Dodaj do ulubionych

Prośba o informacje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.11, 17:08
Witam
Otóż w maju 2012 planuję wyjazd z dziecmi do Disneylandu, nie mogę znaleźć jaki jest koszt wejsciówek. Poza tym miałabym prośbę, może ktoś wie jakiś niedrogi nocleg w Paryżu.
Z góry dziękuję za informacię
Obserwuj wątek
    • Gość: Milka Re: Prośba o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 18:12
      Najtaniej to noclegi na kempingu INTERNATIONAL z Eurocampu. Trzeba rezerwować juz teraz. Bilety do Parku kupić przez internet we FNACu. Niedawno pisałam sporo o tych biletach , po prostu trzeba przejrzeć wątki.Wejsciowki 1 dzień 1 park to koszt około 30 euro. Czesto sa promocje np. 1 wejscie do parku gratis.
      • Gość: Kati Re: Prośba o informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.11, 17:19
        Mam pytanie co do noclegu czy to jest na tej stronie
        www.eurocamp.pl/upload_module/wysiwyg/CENNIK%20MOBILE%20II%202012.pdf
        Bo nie wiem czy dobrze szukam i czy naprawdę już teraz musze rezerwować?
        • Gość: Milka Re: Prośba o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 17:34
          Tak to cennk ze strony Eurocampu. Niestety trzeba rezerwacje robić juz teraz. Na miesiące wakacyjne nawet rezerwacje robi sie juz koniec sierpnia początek wrzesnia . Ceny sa konkurencyjne w odniesieniu do hoteli dlatego jest duzo chetnych. Mobile są 6 osobowe.
          • Gość: Kati Re: Prośba o informacje IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.12, 01:29
            Witaj
            miałabym jeszcze prośbę, bo chciałabym kupić bilety dla dwóch dorosłych osób, oraz dla dwójki dzieci 12 i 8 lat,
            nie bardzo się orientuję gdzie dokładnie muszę kliknąć oraz czy są może jakieś promocje dla dzieciaków w tym wieku.
            W Paryżu będziemy od 30.04-5.05.2012. Będziemy chcieli jeszcze coś zwiedzić, nie tylko parki.
            Aha i ponoć są dwa parki czy warto oba zaliczyć i który jest ciekawszy.
            Prośba o radę - wielkie dzieki :)
            Pozdr.kati
    • Gość: ed^tr Dom PMK IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 18:23
      Kati napisał(a):

...w maju 2012 planuję wyjazd z dziecmi do Disneylandu.
      ...miałabym prośbę, może ktoś wie jakiś niedrogi nocleg w Paryżu.

Ostrożnie z rezewacją dziś na 2012r.

Polecam Dom PMK < tu są zawsze wolne miejsca w dobrej cenie
      Napisz do PMK na pewno otrzymasz info.
      Byliśmy w PMK dwa razy, doskonałe miejsce z dojazdem pociągiem
      do zwiedzania Paryża lub Disneylandu.

Dom PMK - Disneyland < dojazd autem 34km=31min

Pozdrawiamy,
      Nasz Paryż < zapraszamy
      • Gość: Milka Re: Dom PMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 19:38

A jakie sa ceny noclegu? Rezerwacja to koszt 160 zł. Całość placisz 12 tygodni przed wyjazdem. W cenie rezerwacji masz ubezpieczenie dla 2 osob dorosłych i 4 do 18 roku życia.
        • Gość: Kati Re: Dom PMK IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.11, 20:32
          Hm ja już nie wiem co lepiej wybrać?
          • Gość: Milka Re: Dom PMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 21:07
            Cena za Mobila w maju wacha się od 32 do 48 euro za dobe . Nie wiem czy jest tańsze lokum na tyle osob. W domeczku jest wszystko sypialnie, salon z kuchnią gazowa , lodowka i ogrzewaniem , do tego lazienka z prysznicem. Jedyna wada - musisz miec swoją posciel ale teraz chyba mozna zamowić za dopłatą.
          • Gość: ed^tr Re: Dom PMK IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 22:11
            Kati napisał(a):
            Hm ja już nie wiem co lepiej wybrać?

...odległości od żródła hałasu < zerknij
            Eurocamp w opisie informuje < czytaj
            cytat > ...(jednakże pociągi mogą być słyszalne na campingu).

Wielkim łukiem omijamy i będziemy omijać takie kempingi. Amen

Droga Kati Wasz wybór, Wasza decyzja.
            Cierpliwie czekamy na więcej opinii.

Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za wszystkie wypowiedzi za i przeciw.

• Gość: ed^tr Re: Dom PMK IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.11, 21:11
          Milka napisał(a):
          ...A jakie sa ceny noclegu?

Ceny noclegu w PMK były symboliczne.

Wszystko było podane na stronie www PMK.
          Nie wiem co jest przyczyną że strona www nie otwiera się. Jest jednak adres e-mail, napisz i zapytaj o aktualne ceny. My też z PMK korespondowaliśmy drogą mailową. Zawsze była konkretna i rzeczowa odpowiedż.

Pierwszy nasz pobyt z noclegiem w PMK to był rok 2004 lub 2005.
          Za pokój 2 osobowy płaciliśmy ~30euro/noc za 2osoby.

Druga wyprawa byłą połączona z Doliną Loary.
          Jest to wyprawa udokumentowana.
          Majówka 2008r. < zapraszamy do klikania jest tam sporo INFO.
          Wolne wczytywanie , cierpliwie czekaj...
          Ciekawscy i dociekliwi znajdą nasze wszystkie wyprawy.

Za postawienie auta+przyczepy kempingowej wraz z podłączeniem do prądu na terenie PMK w 2008r. płaciliśmy za dobę 5 euro/noc od osoby z możliwością korzystania z łazienki+sanitariaty.
          Nasi znajomi za pokój 2 osobowy za 1 łóżko płacili ~20euro/noc.
          Z każdym rokiem ceny zawsze wyższe. Nie ma zmiłuj się.
          Śniadania obiady i kolacje są oferowane w PMK za opłatą.
          Jeżeli chodzi o dojazd do Paryża=(Gare Est) to jest bardzo wygodny i trwa 45min.
          Rano i po godz.16 pociągi kurują co godzinę.
          Pieszo 9 min.=750m z PMK do dworca kolejowego A-B < kliknij
          Dworzec kolejowy La Ferte sous Jouarre peron zdjęcie < kliknij.
          Po Paryżu zawsze śmigaliśmy metrem.

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich miłośników Paryża.
          Na pewno jeszcze raz skusimy się na Paryż.

• Gość: Milka Re: Dom PMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 21:47
            My byliśmy we wrzesniu 2009 r na kempingu Eurocampu. Polecam raz ze cena konkurencyjna za domeczek, dwa dojazd do centrum Paryza. 20- 25 min i jesteś przy Luku./ Rer jedzie do samego Disneylandu/. Potem wybieraliśmy piechotkę lub bus- zawsze to dodatkowe oglądanie miasta.Jako ze jest kuchnia gazowa i lodówka w mobile home żywiliśmy się we włsnym zakresie. Zakupy mozna zrobić w pobliskim markiecie. Maisons Lafitte to urocze miasteczko z polską nutką. Mieszkał tu Jerzy Giedroyć i Marek Hłasko. Tu wychodziła paryska Kultura .
            • labadine Re: Dom PMK 29.11.11, 14:35
              Chcesz miec spokoj to lepiej zdecyduj sie na camping w Maison Lafitte,jest blisko do Paryza,sa fajne dojazdy,itd.
              • Gość: ed^tr Re: Dom PMK IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 16:46
                labadine napisał:

Chcesz miec spokoj to lepiej zdecyduj sie na camping w Maison Lafitte,jest blis
                ko do Paryza,sa fajne dojazdy,itd.

Jest to bardzo znany kemping, zrezygnowaliśmy z powodu hałasu.
                Znajomi pomimo zmęczenia po zwiedzaniu Paryża mieli nieprzespane noce.
                Spokoju tu na pewno nie ma.
                Lokalizacja < na prawo od punktu A most kolejowy
                Hałas pociągów < zdjęcie z lokalizacją na mapie
                i pływającyh barek < zdjęcie z lokalizacją na mapie
                po Sekwanie przez 24h jest problemem
                tego kempingu+bezpańskie koty < zdjęcie

Zachęcam do czytania opinii bywalców
                tego kempingu więcej... < Liczba recenzji: 46

W czasach internetu o każdym miejscu można znależć INFO
                lub pobyć tam siedząc przed ekranem komputera.
                Av. des Champs Elysees < królowa ulic, kursorem obracaj wirtualny obraz

Pozdrawiamy miłośników uroczego miasta.
                • labadine Re: Dom PMK 29.11.11, 18:40
                  Napisalem spokoj bo mam alergie na wszelkie krzyzactwo a tak swoja droga znam okolice bo mieszkalem 7-8 lat w Herblay
                  • Gość: Milka Re: Eurocamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 19:31
                    Byliśmy we wrześniu 10 dni. Było spokojnie. Fakt dochodzą odgłosy od pociągu i czasem od przepływających barek. Nam to akurat nie przeszkadzało. Wracaliśmy z Paryza tak zmęczeni ze natychmiast zasypialiśmy. Ja bym nazwała ten kemping na raczej noclegowy . Praktycznie większość osob rano jechała do Paryza i pozno wracała. Mając do wyboru byle jaki hotel i Eurocamp wybrałabym ponownie ten kemping. Co do kotów to wolę urocze kociaki niż myszy i szczury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka