sandrap5 Re: FENOTEROL 11.05.07, 21:22 Jestem w 28 tyg ciąży. Od 20 tyg brałam fenoterol zresztą jak w pierwszej ciąży. W 26 tyg. trafiłam ze skurczami na porodówke. Do tego paskudne wymioty i bóle brzucha okolice watroby. Miałam podwyzszone próby watroowe. Po odstawieniu kroplówki przeszłam na 8 tabletek potem 6 a wypisali mnie ze szpitala na 4 tabletkach. Wymioty nadal sie utrzymuja od lekarz aprowadzacego ciąże usłyszałam że u niektórych kobiet fenoterol powoduje problemy z wątrobą i wymioty i konieczne jest odstawienie tabletek i przejście na kroplówkę ale tylko w warunkach szpitalnych. Kiedy pojawiły ię znowu wymioty pojechałam do szpitala. Ale oni tam szukaja jakis rewelacji żołądkowych że to od antybiotyku itp ale nikt nie wskazuje na fenoterol. Nadal brzuch pobolea chociaz nie wymioyuje. Czy któras słyszała o takiej teori. Poza tym jesyem bardzo zdziwiona że z 6 tabletek przed incydentem na porodówce zeszłam tylko na 4. Boję się ze to nie wystarczająca ilośc. nadal odczuwam lekkie skurcze. Usłyszałam że nastepuje wysycenie leku i czasmi się zmniejsza dawki w takim przypadku jak mój czyli po zachamowaniu skurczy!!!!! Odpowiedz Link
ominika Re: FENOTEROL 14.05.07, 15:18 Ja tez miałam po fenoterolu podwyższone próby watrobowe. Teraz jestem już po porodzie i wszystko wróciło do normy. A fenoterol brałam od 27 tyg. co 3 godziny 1/2 tbl. Zdaniem mojej gin biestety to lekarstwo potrafi podraznic watrobę dość skutecznie. Dostałam osłonowo essentiale forte. Odpowiedz Link