bea_mama plaze w US 13.06.05, 15:26 Przy okazji wizyty u naszych znajomych w Bronx pojechalismy wieczorem na plaze Orchard Beach. Bylo po 18-ej, ale napisane bylo, ze plaza czynna jest do 20- ej. Wpuszczono nas i... wielkie rozcarowanie. Podchodzimy do wody, a tu stoja jacys goscie w mundurkach i mowia, ze od 18-ej "water is closed", wiec siedzielismy na piasku, ale... o 19-ej powiadomiono nas przez megafon (!!) ze "sand is closed" rowniez!!!. Tak wiec chcac nie chcac wynieslismy sie stamtad w trybie przyspieszonym. Dodam, ze dzien byl upalny i dopiero wiczorem zrobilo sie przyzwoicie chlodno a przy oceanie, a raczej zatoce bylo super przyjemnie. Czy to tylko w NYC sa takie dziwaczne przepisy, ze nie wolno siedziec na plazy gdy nie ma ratownika? Dlaczego nie wolno siedziec nawet na piasku, dlaczego nawet "sand is closed"??? Co to za przepisy? Dodam, ze po 19-ej juz nikt nie moze wjechac na plaze! Gdzie te romantyczne spacery wieczorowa pora brzegiem oceanu??? Dodam jeszcze, ze takiego brudu po plazowiczach to dawno nigdzie nie widzialam. Czy tak jest wszedzie? Czy tylko my trafilismy na taka beznadziejna plaze? Nie chodzi mi tylko o NYC, ale np. o Calirornie, czy Floryde? Jak tam jest? Halas tez byl niezly, bo byli tam przede wszystkim Latynosi, a tam kazda rodzina miala swoje stereo i puszczali muzyke przerazliwie glosno. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_nj Re: plaze w US 13.06.05, 19:37 Mysle, ze trafilas na nieodpowiednia plaze. Ja osobiscie bardzo lubie Cape May w NJ. Slicznie i wieczorne spacery jak najbardziej dozwolone(przynajmniej byly w zeszlym roku) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: plaze w US 14.06.05, 00:40 Cape May, cudo - nie tylko plaza ale cala okolica :))) Dwa lata temu bylismy na Coney Island - "brod, smrod i ubostwo" - juz sie tam nie wybieram. Oprocz glosnych latynosow nie brakowalo napastliwych rosyjskich kelnerow ;O Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: plaze w US 14.06.05, 01:42 Tez slyszalam, ze Cape May to urocze miejsce, ale z mojej wiochy w NY to troche daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: plaze w US 14.06.05, 02:59 jak sama napisalas bylas w Bronx a tam no coz jak jest sama widzialas sa piekne, puste, czysciutkie i nie pilnowane plaze, masa ich np Southampton, Hampton bays, long island sound...... mountak i ognisko mozna zapalic, spac na plazy..... pikinie jest Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: plaze w US 14.06.05, 04:46 z miejskich plaz w NYC odpowieda mi tylko plaza na Rockway na Queensie. Odpowiedz Link Zgłoś