Dodaj do ulubionych

wypozyczenie samochodu w PL

30.03.06, 03:53
Czy macie jakies doswiadczenie z wypozyczaniem samochodu w Polsce? Interesuje
mnie wynajem na Okeciu w Warszawie. Jakie firmy polecacie? Jak jest z
ubezpieczeniem auta? Cy ono jest juz w cenie wynajmu, czy placi sie
dodatkowo? A moze zalezy to od firmy. Moze jakies linki mi podeslecie, bo
wlasnie jestem na etapie szukania. Bylabym bardzo wdzieczna:)
Obserwuj wątek
    • marthas Re: wypozyczenie samochodu w PL 30.03.06, 06:31
      Wynajmowalismy 3 lata temu i zalezalo nam na cenie. Wszystkie firmy
      miedzynarodowe mialy bardzo wysokie ceny i znalezlismy nieduza firme, ktora
      miala tylko kilka samochodow, ale byla duzo tansza. A polecial ja nam kolezanka,
      ktora kiedys z niej korzystala. Bylismy bardzo zadowoleni. To bylo w Krakowie.
      Mysle, ze gdybym szukala takiej firmy w Warszawie, to sprobowalabym napisac na
      forum Warszawskie np groups.google.com/group/pl.regionalne.warszawa?hl=en
      i tam bym popytala o taka firme.

Mam nadzieje, ze cos pomoglam,
      Marta
    • kaszka13 Re: wypozyczenie samochodu w PL 30.03.06, 16:05
      a ja bym jednak sprawdzila firmy miedzynarodowe. stawki sa rozne w zaleznosci od
      wielkosci/marki samochodu i dlugosci wynajmu. i czasem mozna trafic na promocje:)
      • aneta05 Re: wypozyczenie samochodu w PL 30.03.06, 16:37
        Ja kilka lat temu korzystalam z uslug firmy "La Car" i mieli bardzo dobre ceny.
        Co do ubezpieczenia to chyba nie placilam poniewaz uzywalam American Express i
        wtedy karta pokrywa ubezpiecznie (nie jestem na 100% pewna, ale chyba tak
        wlasnie bylo.)
        • bea_mama Re: wypozyczenie samochodu w PL 31.03.06, 06:10
          Dzieki za wszystkie informacje. Fakt, polskie firmy maja o wiele tansze oferty
          niz Avis czy Budget. No juz sama nie wiem... I jeszcze dochodzi moj strach
          przed jazda samochodem po Polsce i opowiesci o tej calej przestepczosci,
          okradaniu, wyrzucaniu z samochodu itp. "przygodach"... Chyba jednak pociagiem
          przyjdzie mi jezdzic:)
          • aneta05 Re: wypozyczenie samochodu w PL 31.03.06, 16:08
            bea_mama napisała:

> Dzieki za wszystkie informacje. Fakt, polskie firmy maja o wiele tansze
            oferty
            > niz Avis czy Budget. No juz sama nie wiem... I jeszcze dochodzi moj strach
            > przed jazda samochodem po Polsce i opowiesci o tej calej przestepczosci,
            > okradaniu, wyrzucaniu z samochodu itp. "przygodach"... Chyba jednak pociagiem
            > przyjdzie mi jezdzic:)

Bez przesady...przez ostatnie lata bywalam w Polsce nawet 2 razy w roku, duzo
            jezdzilam samochodem po calej Polsce i ani razu nic mi sie nie
            stalo...przyznaje, ze nie jezdzilam noca po jakis ciemnych zaulkach tylko
            normalnie po miastach w ciagu dnia i ani mi samochodu nie ukradli ani nie
            napadli (to samo sie odnosi do normalnego chodzenia po ulicach) i wydaje mi, ze
            ludzi juz ogarnia jakas paranoja.
            A nie boisz sie, ze w pociagu Cie napadna? takie sytucje tez sie podobno
            zdarzaja.

• bea_mama Re: wypozyczenie samochodu w PL 31.03.06, 16:44
              Wiem, ze moze i przesadzam, ale wiekszosc moich znajomych z Warszawy i okolic
              posiadajaca samochod byla juz wielokrotnie okradana, miala wyrywane radia, z
              czystej zlosliwosci przebijane opony, lamane wycieraczki, urywane lusterka...
              no niestety zachecajace to nie jest. A moze ja mam tak pechowych znajomych...
              tez tam moze byc... Znajoma Polka mieszkajaca na stale we Francji i bedaca w PL
              z wizyta zostala "grzecznie" wyproszona z wlasnego samochodu podczas postoju na
              stacji benzynowej, zabrali jej wszystkie bagaze i wszystko co miala ze soba. Na
              szczescie w ostatniej chwili pozwolili jej zabrac z tylnego fotela 4-letniego
              synka.... Ja chyba jakas zbytnio strachliwa jestem.
              A w pociagu?... no coz okradziono mnie juz dwa razy... tez mile to nie bylo.
    • cyborgus Re: wypozyczenie samochodu w PL 03.04.06, 18:33
      uzywalam polskiej "Local rent - a car" czy cos takiego" kolezanka tam wczesniej
      pracowala wiec wiedzialam ze business legalny.

maja strone internetowa, chyba www.lrc.pl - lepiej zamowic przez internet, i
      zadzwonic upewnic sie ze dostali (mojego nie) - bo przelicza ci na dolary
      zamiast euro, co wypada taniej. maja duzy wybor samochodow, roznej klasy.

a jezdzenie po polsce to dla mnie tez koszmar - wymijania na 3 i czwartego,
      przy ciaglej linii.,brr. nastepnym razem wynajmujemy dom w gorach i kto chce
      niech nas odwiedzi:))
      • mazurka313 Re: wypozyczenie samochodu w PL 20.04.06, 05:14
        WYPOŻYCZALNIA SAMOCHODÓW oferuje podstawienie i odebranie samochodów NA
        LOTNISKO OKĘCIE NIEZALEŻNIE OD MIEJSCA ZAMIESZKANIA WYPOŻYCZAJĄCEGO.
        Podstawiamy również na inne lotniska w przypadku wypożyczenia samochodów na co
        najmniej 20 dni. CENY OD $20(U.S.) Nie ma dodatkowych opłat. Tel. w Polsce: (0-
        11-48)86-2153532; (0-11-48)85-7322573.

cos takiego znalazlam. tylko nie wiem czy Bea dalej szuka
        • ewap_mama_alexa Re: wypozyczenie samochodu w PL 20.04.06, 16:41
          Bea chyba wlasnie w Polsce, wiec moze po powrocie opowie czy znalazla...
          • bea_mama Re: wypozyczenie samochodu w PL 20.04.06, 20:55
            Dzieki dziewczyny za info, ale jednak nie wypozyczylismy zadnego auta. Da sie
            przezyc i wcale nie jest zle podrozowac z dzieckiem (czyt. Zuzia) autobusami i
            pociagami.
            Pogoda w PL wreszcie wiosenna (swieta byly tragicznie zimne) i ogolnie mowiac
            jest super:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka