Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie na wyjazd do USA

IP: 195.85.227.* 23.07.03, 15:02
Witka,

czy ktoś z Was ubezpieczał się na wyjazd ?
mam na myśli ubezpieczenie medyczne, NNW + ewentualnie bagaż itp.

jeśli tak to gdzie i za ile ...

Będę wdzięczny za opinie.
Dodam że interesuje mnie ubezpieczenia na miesiąc ( okres wyjazdu )

Pozdrawiam
Bishop
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: 132.198.175.* 23.07.03, 15:09
      PZU ma ubezpieczenie od kosztow medycznych placisz za dzien. Bagaz masz
      ubezpieczony z biletem lotniczym - jak zgubia to placa
    • Gość: bubu Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: 62.233.233.* 23.07.03, 19:40
      Ja kupowalam takie ubezpieczenie kilka dni temu na 27 dni pobytu. W Gerlingu
      za Koszty Leczenia 30tys$, NW5tysPLN i BP 500PLN zaplacilam 140zl
      • Gość: ela Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: 132.198.175.* 23.07.03, 22:46
        a czy musiala/es korzystac z uslugi? (chodzi mi latwosc zwrotow za leczenie)
        To z PZU nie jest najlepsze, zwrot trwa i trwa, ale myslalam ze to jedyne.
        Kiedys Warta miala i tam bylo prosto
        • Gość: bubu Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: *.ima.pl 24.07.03, 09:45
          Nie i mam nadzieje, ze nie bede musiala, jutro wylatuje :-)
          Ale to jest ten ubezpieczycyiel, ktory jest w karcie euroដ, wiec mysle, ze
          nie bedzie w razie czego problemow.
    • kaptan Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA 30.07.03, 19:33
      ubezpieczyam sie wczoraj we Warcie na 22 dni, zapalacilam 88 zlotych, suma
      ubezpieczenia tj. kosztow leczenia : 25 tys Euro
      K.
      • Gość: ela o rany!!! IP: 132.198.175.* 30.07.03, 19:48
        Czy mozesz prosze podac szczegoly (np nazwa ubezpieczenia i czy dziala tez w
        USA?
        Za PZU moja mama wywalila 800 zl za 3 miesiace i "ponoc" byla to najtansz aopcja
    • Gość: albert Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: *.acn.waw.pl 31.07.03, 20:00
      Mnie interesuje czy ktos korzystał z tego ubezpieczenia w USA.
      Czy miejscowi akcpetują nasze polisy ? (jakie akceptują, a jakich nie akceptują)
      Czy numer alarmowy ubezpieczyciela działa w praktyce ?
      • Gość: ela Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: 132.198.175.* 01.08.03, 15:58
        Gość portalu: albert napisał(a):

> Mnie interesuje czy ktos korzystał z tego ubezpieczenia w USA.
        > Czy miejscowi akcpetują nasze polisy ? (jakie akceptują, a jakich nie
        akceptują
        > )
        > Czy numer alarmowy ubezpieczyciela działa w praktyce ?
        mama korzystala z ubezpieczenia PZU. Numer alarmowy dziala to fakt. Wizyta byla
        normalna nie szpital. Trzebabylo zaplacic z wlasnej kieszeni i za lekarza i za
        recepte bo przychodnia uznaje tylko "normalne" ubezpieczenia (blue crross,
        kaiser Aetna etc)Potem rachunki wyslalismy do (Francji!! a potem do Chicago) tu
        i tam chcieli oryginaly - ciekawe jak oni by to zrobili. Pieniadze 86$ he, he
        dostalismy po dlugich monitach i wielu telefonach w ktorych nas informowanoo ze:
        rachunki zaplacone,
        ze czek w drodze
        ze zaraz wysla
        ze u nich zaplata nie jest jednoznaczna z wyslaniem czeku ??!!
        mam jeszcze jeden rachunek do wyslania na 100 nie wiem czy warto tracic czas.
        mama zaplacila za to chyba 10 zl za dzien pobytu.
        w ubezpieczenie wchodzilo 100$ na dentyste he, he
        30 albo 50 tys na reszte emergencies

czy warto?
        nie wiem, w ostatecznosci rachunek bedzie mniejszy o te 30 tys to tez cos
    • Gość: frax Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: *.acn.pl 31.07.03, 20:47
      A mnie z kolei interesuje ubezpieczenie do Kanady na ok. 1 miesiąc. O uszy mi
      się obiło że to około 200zł. Ale to nic sprawdzonego. Czy dla studentów są
      jakieś zniżki czy np. opłaca się kupić kartę AISIC?
      Pozdro
    • Gość: Tomek Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: *.broadcom.com 01.08.03, 01:02
      Ubezpieczenie na 30tys nie starczy na pokrycie zlamanej
      nogi. Juz lepiej nic nie wydawac.

Moj znajomy kilka lat temu w Kanadzie w ten sposob
      "zaoszczedzil" gdy kupowal ubezpiecznie matce. Wykupil
      bodajze na 30 tys.
      Niestety mam dostala wylewu do mozgu, sprawnie i szybko
      ja odratowali chyba bez wiekszych komplikacji i przyslali
      rachunek na 120 tys dolarow.

A w stanach koszty sa jeszcze wyzsze.
      • smokwawelskijr 30.000 dolarów? jejku ale farsa 01.08.03, 14:22
        Obawiam się, że kwota dla Was jest moze oszałamiająca, ale w przypadku
        (odpukać) poważniejszego wypadku starczy Wam to na kilka dni na OIOMie, nie
        mówiąc już o kosztach operacji. Kombinowanie tego ubezpieczenia z kartą ISIC,
        Euro26 tez nie ma sensu bo tam warunku ubezpieczenia i sumy sa symboliczne.
        Podczas mojego ostatniego pobytu na w USA bylem ubezpieczony na jakies 800.000
        dolarów ale jechalem na program WT i placilem w sumie jakies 8000 zlotych i
        nie pamietam jaka byla oplata za ubezpieczenie. Pozdrawiam
    • Gość: split Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 02.08.03, 15:59
      W razie wypadku , koszta leczena pokrywa ubezpieczenie auta . Jaki procent
      tz ile zalezy od polisy . Jak sie cos stanie z twojej winy premium polisy
      podwyzszaja i zostawisz zapraszajacego z malym niesmakiem .

Jesli koszt ubezpieczenia na miesiac wyniesie 140 zl to upewnij sie czy
      pokrywa US i nie oszczedzaj jesli to nie ma byc twoje ostatnie zaproszenie :)
    • Gość: miki Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 16:33
      W karcie Euro26 masz ubezpieczenie na 250.000 zł, w ISIC 150.000. Ale Euro26
      jest ważna 365 dni a ISIC tylko do końca roku za podobną cenę.
      Poza tym ubezpieczenie od następst nieszczęśliwych wypadków jest też wyższe w
      Euro26.
      Jekbyście kupowali normalne indywidualne ubezpieczenie to jest przeważnie na
      25.000 Euro i kosztuje około 4 zł za każdy dzień pobytu za granicą
      • Gość: gość Re: Ubezpieczenie na wyjazd do USA IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.07.14, 12:28
        Polecam ubezpieczenie zawarte w Karcie Planeta Młodych ( KL 60 tyś EUR, NNW 20 tyś PLN i OC 50 tyś EUR) . Ta Karta podobnie jak ISIC ma wariant na Kanadę i USA, przy czym wykupić może ją każda osoba która nie ukończyła 39 lat, nie trzeba by tez studentem. Roczne ubezpieczenie do Kanady lub USD można kupić już za 230 zł. Jedyny minus to brak zniżek poza granicami Polski
    • Gość: Gosia Re: Ubezpieczenie z AISEC IP: *.114.213.185.jvl.wi.charter.com 17.08.03, 03:00
      Hej, przed wylotem ubezpieczylam sie w Warcie, za 3 miesiace zaplacilam 200 zl. Nastepnego dnia wykupilam karte AISEC, w ktorej (za 57 zl) mam ubezpieczenie...rowniez w Warcie. Czyli jezeli jestes studentem, warto postarac sie o karte i olac inne ubezpieczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka