yatzekalexander 31.08.05, 18:21 co wasze dzieci robia poza szkola- jak wspominalam 14 letnie znalazlo football i swiata poza tym nie widzi a 12-letnia sie walesa, tlumaczy ze nie chce byc wiecej przywiazana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytais Re: poza szkola 02.09.05, 02:44 Gimnastyka, plywanie/skoki i pilka nozna. Pierwsze dwa to ulubione juz od niemowlectwa; pilka nozna to druga proba za wielka prosba. Pierwszy raz sprobowalismy na wiosne i nie podobalo sie. W tym roku mialam nie zapisywac, ale Nicole koniecznie chciala jeszcze raz sprobowac (eh, za $20 za sezon nie mam nic do stracenia oprocz czasu). Zobaczymy jak pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: poza szkola 02.09.05, 05:42 Moja znajoma zapisala swoje dwie dziewczynki na karate i zarowno ona jak i dzieci sa zachwycone. Po zajeciach sa tak wykonczone, ze nie maja sily rozrabiac w domu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: poza szkola 02.09.05, 06:25 bea_mama napisała: > Moja znajoma zapisala swoje dwie dziewczynki na karate i zarowno ona jak i > dzieci sa zachwycone. Po zajeciach sa tak wykonczone, ze nie maja sily > rozrabiac w domu:))) Ile lat maja te dizeci? Ja w poniedzialek wzielam Alexandre na probne zajecia dla dzieci, ktore zakonczyly sie rozplakanym "I want my mommy!" Wlasciwie nie bylyby zle gdyby nie fakt ze w tej samej grupie byly dzieci 3-6 lat, przy czym tylko dwoje trzylatkow (po raz pierwszy) , bez sensu. Jeszcze z rok poczekamy. Pozostaje Kindermusik i przedszkole, na reszte niestety nie ma czasu :( Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: poza szkola 02.09.05, 14:04 edytkus napisała: > Ile lat maja te dizeci? W chwili zapisania mialy 3,5 i 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: poza szkola 02.09.05, 17:13 A propos zajec poza szkola, jaki wiek jest najlepszy na rozpoczecie nauki gry na jakims instrumencie muzycznym? Ja zaczelam gre na pianinie w wieku 5 lat i bylo to za wczesnie. Mama miala ze mna wielkie problemy bo nie umialam czytac nut i ciezko nauka ich szla. Wszystko na pamiec sie uczylam a na teorie i tak musialam chodzic razem ze starszymi dziecmi. Ja tak mysle, ze moze 7-8 lat, ale moze ktos wie lepiej z doswiadczenia wlasnego lub znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_nj Re: poza szkola 02.09.05, 19:50 Moje(10 i 7 lat) chodza na tance, lyzwy, zajecia plastyczne. Wszystko lubia bo nic na sile. Starsza probowala skrzypiec ale powiedziala, ze nie lubi. Zaczelam je zapisywac odkad zaczely chodzic do szkoly. Osobiscie uwazam, ze dzieci powinny miec jakies zainteresowania poza szkola, bo daje to niewiele wolnego czasu na "glupoty"(to takie moje powiedzonko:)). Nie wyobrazam sobie aby moje dzieci wloczyly sie po ulicach co niestety widzi sie dosyc czesto i mnie to osobiscie przeraza. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: poza szkola 02.09.05, 23:58 jaga_nj napisała: > Moje(10 i 7 lat) chodza na tance, lyzwy, zajecia plastyczne. W Bayonne? Gdzie dokladnie? i od jakiego wieku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_nj Do Edytkus 03.09.05, 19:29 Na lyzwy na lodowisko w High School, ale zaczynaja od 4 lat(jestem prawie pewna). Na tance chodza do Dance with Me na 9th Street i tam dla maluchow maja creative movement(od 3 lat). Od wrzesnia zaczyna sie w soboty. Ich tel. 201-823- 1233. Tam sie wszystkiego dowiesz.A arts & crafts jest od 7 lat, moja wpuscili od 6 bo miala tam starsza siostre. Great friend is someone who will bail you out of jail, but true friend is someone who will sit next to you and say...damn that was fun:) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Do Edytkus 05.09.05, 05:02 Dzieki za odp. :) > Na lyzwy na lodowisko w High School, ale zaczynaja od 4 lat(jestem prawie > pewna). czyli musimy jeszcze rok poczekac Na tance chodza do Dance with Me na 9th Street i tam dla maluchow maja > creative movement(od 3 lat). Alexandra chodzila tam na jeden kurs dla maluchow, ale te dziewczyny zupelnie nie mialy podejscia do malych dzieci. Moze w przypadku starszych dzieci jest o wiele lepiej ale ja sie do tego miejsca zrazilam. O wiele lepsza organizacja oraz program oferuje Ms. Hugette's school ale tam znowu bylo dzieci wiecej niz miejsca na sali :O A arts & crafts jest od 7 lat, moja wpuscili > od 6 bo miala tam starsza siostre. czyli tez musimy poczekac, wiem ze w Hoboken maja zajecia dla malych dzieci ale to troche za daleko, a znowu w JCC tylko rano i drogo dla nie-czlonkow, te na ktore uczeszczaja Twoje dzieci gdzie sa organizowane? Probowalas z innymi zajeciami? Nie wiesz czy gdzies w okolicy mozna zapisac dziecko na nauke jazdy konnej? