IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:19
Witam. Jak mogę najtaniej dojechać z Paryża do Wersalu? Metrem? Ile będzie
kosztować przejazd w obie strony? Będąc pierwszy raz w Paryżu jest duże
prawdopodobieństwo że się zgubimy :P :]? Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: deren RER IP: 192.11.224.* 18.07.06, 14:28
      Metrem nie dojedziesz.
      Dojedziesz kolejką podmiejską RER linia C5 (30 minut)
      Cena chyba w okolicach 3 euro
      www.pinkwart.pl/paris/trasa7.htm
      • Gość: Gosia Re: RER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:59
        Dziękuje za pomoc. :]
        • Gość: Paweł Re: RER IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 18.07.06, 21:11
          Będąc już w Paryżu, dostaniesz plan matra i kolejek.Wyszukasz sobie połączenia
          ze swojego miejsca zamieszkania,bez obaw RER kończy bieg na stacji w Wersalu.Ja
          byłem w niedzielę i po 15-tej bo wtedy są włączone fontanny i gra muzyka.Do
          południa można pozwiedzać wnętrze (całość w większej grupie z przewodnikiem) ja
          byłem tylko na ogrodach(fontanny) mam zamiar przyjechać do Paryża na dłużej
          więc wtedy zwiedzę bardziej dokładnie.Ja miałem bileciki paris visite(5dni i 5
          stref) więc ceny biletów dojazdowych nie podam.Wyczytałem o wersalu na forum
          francopolo - wszystko sobie podrukowałem i byłem mądrzejszy - miłego zwiedzania
          • Gość: Gosia Re: RER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 17:57
            Bardzo bardzo dziękuje za informacje :)
    • Gość: deren 2.7 euro IP: 192.11.224.* 27.07.06, 10:17
      sprawdzilem wczoraj: bilet RER (Paryż - Versailles Pałac) to wydatek 2.7 euro w
      jedną stronę
    • Gość: a Re: Wersal IP: 194.51.20.* 01.08.06, 12:36
      Jest jeszcze jedna opcja na bilety - mozna kupic tzw bilet kombinowany, na
      Wersal, wszystkie wnetrza w Palacu Glownym, w dwoch Palacykach obok, wejscie na
      ogrody, bilet na RER i dodatkowo calodzienny na komunikacje miejska. Taki bilet
      na wszystko kosztuje 21,20. Jest to bardzo dobre rozwiazanie, glownie z powodu
      proirytetowych wejsc do Palacu, nigdzie nie musisz czekac a kolejki sa naprawde
      duze. Niestety bilet taki mozna kupic w Paryzu wylacznie na dworu Gare du Nord
      w kasach biletowych. Milego zwiedzania i koniecznie w weekend kiedy sa wlaczone
      fontanny.
      • Gość: Gosia Re: Wersal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 09:09
        Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Ten bilet jest świetny, będziemy musiały
        zastanowić się nad jego kupnem :] Jutro już wyjeżdżamy :D i trochę boję się, że
        nie połapiemy się z tym wszystkim (co i gdzie jest) :P Słyszałam, że teraz
        akurat będzie padać we Francji :/ więc troche lipa :(, ale mam nadzieję że
        wszystko będzie dobrze :D Najważniejsze jest nastawienie :D hehe Jeszcze raz
        dziękuje i pozdrawiam. Aha i zwiedzanie Wersalu zaplanowałyśmy na sobotę, wiec
        fontanny powinny być włączone :D Pozdrawiam
        • Gość: deren Re: Wersal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:36
          raczej nie licz na te dzialajace fontanny w sobote.
          pokazy fontannowe odbywaja sie w wieczory weekendowe, ale sa dodatkowo (sporo)
          platne.
          • Gość: a Re: Wersal IP: 194.51.20.* 03.08.06, 12:21
            Nie, w wakacje sa i w soboty i w niedziele miedzy 15.30 a 17.00. Bylam 2 tyd
            temu. Milych wrazen. Co do ceny - jak kupusz bilet na 'wszystko' wizyta w
            ogrodach tez jest wliczona. Pozdr
            • Gość: deren Re: Wersal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:54
              OK. ja tam bywam czesto ale zazwyczaj miedzy 18:30 a 20:30 wiec mam niepelne
              info o fontannach. Polecam zerknąc okiem na ogród po prawej stronie pałacu
              stojac twarza do sali lustrzanej.
    • Gość: Gosia Re: Wersal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:18
      Chociaż tak opisaliście dokładnie dojazd do Wersalu to i tak zabłądziłyśmy :) a
      wszystko przez to, że na stacji St Michel Notre Dame jest renowacja RER C i
      przez pomyłke wsiadłyśmy do RER B :] ale jakoś dojechałyśmy. Byłyśmy tam o 17 i
      może przez pare minut widziałyśmy fontanny bo potem wyłączyli :/ Wszystkim
      polecam wycieczkę do Wersalu - naprawde robi wrażenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka