mazurka313 04.11.07, 22:37 czesc dziewczyny , czy ktoraz z was ostatnio przerabiala moze temat zielonej karty? mam kilka pytan odnosnie oplat bo to co zobaczylam przed chwila na stronie biura imigracyjnego wprawilo mnie lekko mowiac w szok (oplaty) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaudona Re: zielona karta raz jeszcze 05.11.07, 01:55 Niedawno wzrosly i to znacznie wszystkie oplaty :-( Wklejalam niedawno link do artykulu na Polkach w Stanach. Moze uda Ci sie go znalesc. Wtedy chyba jeszcze pisalam jako Claudia207. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurka313 Re: zielona karta raz jeszcze 05.11.07, 03:11 no szczerze mowiac odechcialo mi sie wszystkiego forma I485 2 lata temu byla cos okolo $300 A TERAZ 1000 SZOK Odpowiedz Link Zgłoś
natkos1 Re: zielona karta raz jeszcze 05.11.07, 05:12 o rany, myslama,ze zartujecie i zaraz sie rzucilam by sprawdzic...tez jestem w szoku! I-765 $340 I-1330 $355 I-485 $1010 !!! wszytskie formy razem wziete,biometrics koszty zdjec, wysylek, plus badania lekarskie kosztowaly mnie dokladnie $1000 (pierwsza polowa 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
mazurka313 Re: zielona karta raz jeszcze 05.11.07, 06:12 no u mnie to wszystko x3..... SZOK musze na spokojnie usiasc i poczytac bo u mnie bedzie zmiana z tymczasowej na stala green card z tego co doczytalam dzieci do 14 roku zycia nie placa za odciski palcow i I485 300 dolcow taniej ale mimo wszystko to zdzierstwo Odpowiedz Link Zgłoś
magdama.online Re: zielona karta raz jeszcze 27.12.07, 00:20 Czesc dziewczyny. Przymierzam sie wlasnie do legalizacji tutaj pobytu. Moj maz jest obywatelem i moje dziecko, tylko ja jestem odrzutkiem ;) Wiem, ze jest mi potrzebna forma I-485, czy mozecie mi podpowiedziec, jakie formy jeszcze bedza mi potrzebne i ile to moze teraz razem kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: zielona karta raz jeszcze 27.12.07, 02:21 Ja wypelnialam tylko ta forme o ktorej piszesz a zaplacilam cos okolo 500 dolarow Odpowiedz Link Zgłoś
magdama.online Re: zielona karta raz jeszcze 27.12.07, 03:59 Czy to bylo juz po podwyzkach? Myslalam, ze oprocz tej formy sa jeszcze inne aplikacje, np: na odciski. Jak myslicie, czy mozna sprawa zielonej zajac sie samemu, czy lepiej komus to zlecic? Odpowiedz Link Zgłoś
rolinka81 Re: zielona karta raz jeszcze 27.12.07, 02:46 Czesc, W niedlugim czasie bede musiala odnowic zielona karte( 2letnia-conditional) i mam pytanie, bo zaczynam sie juz gubic, jakie formy trzeba zlozyc? Dziekuje za odp.' Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
rolinka81 Re: zielona karta raz jeszcze 27.12.07, 03:56 ...jak do tej pory myslalam, ze tylko I-751 ($465+80 biometrics)???? Odpowiedz Link Zgłoś
mazurka313 Re: zielona karta raz jeszcze 10.10.08, 02:33 no i wlasnie dzisiaj dostalam zielona karte na 10 lat , bez interview ciesze sie strasznie i juz jutro moge skladac papiery na obywatelstwo,\ czyli nie taki diabel straszny jak go maluja aha obylo sie bez zadnych prawnikow na tymczasowa i na stala Odpowiedz Link Zgłoś
alutkama Re: zielona karta raz jeszcze 10.10.08, 02:41 A mialas interview za pierwszym razem. Bo ja nie i slyszalam ze jak ktos nie mial za pierwszym razem interview to jest duze proawdopodobienstwo ze bedzie mial za drugim razem. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurka313 Re: zielona karta raz jeszcze 10.10.08, 05:45 ja za pierwszym razem mialam, poszlo szyko i sprawnie, w tym roku w kwietniu wyslalam papiery na nastepna karte w maju mialam odciski no i 2 dni temu dostalam emaila ze wyslali mi approval, a dzis karta byla w mail box. ja z kolei nasluchalam sie, ze drugie interview jest prawie zawsze, sprawdzaja, czy nie korzystalas z pomocy panstwa, czy malzenstwo trwa i takie tam pierdoly, szczerze mowiac bylam przekonana, ze jednak bede miala drugi raz tez, nikomu z moich znajomych sie nie upieklo, a tu niespodzianka,,, zabieram sie za obywatelstwo teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
saga5 Re: zielona karta raz jeszcze 11.10.08, 02:36 mozna sie ubiegac o obywatelstwo gdy ma sie GC? czy oprocz tego trzeba byc juz jakis czas w Stanach? Myslalam, ze jest to tak ze gdy masz GC i pobyt Twoj na terenie USA jest 5 lat to mozna wtedy zaczynac procedure. Czy jest inaczej? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
alutkama Re: zielona karta raz jeszcze 11.10.08, 02:49 jezeli dostalas zielona karte bo wyszlas za maz za obywatela usa to mozesz starac sie o obywatelstwo po 3 latach (liczac od momentu otrzymania pierwszej tymczasowej zielonej karty) Odpowiedz Link Zgłoś
saga5 alutkama... 12.10.08, 17:42 wylosowalam GC na Loterii Wizowej, wiec pewnie po 5 latach mozemy ubiegac sie o obywatelstwo. No ale to nie zaden problem, nie "pali sie" :))) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
natkos1 Re: alutkama... 19.10.08, 06:30 hm...a ja wlasnie slyszalam,ze przy odnawianiu wlasnie rzadko kiedy ,,zapraszaja'' na interview, jedynie jesli mama spore podejrzenia... ja wlasnie jestem po ,,odciskach'':) Odpowiedz Link Zgłoś