Gość: atgwiazda IP: 212.244.23.* 11.08.12, 14:18 Zachęcona opisami aseratki na forum postanowiłam wybrać się do Menton. Jaki hotel polecacie. Czy plaże w Menton są płatne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ennka Re: Menton - hotele, plaże 11.08.12, 19:19 Menton jest pięknym miastem,ale plaży ma niewiele. Wzdłuż brzegu leżą duże kamienie ,na których można posiedzieć.W wodzie od razu głęboko. W jednym miejscu,w pobliżu portu jachtowego usypano niewielka plażę i jest ona bezpłatna. W sezonie pełno tam ludzi i jest to naprawdę mały spłachetek. Można jeszcze poopalać się i pochlapać w wodzie z drugiej strony portu.Jest tam spora plaża z kamykami różnej wielkości i z płytkim ,długim wejściem do wody.Wstęp bezpłatny ,można przynieść własny sprzęt plażowy.Możne też wynająć parasol z leżankami ,cen nie znam. Hotelu nie podpowiem ,bo wynajmowałam mieszkanie od kogoś ,przez znajomych. Tu zbliżenie plaży. www.trekearth.com/gallery/Europe/France/photo505222.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atgwiazda Re: Menton - hotele, plaże IP: *.180.111.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.08.12, 22:30 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Proszę jeszcze o informacje na temat cen w Menton, jeśli chodzi o posiłki w restauracjach pizzeriach itp. Ja ze swej strony polecam pobyt we włoskiej miejscowości Sperlonga położonej między Rzymem a Neapolem. Miasteczko jest piękne, z małą usytuowaną na wzgórzu starówką skąd rozciągają się cudne widoki na wybrzeze i ruiny starożytnej willi cesarza Tyberiusza, które można zwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Menton - hotele, plaże 12.08.12, 09:23 ceny w Menton nie odbiegają od tych w pozostałej części Lazurowego Wybrzeża. Taniej kupisz w restauracjach gotowe zestawy nazywane daniem dnia, czy też formułą. Taki zestaw można kupić w zależności od restauracji np. za 12-15euro, a gdybyś osobno zamawiała np. sałatkę, danie główne deser i kawę mogłoby dokładnie za te same dania zapłacić np. 22-25 euro. Za lanczowe przekąski np. panini płaciliśmy ok. 4-6 euro, pizza w zależności od dodatków kosztowała 6-12 euro. Piwo, wino, średnio 3,5-5 euro, woda do posiłku w karafce - bezpłatna, orangina lub woda gazowana np Perrier ok. 3 euro. Ceny moga minimalnie się różnić w zależności od lokalu... Jak będziesz w Menton, kup sobie (jeżeli lubisz) ich miejscowe limoncello, a jak lubisz cmentarze, to na tamtejszym znajdziesz stare polskie groby. Miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertj Re: Menton - hotele, plaże 13.08.12, 11:34 Menton - piękne miasteczko, chyba najbardziej urokliwe na Lazurowym Wybrzeżu spośród tych które widziałem. Byłem tam 2 razy niestety tylko przejazdem. Raz zatrzymaliśmy się tam, trochę pospacerowaliśmy po mieście i przenocowaliśmy w hotelu Etap. Sam hotel - jak to Etap - nie zapewnia jakichś szczególnych wrażeń z pobytu, ale myślę, że to będzie tam jedna z tańszych opcji, przy tym położona bardzo fajnie (przy porcie jachtowym, stosunkowo blisko plaży miejskiej, nad samym morzem - trzeba tylko przejść przez ulicę). Jeśli byś chciała brać ten hotel pod uwagę, to aktualną cenę znajdziesz na ich stronie (ja tam byłem 4 lata temu, wtedy to kosztował AFAIR coś koło 50-60 euro za pokój 2-os.) Tutaj kilka moich fotek z Menton: www.panoramio.com/user/4739534/tags/Menton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atgwiazda Re: Menton - hotele, plaże IP: 212.244.23.* 14.08.12, 23:04 A które ogrody w Menton polecacie do zwiedzania? Jest ich tak wiele , że wybór jest bardzo trudny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atgwiazda Re: Menton - hotele, plaże IP: 212.244.23.* 02.06.13, 17:23 Jakie restauracje polecacie w Menton? Odpowiedz Link Zgłoś