gagat100 03.09.04, 09:28 Czekam na sms-a z niecierpliwoscia jestem ciekawa jaka płec bo to ze jest z dzidzia wszystko dobrze to wiadomo na 100 % Scikam cie mocno,za tydz sie widzimy, nie zapomnij!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kura17 Re: dzis PIATEK perissko trzymak kciukasy!!! 03.09.04, 09:50 Gagat, kiedy (godzina) Perissa ma to "magiczne" usg? jak bedziesz miec wiesci, daj nam zaraz znac! Perissa, na pewno bedzie dobrze 3maj sie i popedz strachy Odpowiedz Link
misiabella Re: dzis PIATEK perissko trzymak kciukasy!!! 03.09.04, 11:22 Hej!Perisska,zaraz po usg zamelduj sie u nas i opowiadaj!! Odpowiedz Link
anuteczek Re: dzis PIATEK perissko trzymak kciukasy!!! 03.09.04, 15:33 No, mamusiu, pochwal się Co tam będzie? ściskam andzia Odpowiedz Link
gagat100 ja juz wiem!!!!! 03.09.04, 16:07 ale napisze ze wszystko dobrze, plec znam ale nie napisze bo perisska by mnie udusiła ;o) Ciesze sie perissko, oj jak mocno ze wszystko z dzidzia OK Odpowiedz Link
mejdejka Re: Czekamy na relacje :-) 03.09.04, 16:46 i ja czekam z niecierpliwoscia najwazniejsze ,ze wszystko jest oki pozdrowionka Odpowiedz Link
mejdejka Re: Czekamy na relacje :-) 03.09.04, 17:03 perissko snilo mi sie ,ze bedziesz miala sliczna dziewczynke ;o) a co wykazało USG? podaj rozmiary dzidzi? caluski i pozdrowionka Odpowiedz Link
perissa Mój SKARB 03.09.04, 18:59 Kochane!! Będę miała SYNA. Bei, usiądź... Mój syn ma już imię: Artur. Artek, Artuś... Wymiarami odpowiada 16t.6d., więc kończymy 17 tydzień... Główka 3cm. Łożysko na ścianie przedniej, bez cech łożyska przodującego. Szyjka macicy 3,8cm, ujście wewnętrzne zamknięte. Cech oddzielania trofoblastu/odklejania łożyska brak WSZYSTKO w najlepszym porządku (na ten etap ciąży, bo dopiero w 23/24 tyg. ocenia się serce (czy są wady). Jestem wykończona wzruszeniami. KOCHAM mojego maleńkiego synka !!! ) Będę miała dwóch urwisów - z 3 letnią różnicą wieku. Teraz modlę się o jego zdrowie. I będę drżała każdego dnia, aż do porodu, i po porodzie też... całe życie Po cichu Wam powiem, że liczyliśmy z mężem na córeczkę - ale... kilka sekund i mój umysł i serce wykonały natychmiastowy zwrot. Gdy się już dowiedziałam - nie zamieniłabym mojego małego nienarodzonego synka na żadne inne dziecko. Całuję Was bardzo mocno !!! PS. Bei, wierzysz, że Perissa też ma w brzuszku małego Artusia? ) Odpowiedz Link
sula_i_komary SYN :-) 03.09.04, 19:06 Ojjjjjjjjj!Ja też chcę!Gratuluję z całego serca.Najważniejsze, że wszystko ok.Dzidzia rośnie .Rozpływam się.........Hihi. Pozdrawiam Ciebie i brzucho. Paulina i bliźniaki Odpowiedz Link
mejdejka Re: Mój SKARB 03.09.04, 19:18 perisska GRATULUJE Ci z calego serca synka moze u mnie bedzie dziewczynka ? my z mezem marzymy o MARTYNCE ,Karolinka ,tez ciagle mowi tylko o siostrzyce zobaczymy ,co to bedzie ,juz nie moge sie doczekac Ciesze sie ,ze u CIEBIE Odpowiedz Link
mejdejka Re: Mój SKARB 03.09.04, 19:19 w porzadku ,to cudowne jeszcze raz gratuluje caluski i pozdrowionka Odpowiedz Link
patunia79 Re: Mój SKARB 03.09.04, 20:44 No i do przodu, najważniejsze żeby był zdrowy, mój synuś też od początku był dziewczynką, ale jak tylko zobaczyłam że mały przy badaniu USG odrazu pokazał co ma między nożkami tak mnie to rozbawiło, że za nic w świecie nie zamieniłabym tej chwili na potwierdzenie że będzie dziewczynka.... JEST CHŁOPIEC I TYLKO TO SIE LICZY.... Pogłaszcz brzuszek ode mnie i od mojego Patrysia który właśnie mnie kopie... mój mały piłkarz...)))) Odpowiedz Link
moniao1 poprawiłas mi humor:) 03.09.04, 22:16 a mialam fatalny... bardzo mocno trzymam kciuki i ciesze sie jak dziecko z kazdej dobrej wiadomosci..pewnie dlatego, ze chcialabym, zeby ktos tak i za mnie trzymal kciuki w mojej ciazy..pewnie wtedy bede spala z laptopem i non stop wypisywala na forum Wogole to mam wrazenie, ze strasznie szybko czas leci...dopiero byl poczatek ciazy, a tu juz prawie półmetek!I to w jakiej formie))) buziaki cieplutkie..i dla Artusia tez)) Odpowiedz Link
gusiek74 Re: Mój SKARB 05.09.04, 20:14 Perisso, gratuluję! Dopiero teraz, bo trochę rzadziej tu zaglądam, ale zaglądam, czekałam na wieści od Ciebie. Tak się martwiłaś - niepotrzebnie Cieszę się z Tobą. U mnie ok. Radzę sobie dobrze, obciełam włosy, zapisałam się na studia podyplomowe i jadę na żaglówki na Mazury - cieszę sie tym co mam Pozdrawiam serdecznie, Agata Odpowiedz Link
mgg1 Re: dzis PIATEK perissko trzymak kciukasy!!! 03.09.04, 22:52 ja tez chce takiego slicznego chlopczyka.... gratuluje Odpowiedz Link
rendziak Re: dzis PIATEK perissko trzymak kciukasy!!! 04.09.04, 20:38 perisko gratuluje! Odpowiedz Link
agnesm1 Ciut spóźnione gratulacje ;) 04.09.04, 22:14 Czesc Periso Gratuluje malego Artusia jestem ciekawa kiedy ja sie dowiem, kto siedzi w brzuszku ja musze sie pochwalic ze dzisiaj po raz pierwszy poczulam kopniaki mojego malucha i musze przyznac ze potrafi czasem walnac... na poczatku nie bylam pewna czy to rzeczywiscie sa kopniaki, ale teraz juz nie mam watpliwosci Pozdrawiam Agnesm i od dzisiaj 18 tygodniowa Dzidzia Odpowiedz Link
perissa Dokładne wymiary dziecka 04.09.04, 22:26 No, teraz trzymam opis z USG w ręku. Wybrane wymiary: BPD (główka 39mm Waga: 183g (imponujące...) ASP 140/min miarowa Wymiary odpowiadają 16,6 hbd. Opisane są też narządy wewnętrzne, przepływ w tętnicy pępowinowej - wszystko w normie. Szyjka macicy (już chyba pisałam) 38mm, ujście wew i kanał szyjki zamknięte. Moje "rówieśniczki", życzę podobnych opisów na najbliższym USG ) Agnesm, już wiesz chyba co to za dzidzia w Twoim brzuchu być powinna - wróżyłyśmy "walentynkową parkę"... Ha! Żebyśmy się nie "przewróżyły" ) Odpowiedz Link
fala75 Re: Dokładne wymiary dziecka 05.09.04, 12:05 Jak mi brakuje takich wesolych watkow. Wreszcie troszke sie mozemy ucieszyc. Jestem wzruszona czytajac wszystkie Wasze posty. Ze mna ostatnio nie bylo najlepiej wiec ciesze sie mogac odwrocic mysli od smutkow. Gratuluje serdecznie Perrisko, tak bardzo sie ciesze! Odpowiedz Link
ela74 Re: Dokładne wymiary dziecka 06.09.04, 08:14 Perissko, piękne te liczby, życzę aby stale rosły i ciągle dawały o sobie znać ! Odpowiedz Link
agnesm1 Re: Dokładne wymiary dziecka 06.09.04, 09:56 Ciezko mi uwierzyc ze moja dzidzia tez jest taka duza a jesli chodzi o płeć, to nic nie wiadomo ale o dziwo mam juz rozowy kombinezon od sasiadki, rozowy rożek od znajomej rodzicow , rozowe spioszki heheheh - najwyzej bedzie rozowy chlopak hehehehe moze jestem troche szybka w kompletowaniu wyprawki, ale wykluczam juz teraz ze moze sie cos zlego stac... zreszta jesli teraz nie pomysle, potem moze wyjsc na to ze bede lezala plackiem i nici z kupowania Pozdrawiam goraco Ciebie i Artusia Agnesm i 18 tyg. Dzidziulek mamusi Odpowiedz Link
malomi Re: dzis PIATEK perissko trzymak kciukasy!!! 06.09.04, 08:54 GRATULACJE!!!! tak strasznie się ciesze, oby jak najwięcej dobrych wiadomości. Jutro za mnie trzymajcie kciuki Odpowiedz Link
anuteczek Re: dzis PIATEK perissko trzymak kciukasy!!! 06.09.04, 09:36 Perissko, GRATULUJĘ, Artki to fajne chłopaki andzia i bąbelek/bąbelka Odpowiedz Link
annjan Gratulacje 06.09.04, 10:40 Gratuluję Perissko, niech Maleństwo sobie grzecznie dalej rośnie a Tobie życzę zdrowia i spokoju do końca ciąży. Cieszę się Waszym szczęściem.... udziela się )) Anka Fasolka 12-04-2005 Odpowiedz Link