Dodaj do ulubionych

Ciaza i borelioza

19.04.14, 18:26
Witam. Rok temu zdiagnozowano u mnie borelioze. Nie mam zadnych objawow, czuje sie dobrze. Bralam w grudniu I styczniu zestaw antybiotykow. Teraz czekam na wyniki badan. Moj doktor, specjalista od boreliozy,powiedzial mi ze spokojnie moge zachodzic w ciaze ale cale 9 miesiecy bede musiala brac antybiotyk duomox by ochronic dziecko przed zarazeniem. Troche mnie to martwi. Czy ktoras z was brala duomox przez cala ciaze? Macie jakies podobne doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • an-ka82 Re: Ciaza i borelioza 22.04.14, 16:54
      Część,

Miałam zdiagnozowana boreliozę w listopadzie. Wyniki Elisa i WB (tylko IgM 8pkt) pozytywne. W styczniu skończyłam 30 dniowa kuracje antybiotykiem. Bardzo chciałam zajść w ciążę i pytalam wszystkich lekarzy kiedy będę mogła zacząć starania. W lutym powiedzieli ze nie widza przeciwwskazań, a byłam i w szpitalu na Wolskiej, i w przychodni przyszpitalnej i prywatnie, 3 lekarzy dało zezwolenie. Teraz jestem w 9 tygodniu. Jak tylko sie dowiedziałam o ciazy poszlam zbadać przeciwciala. Co prawda wyniki pozytywne ale duzo niższe niż wczesniej. Decyzja lekarza nie biorę żadnego antybiotyku. Nic kompletnie. Trochę mnie teraz w sumie zmartwilas ze Tobie lekarz zapowiedział lek na 100%.
      • tapir19 Re: Ciaza i borelioza 22.04.14, 18:03
        Niewiem co Ci napisac.Ostatnio bardzo duzo czytam na ten temat.Czytalam artykuly gdzie mowa byla o antybiotykach przez cala ciaze i czytalam wypowiedzi kobiet ktore urodzily zdrowe dzieci bez brania antybiotykow.Dlatego zapytalam sie mojego lekarza . Dal mi zielone swiatlo na zachodzenie w ciaze ale bede musiala brac duomox sad
        • an-ka82 Re: Ciaza i borelioza 22.04.14, 20:42
          W styczniu tez sporo o tym czytalam, łącznie z wypowiedziami kobiet które nawet rozważały rezygnacje z macierzyństwa albo karmienia piersia i w końcu zdecydowalam ze posłucham zakaznikow ze szpitala i nie będę kombinowac. To co można wyczytać w necie powodowało u mnie mała paranoje.
          Zrobię jeszcze jedna rundę po lekarzach i zobaczymy czy dadzą antybiotyk i co powiedzą. Jeszcze raz tez zrobię badania żeby sprawdzić czy przeciwciała dalej spadają.
          Dam znac.
          • tapir19 Re: Ciaza i borelioza 23.04.14, 07:16
            Powodzenia i koniecznie napisz jak Ci badania wyszly i co lekarze powiedzieli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka