gawra.misia 07.01.07, 20:56 Czy ktoś może mi powiedzieć coś o XX dzielnicy? Czy to miejsce spokojne, czy pełne arabów i czarnych? Wiem, że daleko od centrum, ale nie ma to dla mnie większego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela.tu-i-tam Re: Paryż XXem arr. IP: *.w86-198.abo.wanadoo.fr 08.01.07, 09:07 gawra.misia napisał: > Czy ktoś może mi powiedzieć coś o XX dzielnicy? Czy to miejsce spokojne, czy > pełne arabów i czarnych? > Wiem, że daleko od centrum, ale nie ma to dla mnie większego znaczenia. Paryz "w peryferyku" czyli wszystkie dzielnice cyfrowe ma forme jajka o promieniu 4-5 km. To jest male, i wszedzie metro i autobusy. To znaczy, ze Katedra nie jest "za rogiem", ale az tak zle nie jest. Dla porownania w Wwie z Zoliborza plac Wilsona na Ursynow Kabaty jest 18 kilometrow, dwa razy Paryz z polnocy na poludnie. A tak jesli chodzi o kolory skory, to jest totalnie bez znaczenia. To co sie liczy, to jak ci ludzie sie zachowuja, czy bandyci, czy normalni. W calym Paryzu jest kolorowo. Strefy niebezpieczne, tam gdzie policja sie sama boi pojsc, sa poza peryferykiem, najgorzej jest w Seine Saint Denis (polnoc poza Paryzem, ten departament gdzie jest nowy stadion). Odpowiedz Link Zgłoś