Dodaj do ulubionych

Pytanie do Krakowianek

29.09.04, 13:19
Witajcie dziewczyny,
czy mozecie mi napisac, w ktorym szpitalu pracuje dr Gorecka?
Pozdrawiam
Ps
Bei- ciesze sie, ze synek rosnie. Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: Pytanie do Krakowianek 29.09.04, 15:27
      Oj dobrze trafiłaś... Jestem byłą pacjentką dr Góreckiej, prowadziła moje
      poprzednie dwie ciąże, obie zakończone planowanym cc. Byłam zadowolona z jej
      opieki. Teraz jednak zmieniłam lekarkę i już mówię Ci, dlaczego: otóż problem
      polega na tym, że Górecka nie pracuje w ŻADNYM szpitalu na etacie. Oznacza to w
      praktyce, że jeśli chcesz, żeby przyjechała do Twojego porodu (lub wykonała cc -
      jak w moim wpadku) będzie Cię to kosztowało 800 (przynajmniej tak było pół roku
      temu) zł... Nie stać mnie i tyle. Ona mówi, że skoro nie pracuje na etacie, musi
      sama opłacić zespół, salę itp. Ja się tam nie znam na tych rozliczeniach służby
      zdrowia, moze to i prawda, ale mnie nie stać i tak. Poza tym Górecka bierze za
      wizytę 70 zł + parę razy w ciąży usg w szpitalu na Galla za (kiedyś) 50 zł...
      Teraz chodzę do lekarki z Żeromskiego (tam chcę rodzić), bierze za pierwszą
      wizytę 70, za następne 60 a ode mnie 50 bo ciąża była zagrożona i pojawiałam się
      częściej... w tym wliczone jest też usg, które ma w gabinecie.
      • nunu Re: Pytanie do Krakowianek 29.09.04, 16:07
        Trafilam tu swiadomie, bo na innym forum czytalam watek, w ktorym polecalas
        p.Gorecka (a slyszalam o niej juz wczesniej), mialam nawet napisac bezposrednio
        do Ciebie.
        To jest rzeczywiscie problem, ze nie pracuje w zadnym szpitalu...
        A czy jestes zadowolona z obecnej lekarki? Pisalas w jakims watku, ze 'nie
        przyklada' sie do USG...
        Ja stracilam synka pol roku temu i szukam kogos doswiadczonego do prowadzenia
        ewentualnej przyszlej ciazy.
        Znasz/znacie moze kogos z Narutowicza?
        • marzek2 Re: Pytanie do Krakowianek 29.09.04, 17:32
          Górecka jest dobra, temu nie przeczę. Ale i droga niestety... Wiesz, to że nie
          pracuje w żadnym szpitalu nie oznacza, że do porodu Ci nie przyjedzie... tyle że
          za wspomnianą kwotę...
          Jeśli chodzi o mnie, obecna ciąża miała b.trudny start (z Górecką jeszcze), ale
          np obecna lekarka dała mi dużo większą dawkę Duphastonu niż Górecka np...
          Jeśli chodzi o usg to może nie tyle się nie przykłada, co to jej usg nie jest
          najnowszej klasy po prostu sad( Miałam zamiar wcześniej udać się do jednego
          polecanego faceta też z Żeromskiego, ale okazało się wtedy że miał jakiś
          b.odległy termin, a ja wtedy musiałam zaraz (z powodu tych plamień właśnie).
          On ma podobno b.dobry sprzęt i fajne podejście do pacjentek, zresztą podczas
          mojego pobytu na patologii w Żeromskim właśnie on był codziennie na dyżurze i
          zrobił na mnie miłe wrażenie. Znam poprzez forum jedną dziewczynę, której
          prowadzi teraz ciąże bliźniaczą, jest zadowolona.

Problem z Żeromskim jednak jest taki, że podobno (przynajmniej oficjalnie)
          lekarze nie przyjeżdżają do porodu swoich prywatnych pacjentek, taki niby mają
          nakaz, ja mam trochę inną sytuację, bo będę miała planowe cc, więc zrobimy je
          prawdopodobnie u tej mojej lekarki po prostu na jej dyżurze, a dyżury to ona ma
          tam codziennie.
          Jeśli chcesz, mogę podać Ci konkretne namiary na "moją" lekarkę i tego innego
          faceta.
          • nunu Re: Pytanie do Krakowianek 03.10.04, 19:10
            Nie wiem czy mi tak bardzo zależy na tym żeby lekarz prowadzący był przy
            porodzie (na dodatkowe płacenie raczej bym się nie zdecydowała...) chodzi mi
            raczej o to żebym nie była zupełnie anonimową 'pacjentką'... W tej sytuacji
            raczej z dr Góreckiej zrezygnuję. Jeżeli chodzi o lekarzy z Żeromskiego to ew.
            jeszcze się do Ciebie odezwę. W tej chwili stawiam na Ujastek lub Kopernika.
            Dziękuję za wszystkie informacje i pozdrawiam.
    • aska1972 Re: Pytanie do Krakowianek 29.09.04, 17:01
      Ja chodzę do dr. Szczawińskiej, któa pracuje m.in. w Narutowiczu. Jest kobietą o
      ogromnym sercu, wg. mnie świetnym fachowcem. A najważniejsze dla mnie, że zawsze
      potrafi mnie uspokoić. Ja jestem z Niej bardzo zadowolona.
      • zuzior do aska1972 01.10.04, 13:07
        Witaj Asiu!
        Napisalam do Ciebie na priv.
        Pozdrawiam
        • aska1972 Re: do aska1972 01.10.04, 13:48
          Odpisałam smile))
      • nunu Re: Pytanie do Krakowianek 03.10.04, 19:12
        Ja tez zabieram sie za napisanie na priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka