Dodaj do ulubionych

skurcze mimo fenoterolu

11.01.07, 21:56
Dziewczyny, czy podczas brania fenoterolu (3-4 x dziennie) i asparginu macie
skurcze? Ja zazwyczaj zamykalam sie w gornej granicy 10 dziennie, ale w nocy i
dzisiaj podczas dnia sie nasilily. Od rana bylo ich juz 12. Czy powinnam
zadzwonic do lekarza, zwiekszyc dawke czy narazie przeczekac i zobaczyc co
bedzie w kolejnych dniach?
Szukam pocieszenia a nie lekarskiej porady. Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • ola_mk Re: skurcze mimo fenoterolu 12.01.07, 10:22
      Ja bralam fenoterol najpierw 4x1/2 tabletki i 2xdziennie aspargin,ale skurcze
      były coraz częstrze,po konsultacjach u lekarza zwiększałam dawkę.W 8 miesiącu
      brałam już najwyższą dawkę i donosiłam do 37 tygodnia mimo,że to była trudna
      ciąża.Ja musiałam leżeć,chociaż przy 2 latku to było trudne.
      Gdy miałam dzień,że skurczy było więcej to starałam się leżeć jak
      najwięcej.Mnie od 5 miesiąca zaczęła się skracać szyjka,więc stres był duży,ale
      dobrze się skończyło.Musisz dużo odpoczywać i nie stresować się,a będzie
      dobrze.Pozdrawiam
      • mamusia100 Re: skurcze mimo fenoterolu 12.01.07, 11:55
        to widze Ola, ze u mnie podobna sytuacja.. Coz pocieszam sie ze juz 36 tydzien
        jest w miare bezpieczny na porod. Absolutnie nie przemeczam sie, lownie leze,
        chociaz biodra mi juz cierpna nie na zarty, regularnie biore tabletki. A efekt
        raz lepszy raz gorszy. Napisz prosze jaka mialas dlugosc szyjki. Mnie sie skraca
        ale na szczescie w miare powoli, chociaz to sie akurat szybko moze zmienic bo
        dziecko coraz ciezsze to i skurczy wiecej. Teraz mam 35 mm, niecaly miesiac temu
        bylo 37 mm. Pocieszam sie ze to moze byc w granicach bledu statystycz., chociaz
        badanie robil ten sam lekarz na tym samamym sprzecie.
        • ola_mk Re: skurcze mimo fenoterolu 12.01.07, 12:29
          Ja miałam dł.szyjki 2,5mm w 5 miesiącu i nic się nie zmieniło do porodu.Poród
          zaczął się dzień po odstawieniu tabletek i był długi,a myślałam,że urodzę
          szybkosmile.Synek urodził się w 37 tygodniu i nie musiał leżeć w inkubatorze (
          pierwszego synka urodziłam w 35/36 tygodniu i trochę leżał w inkubatorze).Mnie
          też wszystko bolało od leżenia,ale sobie pomyśl jak dzidziuś się urodzi to już
          nie poleżysz smile
          • mamusia100 Re: skurcze mimo fenoterolu 12.01.07, 12:34
            bardzo ci dziekuje! pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka