alkaseltser
10.07.12, 22:27
Ukręciłam na siebie bicz planując objazdówkę 14 noclegów, każdy w innym miejscu Francji, każdy dzień wypełniony po brzegi zwiedzaniem na dodatek z niechętnym męzem i dwojka dzieci *@*#($
;)
Od miesiecy grzebie po ksiazkach i internecie szukajac czego nie moge uciac, z czego moge zrezygnowac i glowa boli.
BLAGAM O POMOC! Zapraszam na wino/piwo/kawe/pyszne ciasto w Brukseli lub po drodze pomocnych...!
Na razie nie moge sobie poradzic z wyborem
*ktoregos z miejsc "wiosek troglodytow", a nie damy rady zwiedzic Rochemenier, la Fosse, Troo, Val-Hulin, Forges, Turquant (...), a cathedrales w Doue - la - Fontaine...czy ktos to widzial i wie ktore wybrac zeby pokazac dzieciom o co w tych budowlach chodzi? Nie musi byc najwieksze itp ale najladniejsze?
*zamki. Wyliczylam, ze dla 4osobowej rodziny wejscie do kilku tylko wybranych zamkow (Blois, Chambord, Cheverny, tylko ogrody Villandry) to za same wejsciowki okolo 600 zlotych. nie ukrywam, ze to duza suma. Czy ogladajac je wszysktie z zewnatrz i wybierajac np 1 do zwiedzania traci sie az tak duzo? Czy roznia sie bardzo? Czy tylko wnetrza czy nawet duza czesc fasad jest ukryta za kasa biletowa? Czy warto kupowac wejsciowki i do ktorych najbardziej?
*Plaze na Lazurowym. Czy ktos sie orientuje co do plaz w okolicach Montpellier, Cassis i Antibes? Podobno sa tam plaze platne - czy mozna poplazowac bezplatnie? Co z parkingiem w praktyce? Czy sa alternatywne sposoby dotarcia do plazy bezplatnej z miasta? Czym rozni sie od platnej?
Bardzo zalezy mi na pomocy..jestem juz tak zestresowana ta podroza..