Gość: wez IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 10:52 ojciec mojego narzeczonego dostal obywatelstwo. narzeczony ma ukonczone 21 lat. czy po otrzymaniu przez ojca obywatelstwa on rowniez je dostanie a jesli tak to po jakim czasie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alan Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 23:23 Ja nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol_K Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.cc.columbia.edu 23.06.03, 23:39 Ja tez nie wiem, ale na wszelki wypadek weź z nim ślub zaraz, zanim inne dziewczyny sie dowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
minka001 Re: przechodzenie obywatelstwa 24.06.03, 14:19 wydaje mi sie ze w tym wieku juz raczej nie.. nie wiem jak tj w USA..wiem ze w Kanadzie tj chyba cos miedzy 16-18 rokiem zycie..poznije juz trzeba osobno sie starac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.client.attbi.com 24.06.03, 16:27 Jesli ma on juz 21 lat to musi czekac swoje 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
rhino1 Re: przechodzenie obywatelstwa 24.06.03, 18:12 Ojcieic musi mu zlozyc petycje i bedziecie musili troszke poczekac ( kilka lat ) poszukaj na stronach Monitora - to taka gazeta emigracyjna ( w archiwum jest artykul o sponsorowaniu przez rodzine ) lub na strronie Gostynskiej - Frakt - to prawniczka emigracyjna - ma duzo opisanych spraw - w tym twoj problem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.nyc.rr.com 24.06.03, 21:43 Ojciec twojego narzeczonego mogl zlozyc petycje o zielona karte dla syna juz w momencie uzyskania swojej zielonej karty. Obywatelstwo ojca tylko przyspieszy sprawe. Ojciec powinien zlozyc petycje dla syna. Syn oczywiscie nie dostanie obywatelstwa ale otrzyma staly pobyt. Zreszta podam link do info: www.usais.org/prfamily.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wez Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 23:26 Dzięki za wszytkie informacje. Nie wygląda to różowo. Na mojego narzeczonego jest złożone petycja o zieloną kartę juz dawno, chyba z 8 lat temu. Jego matka już dostała i siostra mlodsza również w 3 misięce po tym jak on skonczyl 21 lat (pech. Czy to faktyczn8ie tak jest że obywatelstwo ojca przyspieszy jego zieloną kartę (i o ile) czy też dalej będzie musiał czekać ( Bóg wie ile) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alanya Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 13:08 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wez Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 10:27 Proszę o odpowiedź- przecież na pewno jest ktoś w podobnej sytucaji Odpowiedz Link Zgłoś
yb_poor Re: przechodzenie obywatelstwa 09.07.03, 02:57 Gość portalu: wez napisał(a): > Proszę o odpowiedź- przecież na pewno jest ktoś w podobnej sytucaji Napalilas sie tak na ta zielone karte ze swojego fagasa juz narzeczonym nazywasz heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wez Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.niepolomice.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 16:53 yb_poor napisał: > Gość portalu: wez napisał(a): > > > Proszę o odpowiedź- przecież na pewno jest ktoś w podobnej sytucaji > > > Napalilas sie tak na ta zielone karte ze swojego fagasa juz narzeczonym > nazywasz heheheh Nie wiem jak w twoim swiecie ale w moim na czlowieka napala sie z milosci a nie dlatego ze ma badz ma miec zielona karte. I nie zycze sobie takich tekstow bo mnie nie znasz i nie wiesz ze ten fagas to moj maz za 4 miesiace. Jest takie przyslowie ze jak nie ma czegos madredgo do powiedzenia to lepiej milczec. Powinienies sobie o tym przypomniec. Poza tym, inne przyslowie mowi ze jak nie ma czlowiekowi czegos milego do powiedzenia to sie lepiej nie odzywac. Dlatego ja nie powiem ci nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.bankofamerica.com 11.07.03, 20:10 Tak czy owak oboje (a szczegolnie Ty) na staly pobyt bedziecie musieli pare latek poczekac, a obywatelstwo to niestety juz nie w tym dziesiecioleciu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Pindo jedna! IP: *.client.attbi.com 30.10.03, 07:43 Obywatelstwo nie "przechodzi" w usa, tylko u was w bialostockim. Oj durne te baby ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pu! Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.10.03, 20:16 Jezeli ojciec dostanie obywatelstwo to zeczywiscie przyspieszy to sprawy, ale musze przyznac ze 8 lat czekania to bardzo dlugo. Ja czekalem 5! Jesli sie z nim ozenisz to nie dostanie papierow po Ojcu. Zalatwisz go wtedy na cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew. Re: przechodzenie obywatelstwa IP: *.home.cgocable.net 11.07.03, 23:58 Panienka z Krakowa pisze: ...Na mojego narzeczonego jest złożone petycja o zieloną kartę juz dawno, chyba z 8 lat temu... =============================================================================== Otrzymanie zielonej karty nie jest rownoznaczne z otrzymaniem obywatelstwa a tenze "narzeczony" niema nawet Green Card. Niech ktos z Ameryki wytlumaczy panience jaki jest "status ???" osoby nie posiadajacej Green Card. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Te glupia! IP: *.client.attbi.com 30.10.03, 07:39 Piec lat po geen card dadza ci obywatelswo. narzeczony? ha, ha, ha.... Odpowiedz Link Zgłoś
ashante Re: przechodzenie obywatelstwa 30.10.03, 22:32 wez, napisz do mnie, po weekendzie postaram sie odpowiedziec. Mnie tez interesuje ten problem i sporo sie naczytalam, wiec jesli chcesz kulturalnego rozjasnienia kwestii, to zapraszam :)) Trzymaj sie (i narzeczonego ;)) Odpowiedz Link Zgłoś