maggiem 25.04.06, 21:15 Hej Dziewczyny co jest potrzebne do higieny wlasnej w okresie pologu? Jesli macie jakies sugestie podajcie nazwy produktow ktore moga sie przydac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osemka11 Re: co potrzebne do higieny intymnej w pologu 25.04.06, 22:04 Ja mialam cesarke wiec tylko potrzebowalam wkladki. Szpital zapewne da Ci takie wielkie podpaski i butelke do podmywania. Ja jeszcze dostalam masc i jakies takie wipes na hemoroidy, ale akurat sie nie przydaly. Poloz sobie pod przescieradlo plastik, tak na wszelki wypadek.... A w ogole to pros i bierz jak najwiecej ze szpitala, dla siebie i dzidziusia. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
maggiem Re: co potrzebne do higieny intymnej w pologu 25.04.06, 22:09 no wlasnie gdzie mozna kupic jakies ceratki dla doroslych ludzi i jak to sie fachowo nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: co potrzebne do higieny intymnej w pologu 25.04.06, 22:12 w sklepei target sa takie specjalne ceratki w dziale z pieluchami dla doroslych, tuz obok wkladek i tamponow. kurcze zapomnialam jak sie nazywaja ale bede dzisiaj w target to ci pozniej napisze ich nazwe chyba ze ktos mnei uprzedzi :") Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: co potrzebne do higieny intymnej w pologu 25.04.06, 22:10 polecam mieszanke ziolowa, szczegolnie gdyby powstala koniecznosc zalozenia szwow. tutaj mozesz kupic badz w whole foods: motherlove.com/product_sitz_bath.php motherlove.com/product_sitz_spray.php u mnie sprawdzilo sie bardzo. mialam wiele szwow zakladanych, bo samoistnie doszlo do pekniecia. nie czulam zadnego dyskomfortu ani bolu. polecam tez specjalny krem do smarowania brodawek, gdybys planowala karmic piersia. dziecko moze ssac bez koniecznosci zmywania: motherlove.com/product_nipple_cream.php poza tym na pierwsze dni kiedy krocze jest napuchniete, polecam skropic woda w spray'u delikatnie podpaski, wlozyc do woreczka zip lock i zamrozic. najlepiej zrobic to jeszcze przed porodem, bedzie idealne kiedy wrocisz do domu. w szpitalu tez beda cie raczyc takimi lodowatymi podpaskami tuz po porodzie. to chyba tyle co u mnie sie sprawdzilo! powodzenia i wielu radosci! Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: co potrzebne do higieny intymnej w pologu 25.04.06, 22:24 Wlasciwie mozesz kupic rumianek, ktory bardzo sie przyda:-) W szpitalu dostaniesz podpaski(zwykle i chlodzace(ice pads), ktore przynosza ulge) butelke do plukania i nasiadowke(czy jakos tak), bez ktorej sie nie obeszlam. Ta nasiadowka(nazwa angielska wyleciala mi z glowy, dzieczyny beda wiedzialy to podpowiedza) to taka miseczka z rurka i woreczkiem a la kroplowka; do miski i tego woreczka wlewasz wode lub zaparzony cieply(nie goracy!) rumianek, ow woreczek wieszasz gdzies wyzej(jak kroplowke) miseczke kladziesz na sedes po czym na nia siadasz, a rumianek z woreczka splywa na dol pluczac Ci obolale krocze. Nie musisz tego kupowac - dostaniesz te wszystkie akcesoria w szpitalu - bedziesz mogla je wziac do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: co potrzebne do higieny intymnej w pologu 26.04.06, 00:43 Ten przyrzad do podmywania to rewelacja!Ja po wyjsciu ze szpitala uzywalam podpasek always,ktore mnie strasznie odparzyly ,tak wiec takowych nie polecam.Na szczescie mialam w domu duza tube Desitinu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jasti Re: co potrzebne do higieny intymnej w pologu 26.04.06, 02:27 Ja, poniewaz nienawidze podpasek, kupilam sobie majtki: Depend underwear extra absorbency., ktorych uzywaja dorosli, przewaznie starsze osoby. U mn9ie przez pierwsze dni zdaly egzamin. Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes27 ceratki dla doroslych - underpads 26.04.06, 16:47 Te ceratki nazywaja sie underpads. Tak jak pisala hannamay, sa przy dziale z podpaskami, obok nich, z akcesoriami dla doroslych majacych problemy z trzymaniem moczu. Sa tez specjalne ceratki dla dzieci, ja mialam Huggies, ale nie polecam, bo sa bardzo male. Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes27 Tantum Rosa 26.04.06, 17:02 Kolezanka, ktora byla na urlopie w Polsce, przywiozla mi Tantum Rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
maggiem Re: co potrzebne do higieny intymnej w pologu 27.04.06, 02:33 dzieki Dziewczyny za wszystkie podpowiedzi, dzis wlasnie kupilam te underpads w Duane Reade, Tantum Rosa, rumianek i paracetamol zamowilam sobie u meza, ma jutro przyleciec. Jak wam cos jeszcze wpadnie do glowy co moze sie przydac to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś