Ford Focus) na poziomie 2400 $. W tym odbiór w NYC, a oddanie w LA.

Pozdrawiam,
              • Gość: (OO=[][]=OO) Re: Wynajem auta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:14
                Cały czas przeglądam Internet i ceny kalkulują się za 36 dni
                (Ford Focus) na poziomie 2400 $. W tym odbiór w NYC, a oddanie w LA

Eeeee dorzuc troche i wez sobie np. CrownVic. W Focusie AC na tej trasie nie wydoli, a o innych "udogodnieniach" juz nawet nie wspomne
              • Gość: cwany70 Re: Wynajem auta... IP: *.zreo.compaq.com 05.01.05, 09:39
                To chyba będzie taniej jeśli do LA (i z powrotem) polecisz sobie jakimś
                tamtejszym low-costem. A samochód wynajmiesz w Kalafiorni. Wynajem tam, albo w
                Las Vegas jest tańszy niż w innych miejscach.
                Nie będziesz się do tego musiał tłuc przez mało ciekawe Wielkie Równiny. A jest
                to czysta strata czasu.
                Ja w czasie swojej wycieczki przemierzałem je w kierunku północ-południe (od
                Południowej Dakoty do Texasu) i były to zdecydowanie najnudniejsze 3 dni drogi.
                A można je było spędzić w ciekawszym miejscu...
            • Gość: Cwany Re: Wynajem auta... IP: *.zreo.compaq.com 05.01.05, 09:27
              W Texasie faktycznie średnio, ale już w Utah-u (w okolicach Grand Canyon i
              Bryce), czy innym Wyomingu (Yellowstone) były jak znalazł:)
              Zwłaszcza, jak się rano znalazło samochód po długich poszukiwaniach pod warstwą
              śniegu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka