Dodaj do ulubionych

Wizz-em do Paryża

19.02.10, 19:26
Mam pytanie: czy ktoś z Was leciał tą linią do stolicy Francji? Jakie
wrażenia? Dało się znieść czy też czekały Was nieciekawe niespodzianki?
Wybieram się w kwietniu, ale akurat Wizz-em leciałabym pierwszy raz i
chciałabym wybadać, w czasie, kiedy jeszcze mogę zmienić linię.

Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • iwonka55 Re: Wizz-em do Paryża 19.02.10, 21:36
      slyszalam ze hostessy wizzaira mowia tylko po wegiersku, a przed odlotem kazdy musi zjesc porcje gulaszu
      • Gość: agata Re: Wizz-em do Paryża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 22:19
        Mi przesuneli lot o ponad 24 godziny. Teraz latam LOTem lub Air
        France.Sa pewniejsi .W Wizzarze trzeba tez dobrze sie przyjrzec
        cenie koncowej. Czesto okazuje sie ze bilet LOTu jest tańszy.Poza
        tym Wizzar laduje ok.70-80 km od Paryza.
        • trinte Re: Wizz-em do Paryża 20.02.10, 19:47
          Dzięki za info. Tego właśnie się obawiałam - lecę na krótko i strata jednego
          dnia byłaby dla mnie opłakana w skutkach.
          • Gość: agata Re: Wizz-em do Paryża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 20:30
            dla ciekawoci mozesz porownac ceny , a napewno pewniejsze sa loty
            rejsowe. Jak masz rezerwacje hotelu a przesuną Ci lot mozesz
            stracic wiecej.Ja po swoim stresie juz nie ryzykuje.Pozdrawiam
            • Gość: Ana Re: Wizz-em do Paryża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.10, 15:15
              Lecieliśmy do Paryża Wizzem 13 lutego i samolot wylądował punktualnie
              co do minuty. Natomiast jak wracaliśmy do Katowic to było 8 godzin
              opóźnienia :/ Samolt nie mógł wylecieć z Katowic bo się zepsuł. Także
              czekaliśmy my na lotnisku w Beauvais i pasażerowie w KTW.

Stewardessy są Polkami.
              • Gość: Yaris68 Re: Wizz-em do Paryża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.10, 09:36
                Leciałam z Wizz do Paryża w maju ub. roku. Wszystko w jak najlepszym
                porządku.Punktualny co do minuty. Żadnych niespodzianek. Polecam
    • Gość: emazzi Re: Wizz-em do Paryża IP: *.gdynia.mm.pl 23.02.10, 22:24
      też lecę Wizzem w kwietniu i obawiam się niespodzianek, hotel
      zarezerwowany; jak niektórzy piszą o 24 godziny rozkłada wszystko,
      ale bilet kosztował 180 od osoby tami powrót, to w tej cenie nigdzie
      nie dostanę, trzeba ryzykować.
      • Gość: ewa Re: Wizz-em do Paryża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:06
        Nie kazdy lot jest z problemami.Jak masz byc w Paryzu w konkretnym
        terminie to wtedy nerwy.
        • Gość: kate Re: Wizz-em do Paryża IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.10, 22:30
          ja lecę pierwszy raz tą linią w terminie 30.03-3.04. Rezerwację robiłam 11.01.
          Do tej pory miałam 3 zmiany lotu. Lecę do koleżanki i na luzie, więc mi to egal,
          ale jak ktoś ma terminy to oszaleć można.
          Ryzykowałam, bo zapłaciłam 300 zł za 2 osoby w dwie strony. + 1 bagaż dopłacę na
          lotnisku 90 zł....
          • Gość: ewa Re: Wizz-em do Paryża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 09:26
            Własnie taki jest WIZZAR. Powinni miec hasło - WIZZAR przeloty dla
            ludzi o mocnych nerwach.
            • c_x_v Re: Wizz-em do Paryża 11.03.10, 10:43
              A leciałam Wizzairem do Londynu i Paryża i żadnych problemów nie było. Jak jest
              zła pogoda to nie ważne jakie linie i tak będziesz koczować na lotnisku.
              Teraz lecę do Barcelony i tez Wizzairem.
              • Gość: Yaris68 Re: Wizz-em do Paryża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 13:39
                Witaj,
                ja również lecę Wizzem do barcelony, ale dopieo w czerwcu. A Ty
                kiedy? Masz już rezerwację noclegu?
                Pozdrawiam
                • c_x_v Re: Wizz-em do Paryża 16.03.10, 13:33
                  Ja lecę w kwietniu :) Mamy załatwiony nocleg przy Estacio de Franca.
          • Gość: portalu Re: Wizz-em do Paryża IP: *.152.128.253.dsl.dynamic.eranet.pl 11.03.10, 09:33
            w jaki sposób informowali Cię o zmianach terminów?
            • Gość: kate Re: Wizz-em do Paryża IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.10, 19:16
              informacje mailowe :)
    • Gość: marika Re: Wizz-em do Paryża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 11:34
      Wizz-airem do Paryża będę leciała pierwszy raz, ale w inne miejsca, głównie do
      Niemiec, latam kilka razy w roku. Raczej bez zażaleń, nigdy mi się nie zdarzały
      opóźnienia spowodu awarii samolotu itp. jedynie za wzgędu na pogodę. Tak jak
      ktoś wcześniej wspomniał jeśli pogoda jest zła to ani z Wizzair ani Lotem nie
      polecisz, różnica taka że Lot zapewni Ci jakąś opiekę, wyżywienie na lotnisku,
      hotel jeśli musisz czekać przez noc itp. Tyle że za bilet Lotu zapłacisz 2-3
      razy więcej niż Wizzairu, jeśli się zdaży że musisz nocować na lotnisku to
      dopłacisz za noc w hotelu i cenowo wyjdzie na to samo....
      • Gość: portalu Re: Wizz-em do Paryża IP: *.152.128.232.dsl.dynamic.eranet.pl 15.03.10, 16:56
        KAŻDA linia w UE ma obowiązek zapewnić opiekę w razie opóźnienia lub odwołania
        lotu (jeśli jesteś po odprawie oczywiście) - czyli telefony, nocleg, posiłki -
        tania linia to tylko standard, a nie mniejsze prawa pasażerów: więcej
        www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=404
    • Gość: Inga. Re: Wizz-em do Paryża IP: *.tktelekom.pl 16.03.10, 22:59
      Leciałam kilka razy tą linią do Paryża , punktualny , stewardesy są Polkami ,
      lot bez problemów , za nadbagaż zapłaci się mniej , jeżeli przy zakupie biletu
      się powie że bagaż ma być większy .
      Utrudnieniem dla mnie był natomiast dojazd z Paryża na lotnisko .
      • Gość: witek Re: Wizz-em do Paryża IP: 81.219.80.* 18.03.10, 08:46
        Ingo, czy mogłabyś coś więcej napisać na temat tego dojazdu na lotnisko, bo jak
        czytam informacje, to sprawa wydaje się prosta. Należy tylko przed lotniskiem
        wsiąść do autobusu do Paryża (za 14E), ale może są inne problemy np. za długo
        czeka się na bagaż i autobus w tym czasie odjedzie, albo trudno znależć miejsce,
        z którego odjeżdża. Możesz rozwiać te wątpliwości.
        Z góry dziękuję i pozdrawiam
        Witek
        • Gość: Inga. Re: Wizz-em do Paryża IP: *.tktelekom.pl 18.03.10, 11:56
          Witek , z dojazdem do Paryża raczej nie ma problemu - przynajmniej ja nie miałam
          .Autokar odjeżdżał około 30 minut po wylądowaniu samolotu .
          Gorzej z dojazdem z Paryża na lotnisko , ja miałam odjazd ( według rozkładu ) o
          5.50 rano , więc na Porte Maillot musiałam taksówką dojechać , . Radzę być dużo
          wcześniej , bo autobus jak ma komplet ludzi , to odjeżdża wcześniej niż w
          rozkładzie napisane .
          • Gość: witek Re: Wizz-em do Paryża IP: 81.219.80.* 18.03.10, 13:23
            Dziękuję Inga, pocieszyłaś mnie. Ja na szczęście powrotny samolot mam dopiero o
            15.00, więc spokojnie mogę wyjechać nawet na wcześniejszy autobus.
            Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
            Witek
            • Gość: Inga. Re: Wizz-em do Paryża IP: *.tktelekom.pl 18.03.10, 14:14
              Witek , jeszcze jedno , bilet kupisz na lotnisku , zanim taśma z bagażami ruszy
              , to Ty spokojnie kupisz tam bilet .
              Powodzenia i miłego pobytu w Paryżu .
    • Gość: meniu Re: Wizz-em do Paryża IP: 85.89.230.* 17.03.10, 13:28
      lecialem z kumplem na poczatku marca br wizairem i nie bylo najmniejszych
      problemow....stewardesy Polki, czyli piekne i przyjaznie nastawione, a jesli
      chodzi o dojazd do paryza autobusem z lotnisko to nawet sie dobrze nie zdazylem
      porozgladac i juz bylem w porte de mailot;) pozdro
    • Gość: b-wa Re: Wizz-em do Paryża IP: 195.205.44.* 23.03.10, 08:20
      Leciałem Wizzem w zeszlym tygodniu. O ile lot do Paryza odbyl sie bez problemow,
      to lot powrotny standardowo byl opozniony. Zamiast o 18.30 wylecielismy o 20.00.
      Udalo sie odrobic troche straty w powietrzu, poniewaz zamiast 1.50h lecielismy
      1.20h.

Z doswiadczenia widze, ze kazdy samolot ktory ma cokolwiek wspolnego z
      lotniskiem w Dortmundzie (a samolot przed Paryzem ma lot wlasnie tam) ma pozniej
      opoznienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka