anuteczek ANUTECZEK 03.09.04, 09:56 Ania, 26 lat, Warszawa, druga ciąża, termin porodu - według ginki 6 maja. Poprzednia ciąża zaczęła się dokładnie dwa lata temu, poronienie w 20 tygodniu - toksoplazmoza. Obecnie duphaston, no-spa. Problemem może być przebyty zator płucny i problemy z kręgosłupem (mam implant stabilizujący). Słowem jestem skazana na cesarkę być może przed terminem. ściskam andzia i bąbelek Odpowiedz Link
jj09 Re: NASZA LISTA :))))))))) 03.09.04, 13:26 Obecnie: 35 lat 21 tc termin 11 stycznia 4 miesiące duphaston bakterie w moczu bóle rosnącego brzucha prawie cały czas nadciśnienie /miałam zawsze/ badania USg genetyczne - wszystko w normie Poprzednio: 30 lat ciąża pozamaciczna pęknięcie jajowodu i transfuzja krwi Odpowiedz Link
fala75 Re: NASZA LISTA :))))))))) 05.09.04, 12:21 Aneta 29 lat Warszawa. Ciaza druga. Pierwsza poronienie w lutym 2004. Obecnie 12tc. Niby wszystko w porzadku poza jakimis bakteriami w szyjce i ciaglymi wiruchami, ktore napadaja na mnie praktycznie co dwa trzy miesiace. Niestety zawsze konieczne sa antybiotyki wiec strach o moje słonko nie opuszcza mnie nigdy. Termin porodu 18 marzec. Najszczesliwszy dzien w zyciu - ostatnie USG gdzie widzialam tanczacego szalenczy taniec maluszka. Tak bardzo bym chciala juz go poczuc... Odpowiedz Link
aagata4 Re: NASZA LISTA :))))))))) 08.09.04, 21:12 Agata, 32 lata, pierwsza i upragniona ciąża obumarła w 8,5 tygodnia, zabieg łyżeczkowania 17,04,04. Nie wykryto przyczyny - mało badań - chcę je zrobić w tym m-cu i jak wyjdą dobrze to zacznę starania. Odpowiedz Link
lacrossa Re: NASZA LISTA :))))))))) 09.09.04, 15:07 Mam na Imię Gosia i jestem z W-wy. 27 tydzień, (prawdopodobnie dziewczynka! Tosia). Początek ciąży niewielkie plamienia, potem większe - łożysko nisko schodzące, mały krowotok + pobyt w szpitalu. Teraz wszystko jest w porządku, maleństwo rośnie, wierci się...a ja płonę szczęsciem. Termin na 19.12 (moje urodziny !!!) lub 20.12. Odpowiedz Link
basia_31 Basia_31 09.09.04, 15:38 Basia, lat 31, Opole, 5 ciąża - 12 tc (termin 24.03.2005), 3 Aniołki, 1 córeczka 7 i pół roku (ur. w 36 tc, cała ciąża na lekach + leżenie). Coraz bardziej wierzę, że tym razem będzie dobrze. Liczę na Zuzię, choć moi domownicy grymaszą, że imię zbyt wymyślne. A mi się bardzo podoba. Mam już Adriannę, byłaby i Zuzanna. Ale może mają rację? Córcia obstaje przy Ewelinie. Chłopak miałby na imię Mateusz (tego imienia nikt nie kwestionuje). Odpowiedz Link
iwona271 Re: NASZA LISTA :))))))))) 30.09.04, 14:45 Iwona, 32, druga ciaza, pierwsza stracona w 6 tc bez okreslenia przyczyny. Dzisiaj szczesliwie konczymy 20 tc, zaczynam odczuwac wyrazne kopniaczki i strasznie sie z tego ciesze. Nie mam zaleconego USG w ciagu najblizszych tygodni i tak sie zastanawiam, czy moj lekarz z zalozenia 'pomija' usg polowkowe... Pozdrawiam Brzuszki i Ich Rodzicow Odpowiedz Link
bkoniecz Re: NASZA LISTA :))))))))) 30.09.04, 15:46 Biba; 30 lat, Warszawa. Ciaza trzecia, teraz 20-sty tydzien. Na USG wyszedl "maluszek" czyli liczymy na dziewczynke. Pierwsza ciaza obumarla w 8 tygodniu w 2001 roku; w 2002 urodzil sie Antos. Antos jest wczesniakiem (35 tydzien) po ciazy na Fenoterolu i Isoptinie. Teraz mam powtorke z lekow ale licze, ze uda sie rownie dobrze jak z lobuzem. Odpowiedz Link