Dodaj do ulubionych

plyty dvd z europy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:17
wiecie moze czy filmy dvd (oryginalne) kupione w europie mozna odtwarzac w
kanadzie? slyszalem kiedys ze swiat plyt dvd jest podzielony na iles tam
tzw. regionow i tylko w nich dzialaja. a chcialem zrobic komus w kanadzie
prezent z polskim filmem;) thx
Obserwuj wątek
    • ertes Re: plyty dvd z europy 07.03.06, 21:44
      Zgadza sie. Bez rozkodowanego DVD playera nie da rady.
      • Gość: ufoludek Re: plyty dvd z europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:08
        hmm..czyli tam w kanadzie na swoim dvd musza rozkodowac, tak? jak to sie robi?
        niezbyt mam o tym pojecie;( co musi zrobic ta osoba zeby moc wreszcie obejrzec
        film? jesli ktos chcialby opisac mi duzymi literami bede wdzieczna. w zamian
        moge wyszydelkowac firaneczke. to lubie.
        • ertes Re: plyty dvd z europy 07.03.06, 23:11
          Odtwarzacz DVD musi byc rozkodowany albo zakodowany tak zeby odtwarzal plyty z
          Polski czy Europy. Nie wszystkie mozna rozkodowac.
          Najlepiej zapytaj znajomych. Jak beda mieli rozkodowany to ci powiedza ajak nie
          beda wiedzieli o co chodzi to znaczy ze nie masz nie wysylac.
    • Gość: gosc Re: plyty dvd z europy IP: *.77.classcom.pl 07.03.06, 23:46
      Wiekszosc nowych odtwarzaczy DVD jest rozkodowane tzn. na pudelku lub w
      instrukcji pisze "Region Free" jezeli znajduje sie taki napis to film z Polski
      napewno bedzie na nim dzialal. W Kanadzie duzo wczesniej niz w Polsce
      produkowano lub sprowadzano odtwarzacze rozkodowane, wiec wszystko powinno
      dzialac, ale lepiej sie upewnic i zapytac znajomych.
      • Gość: ufoludek Re: plyty dvd z europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:51
        dzienki bardzo, w miendzy czasie wpadla mi jeszcze jedna mysl: a moze wyslac im
        skopiowane dvd, w takim formacie rzeby mogli obejrzec w komputerze. tylko jak
        to sie wszystko nazywa fachowo no i jakby nie bylo, trioszke mniej ladnie jest
        wysylac przegrana plyte:(
        ale co tam, film wazniejszy.
        najwazniejszejszy.

ale czy maja rozkodowane czy nie - nie omieszkam zapytac
        • marekatlanta71 Re: plyty dvd z europy 08.03.06, 02:11
          Phillips 642:

www.amazon.com/gp/product/B000204SWE/104-7895815-2251125?v=glance&n=172282
          Mam pare plyt z PL ktorych inne (rozkodowane) DVD nie biora - tzn. odtwarzaja,
          ale skokami. 642 odtwarza wszystko jak leci bez zadnych problemow. Do tego ma
          zasilacz 110/220, moze wysylac PAL i NTSC i generalnie jest genialny.
    • Gość: :)) TAK - popytaj na forum komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:59
      także w komputerach DVD (nagrywarki odtwarzacze) mają ustawienia

to można zmienić - ale bodaj tylko 3 razy

jeśli kupujesz DVD odtwarzacz to poszukaj takiego, który odczytuje wszystkie
      rejony (są takie)

ale najwięcej fachowych info dowiesz się na forum komputer

jeśli prezent to może trzeba film przegrać - lub sprawdź czy przypadkiem sam
      film nie jest na rejony różne (widziałem kiedyś coś takiego)
      • Gość: koleś Re: TAK - popytaj na forum komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:47
        komputery z DVD bez problemu odczytają płytę w europejskim formacie
        • Gość: ufoludek Re: TAK - popytaj na forum komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:47
          jestem zielona jak groszek: na moim kompie (w pl) pisze "dvd rom" i mi ten
          film nie odbiera. ale przypuszczam ze nie moze, bo to tak jakbym chciala kasete
          video wlozyc do odtwarzacza cd;) tylko jak sie polapac w tym wszystkim//
          • Gość: :)) Re: TAK - popytaj na forum komputer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:44
            oczywiście że nie odczytują wszystkiego - ale pytajcie FACHOWCÓW na forum komputer

DVD rom odtwarza o ile masz program do odtwarzania na komputerze, ale powtarzam
            nie wszystkie formaty (w sensie tego podziału geograficznego)
            • Gość: ufoludek Re: TAK - popytaj na forum komputer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:42
              no to idem tam, ale tak popatrzywszy za wczasu wywnioskowalam, ze spolecznosc
              tam mniej skora do odpowiedzi..cosz...moze wystarczy czasami tylko forumowo byc
              poza polska a juz system uczuciowy inaczej dziala i sie pomagac kce mocniej

jesli ktos zarzuca ci apatie i ignorancje odpowiedz:"moze...nie wiem...gowno
              mnie to obchodzi..."
              • Gość: :)) ależ nieprawda - forum komputer jest super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:30
                bez chamstwa i bardzo dobre odpowiedzi, ja wiele rzeczy się pytałem i prawie na
                wszystko odpowiadali - i co najważniejsze zgodnie z prawdą i bez zbędnych
                złośliwości

tylko jedno - wpierw poszukaj czy nie ma już poruszanego tematu (a DVD regiony
                był wielokrotnie), bo powtarzanie w kółko tych samych rzeczy czasem niektórych
                irytuje

:))
                • Gość: ufoludek Re: ależ nieprawda - forum komputer jest super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:13
                  masz zracje, chlopaki sie spisuja jak trza;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka