tarja30 26.08.08, 11:19 po ostatniej wizycie dowiedzialam sie,ze glowka maluszka jest zdecydowanie za nisko mam pytanie do mam w podobnej sytuacji... jak dlugo udalo wam sie wylezec z tak nisko ulozona glowka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sielke1981 Re: 33 tc nisko główka 26.08.08, 12:10 ja w ok 20 tc usłyszałam podobną diagnozę, miałam się oszczędzać, głównie leżeć. W 23 na kolejnej wizycie usłyszałam, że szyjka macicy znacznie się skróciła, że jej ujście jest otwarte i trzeba założyć szew. Od tamtego czasu, leżę a dziś moja ciąża liczy sobie 35,5 tygodnia. A jak Twoja szyjka? Jeśli to, że lekarz stwierdził nisko główkę dziecka znaczy też skrócenie szyjki polecam wątek - szew - niewydolność szyjki Odpowiedz Link
ewikowa Re: 33 tc nisko główka 26.08.08, 14:43 16 tygodni)))))) Sielke - super ze to juz tyle!!! Wlasnie 35+5 urodzilam moja Izunie))) Odpowiedz Link
sielke1981 Re: 33 tc nisko główka 26.08.08, 15:33 Ewuś, nawet nie wiesz jak się cieszę że tu jesteś, jak mi pomagały Twoje posty w ciężkich chwilach. W imieniu wszystkich dziewczyn, które podzielą nasz-leżących los (oby takich było jak najmniej)jeśli tylko czas i chęci będą Ci pozwalały- proszę, pomagaj dalej, sama najlepiej wiesz jak to dodaje sił. Ja też będę odwiedzać ten wątek, tylko nie wiem czy będę umiała tak jak Ty, bo ty robisz to na prawdę znakomicie. Dziękuję z całego serca. Sylwia Odpowiedz Link
ewikowa Re: 33 tc nisko główka 27.08.08, 13:05 Sylwia, dziekuje za takie mile slowa!!! kurcze az 'zaniemowilam') Kazda z nas ma chwile w ktorych sie wydaje, ze wiecej nie wylezy, i potrzeba takiego malego kopa pozytywnego) I zawsze bede powtarzala, ze o ile lezysz w domu i mozesz wstac do kibla to i tak zazdroszcze, bo to bylo szczytem moich marzen!))) Przyjdzie czas co i ja bede potrzebowala zeby ktos mnie kopnal bo i tak wiem ze bede lezala (niektorzy pukaja sie w glowy ze w ogole zastanawiam sie nad drugim). A twoje slowa mi poprawily humor na calusienki dzien Dziekuje! Odpowiedz Link
loczek27_2008 Re: 33 tc nisko główka 07.10.08, 13:12 ja mialam a raczej mam glowke bardzo nisko od 30 tygodnia ciazy jestem obecnie w 39 tygodniu i nic nie zapowiada sie na to ze urodze wrecz przeciwnie gin powiedziala ze raczej przenosze gdyz moja szyjka mocno trzyma ale radze wam lezcie bo nie kazda z was moze miec tak mocno trzymajaca szyjke trzeba lezec jak najwiecej nie dzwigac i nie denerqowac sie a bedzie dobrze ja lezalam do dzisiaj teraz koniec oszczedzania sie czas na ruch i moze uda mi sie urodzic w terminie pozdrawiam was i glowy do gory bedzie dobrze Odpowiedz Link