agniesszka2 18.04.06, 10:53 8 tydzien od piatku mniej wiecej zanikly mdlosci , bol piersi i sennosc. czy tak moze byc? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bach28 Re: zanik objawow ciazowych 18.04.06, 15:00 Agnieszka róznie bywa ja w obydwu ciązach które poroniłam do dnia zabiegu miałam objawy (dlatego tak ciezko było mi uwierzyć że ciaza obumarła) a moja koleżanka miała objawy z przerwami raz były raz nie a w ogóle zanikły ok 9 tc i wszystko ok. Mysle że na twoim miejscu wybrałabym sie na usg bo inaczej bedziesz się zamartwiać Pozdrawiam B Odpowiedz Link
ania_czarna Re: zanik objawow ciazowych 18.04.06, 16:22 Popieram, gdy poroniłam pierwsza dzidzię tez miałam nromalne objawy ciąży..Organizm kudzki to jedna wielka niewiadoma..Nie sugeruj się objawami, bo niektóre kobiety ich wcale nie mają, a rodza zdrowe bobasy Głowa do góry! Odpowiedz Link
agniesszka2 Re: zanik objawow ciazowych 19.04.06, 10:29 dzieki za wsparcie bylam wczoraj na usg dzidzi bije serduszko ma 13 mm a pecherzyk 44 mm. do dnia porodu sie wykoncze ja tez kiedys poronilam pozniej dlugo nie umialam zajsc dlatego taki nerwus jestem Odpowiedz Link
zaisa Re: zanik objawow ciazowych 19.04.06, 13:37 Nie zaden nerwus tylko normalna, zdrowa kobieta, ktora martwi sie o swoje dziecko. Ciesze sie, ze na usg wyszlo ok) Powodzenia dalej. Ja tez sie czasem boje (czasem dluzej) a czasem jest dobrze. I wiem, ze mam prawo sie bac - po prostu za bardzo wiem, ze nie zawsze konczy sie dobrze. Ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze Trzymaj sie, Agnieszko, razem z Dzidzia) Odpowiedz Link
ania_czarna Re: zanik objawow ciazowych 19.04.06, 15:23 Wszystko będzie dobrze!Ja też poroniłam pierwszą dzidzię i wiem,ze można umierac z nerwów będąc w ciazy kolejny raz..Ja jestem teraz w 38tc i martwie sie co sekunde.. Dasz radeWszystkie damy Powodzenia!!!!!!!! Odpowiedz Link
bach28 Ania 19.04.06, 16:04 słońce ty się martw już czymś innym czyli karmieniem np ))))))))))))) Odpowiedz Link
bach28 Agnieszka 19.04.06, 16:05 baaaaardzo się ciesze naprawde )) bedzie dobrze zobaczysz sciskam mocno Odpowiedz Link
bach28 Zaisa 19.04.06, 17:18 a bierzesz jakieś leki? ja juz głupieje jedni mówią bierz acard nie zaszkodzi a nóz widelec pomoze (mam synka 4 latka i dwie obumarłe ciąze na etapie ok 8,9 tc) gin twierdzi że bezsensu bo mam juz dziecko ale on nie zna się zbyt dobrze na immunologii przepisał luteinę jak zobacze II kreski i kazał się nastawić optymistycznie Odpowiedz Link
ania_czarna Bach28:) 20.04.06, 10:27 KOchanie, jeszcze nie mam kogo karmić Czekam i czekam, juz 3 doby po odstawieniu Fenoterolu i nic. Dam znac jakby co Odpowiedz Link
zaisa Zaisa do Bach 21.04.06, 14:12 Mam acard - lekarz to wymyslil, bo nie mialam stwierdzonej przyczyny dwoch poronien (choc za drugim razem jednak prawdopodobnie byl to polip endometrialny, ktory znajdowal sie w endometrium macicy jeszcze przed ciaza) a na poczatku 7-go tyg. okazalo sie, ze sa bliznieta jednojajowe w jednej owodni. Gdy trzy tyg. pozniej okazalo sie, ze dalej rozwija sie tylko jeden maluch a po drugim juz tylko slabe slady zostaly, to sam sie troche skrzywil na te swoja koncepcje, ale nie kazal odstawic. Luteina doszla jeszcze wczesniej, bo zaczelam poplamiac - byc moze przyczyna byl polip, ktory usadowil sie w ujsciu szyjki i nadal tam jest. Pozniej tez chyba plamienie bylo spowodowane, ze jednak cos jakos troche wypelzalo z macicy, nie wszystko sie wchlonelo. Wiec teraz na pewno nie przerwe, nie bede maluchowi fundowac szoku progesteronowego ekstra. Od 9 tyg. mam tez magnez z wit B6 i moglam odstawic folik. Ten magnez byl nieglupi - wczesniej pojawialy mi sie skurczopodobne bole w stopie, teraz ich nie ma. I jak czuje, ze jakies ciagniecia, zaklucia czy zabolenia mnie niepokoja, to biore homeopatyczny Spascupreel - lek rozkurczowy, ktory tez bardzo dobrze sprawdzal sie przy miesiaczkach. I czuje sie z nim bezpieczniej niz z nospa. Moze ma racje ten Twoj gin, ale ponoc bywa, ze immunologia pojawia sie w kolejnych ciazach. Zwlaszcza, ze obumarcie bylo w mniej wiecej tym samym czasie. I czasem reakcja organizmu i zmiana jego zachowan moze byc spowodowana jakims czynnikiem, ktory wystapil poza ciaza. Moze sprobuj jeszcze skonsultowac z kims od immunologii? nie pamietam, jakie inne badania robilas. Powodzenia. Aha - W tej chwili mamy skonczonych 11tc i troche, te pierwsze standardowe usg panstwowe jest za nami i wyszlo prawidlowo. I oby tak dalej. A ja sie spokojnie trzese ze strachu - przed nami wciaz czas drugiego poronienia. Odpowiedz Link
bach28 Zaisa 21.04.06, 15:11 to jest własnie to co zamierzam w ewentualnej ciązy łykać acard + magnez no i gin zalecił luteine dopochwową bo we wszystkich 3 ciązach rzygałam jak kot i raczej doustnie nie ma sznas na połkniecie czegokolwiek dzieki serdeczne pozdrawiam Odpowiedz Link
bach28 Re: Zaisa 21.04.06, 18:26 a co do specjalisty to u mnie w miescie nie ma w ogóle specjalisty immunologa (( Odpowiedz Link