Dodaj do ulubionych

Fatalne samopoczucie :(

03.08.04, 14:08
Witam! Jak pisałam we wczesniejszym poscie( aby się przedstawic) od ponad 3
tyg.biorefenoterol+isoptin 4 razy dziennie.Na poczatku czułam się jakby mi
serce miało wyskoczyć, później było troche lepiej, ale teraz znów czuję się
fatanie. Trzesą mi się ręce, robi mi się słabo. Te lekarstwa obnizają mi i
tak juz bardzo niskie cisnienie. dzisiaj rano wynosiło 75/35? Czy przy takim
cisnieniu ja jeszcze żyje?
Pozdrawiam Magda i 29 tyg.Maleństwo
Obserwuj wątek
    • bei Madziu!!! 03.08.04, 14:17
      Powiadom lekarza.....ja- jak miałam takie niskie- to obniżano mi dawke- w
      kroplówce 3 krople na minutę...a w tab...to dosłownie okruszek tabl brałam....
      w tej ciąży przy takich spadkach dostawlam tylko sporadycznie isoptin- co też
      obniża cisnienie- ba..nawet nospa mi obniża...i mialam magnez w kropłowce-
      codziennie po 6 godzin......takie ciśnienie nie jest dobre dla dziecka!Jejku-
      zadzwon do gina!!!!!
      • tarka77 Re: Madziu!!! 03.08.04, 14:29
        Przed chwila mierzyłam cisnieni i troche podskoczyło. Idę w czwartek do gina,
        to mu powiem o tym cisnieniu. Ale jesli bedzie tak paranoicznie niski to
        oczywiście do niego zadzwonie. Mam nadzieje, ze zmniejszy mi dawkę. A do tego
        mam bardzo wrazliwy żoładek i od nadmiaru lekarstw zaczął mnie pobolewać sad
        • perissa Re: Madziu!!! 03.08.04, 15:39
          Co do ciśnienia - jestem niskociśnieniowcem i jak czuję się "normalnie" to mam
          (mierzone przy okazji) jakieś 90/55. Czasami czuję się o wiele bardziej senna
          i "odlatuję", na pewno mam niższe, ale nie mierzę bo nie mam aparatu w domu.
          Jeśli jednak u Ciebie tak niskie jest stwierdzone (czyt. zmierzone) to na pewno
          trzeba o tym lekarzowi powiedzieć.
          Chciałam jednak o żołądku. Ja miewałam takie bóle (biorę różnych ok. 15
          tabletek dziennie), że nie mogłam w nocy spać. I dostałam to, co brałam całą 1
          ciążę: Ranigast! Mój ginekolog twierdzi, że nie ma on żadnego wpływu na płód.
          I uwierz, cały ból przechodzi, po jakichś 15 min od wzięcia tabletki. Mogę go
          brać maksymalnie 2 razy na dobę. Wystarcza. Zapomniałam prawie co to ból
          żołądka. Polecam gorąco. Dostaniesz bez recepty. pozdrawiam serdecznie.
          • agnesm1 Re: Madziu!!! 03.08.04, 16:06
            Ja tylko dodam mala rade, bo bylam swiadkiem jak moja sasiadka, ktora brala
            dosc dlugo fenoterol poczula sie bardzo slabo po kawie...
            Kawe oczywiscie wypila, zeby poprawic sobie samopoczucie - niestety przy
            polaczeniu z fenoterolem uzyskala efekt wrecz odrotny... poczula sie na tyle
            zle, ze pojechala do szpitala, zeby upewnic sie ze wszystko dobrze...
            A jesli chodzi o ciesnienie to moje przedmowczynie maja racje - trzeba o tym
            pogadac z lekarzem...
            Pozdrawiam
            Agnesm
            • tarka77 Re: Madziu!!! 03.08.04, 16:20
              Dzieki za odpowiedzi. Na pewno pogadam o tym z lekarzem. A co do tej kawy, to
              ciekawe. Pije jedna dziennie. Moze jutro spóbuje nie pic. Zobacze czy poczuje
              się lepiej.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka