Dodaj do ulubionych

CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW???

IP: *.acn.waw.pl 20.05.05, 02:39
Za miesiac wraca ze stanow moj kuzyn, co sie tamoplaca kupowac, co jest
tansze, albo lepszej jakosci - mowiac wprost -> co warto sobie zarzyczyc??? :)
Obserwuj wątek
    • cipak Rzyczenie ze Stanow. 20.05.05, 04:25
      Zarzycz sobie slownik ortograficzny :).
    • rhino1 Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? 20.05.05, 07:08
      cos z elektroniki - aparat cyfrowy lub laptop .
    • Gość: Stan Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.aster.pl 20.05.05, 09:30
      najlepiej kilo hery i marychy- człowieku masz debilne pytania
      • Gość: ?? [...] IP: *.autocom.pl 20.05.05, 11:09
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Stan Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:15
          Spie..j
          • Gość: ?? Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.autocom.pl 20.05.05, 21:04
            żeby Ci czasem żyłka nie pękła... <ręce opadają>
    • blotniarka.stawowa Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? 20.05.05, 18:51
      Diego, nie bardzo rozumiem pytanie. Jesli masz opcje, by na Twoje zyczenie
      kuzyn Ci przywiozl co zechcesz - to zazycz sobie cos, czego potrzebujesz, co Cie
      ucieszy, co Ci sie przyda (do nauki lub zabawy), a nie to, co "sie oplaca". No
      chyba, ze chcesz sprzedac ten prezent...:(
      Pozdrowienia.
      • Gość: diego18 Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.acn.waw.pl 21.05.05, 15:26
        nie chodzi mi o spieniężanie niczego :) Nie mam zwyczajnie żadnego rozeznania w
        cenach w US i nie mam pojęcia co jest warte przywiezienia do Polski. Bezsensem
        byłoby przywozić rzeczy, które kupię tutaj, albo wogóle, które są tu tańsze.
        Nie miałem czasu uzgadniać z kuzynem właśnie tego co jest, a co nie jest warte
        przywiezienia. Po prostu spytał co chcę dostać [nie będe mu pisał o laptopie,
        bo to student, ale skoro cenowo się to opłaca (a ja go potrzebuję) to sam mogę
        za to zapłacić]. Nie chce kierować się cenami w sklepach internetowych, dlatego
        pytam tych, którzy znają tamtejsze i tutejsze realia cenowe. Co do moich
        potrzeb, ucieszy mnie właściwie wszystko (a najbardziej to czego nie można
        dostać w naszych sklpach) np. ciuchy z kolekcji, których nie ma na rynkach
        europejskich, albo odtw mp3, ale nie wiem, czy jest to drogie, nie chce
        obciążać "biednego studenta" :). Nie rozumiem tylko ludzi, którzy to pytanie
        uznają za "debilne", nie byłem w US, nie mam żadnej rodziny ani znajomych tam,
        ani tym bardziej żadnych doświadczeń z przywożeniem zza oceany
        żadnych "goodies" - więc co za problem w tym, że o coś takiego pytam???!!!
        Jeżeli komuś nie podoba się ten post, to niech go zignoruje - szkoda waszego
        czasu...
        • Gość: kanye Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.aster.pl 21.05.05, 15:39
          zazycz sobie ciuchy abercrombie and fitch.tu malo kto je ma.
          www.abercrombieandfitch.com
        • Gość: gość Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: 157.25.152.* 21.05.05, 15:44
          nie przejmuj się większością postów. temat nie jest debilny, ale ciekawy. sama
          nigdy nie byłam w stanach i się zastanawiam co warto kupić a co nie.
          słyszałam że elektronika jest tańsza,poproś o odtwarzacz mp3, aparat cyfrowy
          lub laptop.tylko niech z tym uważa potem na odprawie celnej jak będzie wracał.
          proponuję zdjąć opakowanie i wozić jak swój używany, jeśli się nie chce podatku
          płacić.Podobno tańsze są też firmowe buty sportowe.co do ubrań to nie wiem,
          bywa różnie, zamiast levis'ów niech kupi gap'y...podobno tańsze. podobno warto
          też kupować kosmetyki, tych droższych marek, a perfumy to w sklepie wolnocłowym
          na lotnisku.
          • usuwanie.azbestu Warto sporo :). 21.05.05, 15:59
            Diego,
            wiekszosc rzeczy ktora sie tobie podoba w Polsce jest tansza w Stanach.
            Z ciuchami www.abercombie.com dobra sugestia.
            Zobacz rowniez www.jcrew.com i www.bananarepulic.com
            ktorej wlascicielem jest byc moze znany tobie Gap www.gap.com
            Elektronika jest znacznie tansza niz w Polsce.
            Pozdrowionka,
            usuwanie a.
            • Gość: jajacek Re: Warto sporo :). IP: *.hsd1.ca.comcast.net 22.05.05, 19:34
              elektronika - zwlaszcza aparaty cyfrowe, komputery, , DVD, itp. - sa tansze niz
              w europie.

odziez test jest tania, jesli chcesz amerykanskie marki - levi's czy lee albo
              wrangler. skora tez jest tania ale zalezy w jakim sklepie.
              • Gość: Marek Re: Warto sporo :). IP: *.hsd1.or.comcast.net 23.05.05, 01:39
                z tymi DVD to uwazaj - kody regionalne i inne napiecie
              • Gość: jagodka Re: Warto sporo :). IP: *.chelm.mm.pl 25.05.05, 21:31
                prosze- tylko nie lee czy wrangler! nie widzialam fajnych rzeczy powiedzmy lee
                ani razu, tam to sa rzeczy dla roboli...no chyba, ze sa jakies sklepy bardzo
                zakamuflowane w ny przykladowo :)
                ogolnie ciuchy sa raczej tansze- popros o cos z ciuchow jesli to student-niech
                ci cos wybierze.mp3-ki tez sa tansze- duzo ludzi je przywozi.
                perfumy rowniez i nie tylko w wolnocłówce, tez zamawiane przez net np.
                tansze sa tez tzw. kosmetyki kolorowe, ale to cie chyba nie zainteresuje...
                a nastepnym razem niech cie po prostu zabierze ze soba to sobie sam cos
                wybierzesz :)
                • flipflap Co warto powiadasz? 28.05.05, 03:26
                  Odpowiem:
                  Wspomnienia. Może tego nie spieniężysz ale wzbogacą ciebie znacznie więcej niż
                  wszystko inne.

Wszystko co przywieziesz z USA to drobiazgi, które wydasz w mgnieniu oka.
                  Natomiast to co przeżyjesz i zobaczysz, zostanie z tobą do końca życia.
                  Nie zmarnuj tej szansy.
                  • Gość: Rzyczliwy Re: Co warto przywiezc ze Stanow? IP: 209.183.16.* 31.05.05, 23:30
                    1. Wspomnienia z Wielkiego Kanionu
                    2. $50 tys. dolarow zarobionych na czarno
    • Gość: Piotr Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.06.05, 14:04
      Najbardziej się opłaca samochody. Np. Toyotę Camry za 20 000 USD. Plus cło i
      transoport i masz za pół ceny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka