Gość: diego18 IP: *.acn.waw.pl 20.05.05, 02:39 Za miesiac wraca ze stanow moj kuzyn, co sie tamoplaca kupowac, co jest tansze, albo lepszej jakosci - mowiac wprost -> co warto sobie zarzyczyc??? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cipak Rzyczenie ze Stanow. 20.05.05, 04:25 Zarzycz sobie slownik ortograficzny :). Odpowiedz Link Zgłoś
rhino1 Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? 20.05.05, 07:08 cos z elektroniki - aparat cyfrowy lub laptop . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.aster.pl 20.05.05, 09:30 najlepiej kilo hery i marychy- człowieku masz debilne pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? [...] IP: *.autocom.pl 20.05.05, 11:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:15 Spie..j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.autocom.pl 20.05.05, 21:04 żeby Ci czasem żyłka nie pękła... <ręce opadają> Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? 20.05.05, 18:51 Diego, nie bardzo rozumiem pytanie. Jesli masz opcje, by na Twoje zyczenie kuzyn Ci przywiozl co zechcesz - to zazycz sobie cos, czego potrzebujesz, co Cie ucieszy, co Ci sie przyda (do nauki lub zabawy), a nie to, co "sie oplaca". No chyba, ze chcesz sprzedac ten prezent...:( Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diego18 Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.acn.waw.pl 21.05.05, 15:26 nie chodzi mi o spieniężanie niczego :) Nie mam zwyczajnie żadnego rozeznania w cenach w US i nie mam pojęcia co jest warte przywiezienia do Polski. Bezsensem byłoby przywozić rzeczy, które kupię tutaj, albo wogóle, które są tu tańsze. Nie miałem czasu uzgadniać z kuzynem właśnie tego co jest, a co nie jest warte przywiezienia. Po prostu spytał co chcę dostać [nie będe mu pisał o laptopie, bo to student, ale skoro cenowo się to opłaca (a ja go potrzebuję) to sam mogę za to zapłacić]. Nie chce kierować się cenami w sklepach internetowych, dlatego pytam tych, którzy znają tamtejsze i tutejsze realia cenowe. Co do moich potrzeb, ucieszy mnie właściwie wszystko (a najbardziej to czego nie można dostać w naszych sklpach) np. ciuchy z kolekcji, których nie ma na rynkach europejskich, albo odtw mp3, ale nie wiem, czy jest to drogie, nie chce obciążać "biednego studenta" :). Nie rozumiem tylko ludzi, którzy to pytanie uznają za "debilne", nie byłem w US, nie mam żadnej rodziny ani znajomych tam, ani tym bardziej żadnych doświadczeń z przywożeniem zza oceany żadnych "goodies" - więc co za problem w tym, że o coś takiego pytam???!!! Jeżeli komuś nie podoba się ten post, to niech go zignoruje - szkoda waszego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanye Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.aster.pl 21.05.05, 15:39 zazycz sobie ciuchy abercrombie and fitch.tu malo kto je ma. www.abercrombieandfitch.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: 157.25.152.* 21.05.05, 15:44 nie przejmuj się większością postów. temat nie jest debilny, ale ciekawy. sama nigdy nie byłam w stanach i się zastanawiam co warto kupić a co nie. słyszałam że elektronika jest tańsza,poproś o odtwarzacz mp3, aparat cyfrowy lub laptop.tylko niech z tym uważa potem na odprawie celnej jak będzie wracał. proponuję zdjąć opakowanie i wozić jak swój używany, jeśli się nie chce podatku płacić.Podobno tańsze są też firmowe buty sportowe.co do ubrań to nie wiem, bywa różnie, zamiast levis'ów niech kupi gap'y...podobno tańsze. podobno warto też kupować kosmetyki, tych droższych marek, a perfumy to w sklepie wolnocłowym na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
usuwanie.azbestu Warto sporo :). 21.05.05, 15:59 Diego, wiekszosc rzeczy ktora sie tobie podoba w Polsce jest tansza w Stanach. Z ciuchami www.abercombie.com dobra sugestia. Zobacz rowniez www.jcrew.com i www.bananarepulic.com ktorej wlascicielem jest byc moze znany tobie Gap www.gap.com Elektronika jest znacznie tansza niz w Polsce. Pozdrowionka, usuwanie a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: Warto sporo :). IP: *.hsd1.ca.comcast.net 22.05.05, 19:34 elektronika - zwlaszcza aparaty cyfrowe, komputery, , DVD, itp. - sa tansze niz w europie. odziez test jest tania, jesli chcesz amerykanskie marki - levi's czy lee albo wrangler. skora tez jest tania ale zalezy w jakim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Warto sporo :). IP: *.hsd1.or.comcast.net 23.05.05, 01:39 z tymi DVD to uwazaj - kody regionalne i inne napiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagodka Re: Warto sporo :). IP: *.chelm.mm.pl 25.05.05, 21:31 prosze- tylko nie lee czy wrangler! nie widzialam fajnych rzeczy powiedzmy lee ani razu, tam to sa rzeczy dla roboli...no chyba, ze sa jakies sklepy bardzo zakamuflowane w ny przykladowo :) ogolnie ciuchy sa raczej tansze- popros o cos z ciuchow jesli to student-niech ci cos wybierze.mp3-ki tez sa tansze- duzo ludzi je przywozi. perfumy rowniez i nie tylko w wolnocłówce, tez zamawiane przez net np. tansze sa tez tzw. kosmetyki kolorowe, ale to cie chyba nie zainteresuje... a nastepnym razem niech cie po prostu zabierze ze soba to sobie sam cos wybierzesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Co warto powiadasz? 28.05.05, 03:26 Odpowiem: Wspomnienia. Może tego nie spieniężysz ale wzbogacą ciebie znacznie więcej niż wszystko inne. Wszystko co przywieziesz z USA to drobiazgi, które wydasz w mgnieniu oka. Natomiast to co przeżyjesz i zobaczysz, zostanie z tobą do końca życia. Nie zmarnuj tej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzyczliwy Re: Co warto przywiezc ze Stanow? IP: 209.183.16.* 31.05.05, 23:30 1. Wspomnienia z Wielkiego Kanionu 2. $50 tys. dolarow zarobionych na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: CO WARTO PRZYWIEŻĆ ZE STANÓW??? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.06.05, 14:04 Najbardziej się opłaca samochody. Np. Toyotę Camry za 20 000 USD. Plus cło i transoport i masz za pół ceny. Odpowiedz Link Zgłoś