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_nj Re: Do Edytkus 05.09.05, 16:10 Na pewno nie latwo sie pracuje z maluchami , wiadomo ze z reguly one robia tak jak im pasuje. Moje dziewczyny lubia tam chodzic i nawet niezle im idzie. Dostaja spory wycisk a o to mi chodzi, bo na tak zwany "wf" w szkole to raczej nie ma co liczyc.O jezdzie konnej nic nie wiem, ale w Hudson county chyba nic takiego nie ma. Na arts&crafts chodza na 4th street(tam gdzie jest ta mala biblioteka) i jest to organizowane przez miasto czyli calkiem free. Bardzo fajny program, dowiedzialam sie o tym przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Do Edytkus 05.09.05, 21:43 jaga_nj napisała: > Na arts&crafts chodza na 4th street(tam gdzie jest ta mala > biblioteka) i jest to organizowane przez miasto czyli calkiem free. Bardzo > fajny program, dowiedzialam sie o tym przez przypadek. Tam jest jakas biblioteka? ;O Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_nj Re: Do Edytkus 06.09.05, 20:40 Jest tam malutka filia, calkiem przyjemna i spokojna, oczywiscie nie maja takiego wyboru jak na 31st street. Miesci sie na Story Court. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: poza szkola 03.09.05, 00:01 edytais napisała: > > A propos zajec poza szkola, jaki wiek jest najlepszy na rozpoczecie nauki gry n > a > jakims instrumencie muzycznym? Zalezy o jaka gre chodzi. Jezeli myslisz o karierze muzycznej to 4 lata, ale grac zeby grac ;) mozna zaczac w kazdym wieku. Mama miala ze mna wielkie problemy bo nie umialam czytac nut i > ciezko nauka ich szla. Przeciez na poczatku nie gra sie z nut wlasnie dlatego ze uczen ich nie zna (poznaje na gamach itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: poza szkola 03.09.05, 18:13 > Przeciez na poczatku nie gra sie z nut wlasnie dlatego ze uczen ich nie zna (po > znaje na gamach itp.). Ja gralam z pamieci i tak mnie pani na zajeciach uczyla, ale szkola muzyczna tez wymagala chodzenie na zajecia z teorii. Tam mama ze mna siedziala i robila notatki, no i oczywiscie mialam zadawana prace domowa, w tym pisanie i czytanie nut. Do tej pory pamietam jedna z lekcji: poltony. Za nic nie moglam ich pojac. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: poza szkola 04.09.05, 13:50 mlody 4 X 2 godziny basen, 2 X dodatkowa szkola wychodzi z domu o 8 am wraca o 7pm a ma dopiero 13 lat, jak pytam z czego rezygnuje po dluzszym zastanowieniu mowi "z niczego ". widze dobry wplyw ciaglego plywania: ma 180 cm wzrostu i budowe atlety a jeszcze 3 lata temu na forumie szukalam porady jak go odchudzic, swietnie plywa, jest bardzo samodzielny i zniknely wszystkie choroby gornych drog oddechowych, katary, kaszle !! a druga szkola: rozwija sie, coraz wiecej wie, spotyka niesamowicie ambitnych i zdolnych ludzi, ktorzy dopinguja go, no i jest szansa na najlepszy college i scholarship Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: poza szkola 05.09.05, 05:02 aniutek napisała: > mlody 4 X 2 godziny basen, czy to sa zajecia indywidualne czy grupowe? Odpowiedz Link Zgłoś
yatzekalexander Re: poza szkola 06.09.05, 16:30 chociaz moj dopiero zaczal grac w footbal, no i szykuje sie na "crew" tez bedzie wychodzil o 7 rano a wraca o 8 wieczorem, zmeczony, zbolaly, troche obawiam sie jak sobie da rade z nauka-a jak z twoim synem-radzi sobie-moj tex ma 13 lat- 180 lbs i 182 cm wielkie to ale tylko fizycznie, psychicznie, typowy 13 latek Jest dobrym uczniem dostal sie do swietnej szkoly sredniej i mi zalezy na tym zeby sie utrzymal z dobrymi ocenami, Pewnie bede musiala poczekac i zobaczyc.... A football jest mu potrzebny socjalniem poznal duzo kolegow i widze ze go cieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: poza szkola 05.09.05, 00:33 Ola (6 lat) balet i gimnastyka Victor (4 lata) tylko przedszkole 3 x tyg. Odpowiedz Link Zgłoś