Gość: Anna
IP: *.warszawa.vectranet.pl
26.04.12, 00:10
Zatrzymamy się na tym campingu pod koniec czerwca. Jedziemy we czwórkę, z dziećmi w wieku 8 i 10 lat, będziemy mieli samochód.
Planujemy poświęcić 2 dni na Paryż, a 2 na Disneyland.
Chciałabym zapytać o kilka rzeczy:
1) Czy Chene Gris (Pommeuse) jest dobrą bazą wypadową do zwiedzania tych miejsc? Wstępnie planujemy docierać do Paryża komunikacją miejską, a do Disneya samochodem.
2) Proszę o opinię nt. tego campingu. Przeszukałam forum i troszkę znalazłam, ale opinie są sprzed kilku lat i dotyczą głównie połączeń z Paryżem, nie samego campingu.
3) Czy zwiedzanie parków Disneya w składzie 1 dorosły + 2 dzieci to dobry pomysł? Naczytałam się o tłumach i kolejkach i boję się, czy ogarnę w tym wszystkim moją dwójkę?
4) Czy ktoś z Was był w Disneylandzie z dzieckiem niepełnosprawnym? Mój syn ma lekką niepełnosprawność (ruchowo jest OK), nie potrafię odnaleźć informacji, czy w związku z tym może liczyć na jakieś udogodnienia?
Nie ukrywam, że wyjazd jest niskobudżetowy, stąd m.in. wybór tego właśnie campingu.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, przepraszam, jeśli zadaję pytania, na które padła juz odpowiedź, ale nie mogłam ich znaleźć.