Dodaj do ulubionych

przechodzenie obywatelstwa

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 10:52
ojciec mojego narzeczonego dostal obywatelstwo. narzeczony ma ukonczone 21
lat. czy po otrzymaniu przez ojca obywatelstwa on rowniez je dostanie a
jesli tak to po jakim czasie
Obserwuj wątek
    • Gość: Alan Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 23:23
      Ja nie wiem
      • Gość: Karol_K Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.cc.columbia.edu 23.06.03, 23:39
        Ja tez nie wiem,
        ale na wszelki wypadek
        weź z nim ślub zaraz,
        zanim inne dziewczyny sie dowiedzą.
    • minka001 Re: przechodzenie obywatelstwa 24.06.03, 14:19
      wydaje mi sie ze w tym wieku juz raczej nie..
      nie wiem jak tj w USA..wiem ze w Kanadzie tj chyba cos miedzy 16-18 rokiem
      zycie..poznije juz trzeba osobno sie starac....
      • Gość: johnny Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.client.attbi.com 24.06.03, 16:27
        Jesli ma on juz 21 lat to musi czekac swoje 5 lat
    • rhino1 Re: przechodzenie obywatelstwa 24.06.03, 18:12
      Ojcieic musi mu zlozyc petycje i bedziecie musili troszke poczekac ( kilka lat )
      poszukaj na stronach Monitora - to taka gazeta emigracyjna ( w archiwum jest
      artykul o sponsorowaniu przez rodzine ) lub na strronie Gostynskiej - Frakt -
      to prawniczka emigracyjna - ma duzo opisanych spraw - w tym twoj problem .
    • Gość: felusiak Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.nyc.rr.com 24.06.03, 21:43
      Ojciec twojego narzeczonego mogl zlozyc petycje o zielona karte dla syna
      juz w momencie uzyskania swojej zielonej karty.
      Obywatelstwo ojca tylko przyspieszy sprawe. Ojciec powinien zlozyc petycje dla
      syna. Syn oczywiscie nie dostanie obywatelstwa ale otrzyma staly pobyt.

Zreszta podam link do info:
      www.usais.org/prfamily.htm
      • Gość: wez Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 23:26
        Dzięki za wszytkie informacje. Nie wygląda to różowo. Na mojego narzeczonego
        jest złożone petycja o zieloną kartę juz dawno, chyba z 8 lat temu. Jego matka
        już dostała i siostra mlodsza również w 3 misięce po tym jak on skonczyl 21
        lat (pech. Czy to faktyczn8ie tak jest że obywatelstwo ojca przyspieszy jego
        zieloną kartę (i o ile) czy też dalej będzie musiał czekać ( Bóg wie ile)
        • Gość: alanya Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 13:08
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: wez Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 10:27
            Proszę o odpowiedź- przecież na pewno jest ktoś w podobnej sytucaji
            • yb_poor Re: przechodzenie obywatelstwa 09.07.03, 02:57
              Gość portalu: wez napisał(a):

> Proszę o odpowiedź- przecież na pewno jest ktoś w podobnej sytucaji

Napalilas sie tak na ta zielone karte ze swojego fagasa juz narzeczonym
              nazywasz heheheh
              • Gość: wez Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.niepolomice.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 16:53
                yb_poor napisał:

> Gość portalu: wez napisał(a):
                >
                > > Proszę o odpowiedź- przecież na pewno jest ktoś w podobnej sytucaji
                >
                >
                > Napalilas sie tak na ta zielone karte ze swojego fagasa juz narzeczonym
                > nazywasz heheheh
                Nie wiem jak w twoim swiecie ale w moim na czlowieka napala sie z milosci a nie
                dlatego ze ma badz ma miec zielona karte. I nie zycze sobie takich tekstow bo
                mnie nie znasz i nie wiesz ze ten fagas to moj maz za 4 miesiace. Jest takie
                przyslowie ze jak nie ma czegos madredgo do powiedzenia to lepiej milczec.
                Powinienies sobie o tym przypomniec. Poza tym, inne przyslowie mowi ze jak nie
                ma czlowiekowi czegos milego do powiedzenia to sie lepiej nie odzywac. Dlatego
                ja nie powiem ci nic.
                • Gość: cracovian Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.bankofamerica.com 11.07.03, 20:10
                  Tak czy owak oboje (a szczegolnie Ty) na staly pobyt bedziecie musieli pare
                  latek poczekac, a obywatelstwo to niestety juz nie w tym dziesiecioleciu :-(
            • Gość: as Pindo jedna! IP: *.client.attbi.com 30.10.03, 07:43
              Obywatelstwo nie "przechodzi" w usa, tylko u was w bialostockim. Oj durne te
              baby ze wsi.
        • Gość: Pu! Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.10.03, 20:16
          Jezeli ojciec dostanie obywatelstwo to zeczywiscie przyspieszy to sprawy, ale
          musze przyznac ze 8 lat czekania to bardzo dlugo. Ja czekalem 5! Jesli sie z
          nim ozenisz to nie dostanie papierow po Ojcu. Zalatwisz go wtedy na cacy.
    • Gość: Andrew. Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.home.cgocable.net 11.07.03, 23:58
      Panienka z Krakowa pisze:
      ...Na mojego narzeczonego
      jest złożone petycja o zieloną kartę juz dawno, chyba z 8 lat temu...
      ===============================================================================

Otrzymanie zielonej karty nie jest rownoznaczne z otrzymaniem obywatelstwa a
      tenze "narzeczony" niema nawet Green Card.
      Niech ktos z Ameryki wytlumaczy panience jaki jest "status ???" osoby nie
      posiadajacej Green Card.
    • Gość: as Te glupia! IP: *.client.attbi.com 30.10.03, 07:39
      Piec lat po geen card dadza ci obywatelswo. narzeczony? ha, ha, ha....
    • ashante Re: przechodzenie obywatelstwa 30.10.03, 22:32
      wez, napisz do mnie, po weekendzie postaram sie odpowiedziec. Mnie tez
      interesuje ten problem i sporo sie naczytalam, wiec jesli chcesz kulturalnego
      rozjasnienia kwestii, to zapraszam :))
      Trzymaj sie (i narzeczonego ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka